GTSTCourant - Sjors Langeveld

Melissa Drost geraakt door kritiek overname rol Sjors

by GTSTCourant

Melissa Drost is sinds 2017 te bewonderen in GTST als de goedgelovige Sjors Langeveld. De rol van Sjors nam zij na vijftien jaar over van actrice Inge Schrama die door een burn-out noodgedwongen moest stoppen. De overname van de rol leidde tot een hoop kritiek onder de vaste fans van de soap.

In een interview met Flair laat de actrice weten geraakt te zijn door alle kritiek. “In het begin vond ik het moeilijk, want het was vrij hatelijk. Mijn stem was raar, ik was arrogant en ga zo maar door. Ik voelde me bezwaard, omdat Inge al 15 jaar de rol van Sjors speelde en ik haar plek ineens innam.”

Melissa zou eigenlijk maar vijf weken de rol van Sjors overnemen van Inge, maar uiteindelijk bleef de blondine bij GTST. “Ik begon te twijfelen of ik het wel goed deed en ging gekke dingen denken als: misschien bén ik in vergelijking met Inge ook een trol”, aldus Melissa. “Gelukkig realiseer ik me nu dat het geen zin heeft om je daarmee bezig te houden. Er zijn altijd mensen die negatief kunnen zijn, daar moet mijn werkplezier niet onder lijden. Ik focus me liever op mezelf en de mensen om me heen.”

Melissa Drost zal de rol van Sjors Langeveld blijven spelen. Inge Schrama heeft na haar herstel namelijk besloten niet meer terug te keren in de langstlopende soap van Nederland. In een statement liet zij weten: “Het is bijzonder dat ik zo lang, vanaf zo’n jonge leeftijd dit werk heb mogen doen. Ik ben echt opgegroeid bij GTST en in die tijd is de rol van Sjors met me meegegroeid. Van meisje tot moeder. Ik voel me heel dankbaar voor deze waardevolle periode in mijn leven. Het is een intense, maar juiste beslissing. Ik verheug me nu op een nieuwe fase waarin ik andere talenten kan ontdekken en ontwikkelen.”


Lees ook:

20 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Kaasstengel
13 november 2019 12:46

Ik hoor tegenwoordig vooral veel negatieve kritieken over Dorian Bindels en die hoor je nergens over. Beste acteur van stal.

Moud
13 november 2019 16:32
Antwoord op  Kaasstengel

Niet iedereen is het zelfde met het omgaan van kritiek.
De kritieken waren ook vaak erg grof.

Helaas deel ik je mening wat Dorian Bindels betreft totaal niet. Een manipulatief mannetje, die op z’n wenken bediend wil worden als het om de vrouwen (Nina) gaat en andere gebruikt om z’n dochter te dumpen.

Kaasstengel
13 november 2019 17:47
Antwoord op  Moud

Ik vrees dat je dan op de schrijvers moet mopperen. Acteurs kr

Kaasstengel
13 november 2019 17:50
Antwoord op  Kaasstengel

Acteurs krijgen een script. Je kunt Daan haten maar dat heeft op zich niets te maken met de acteerskills van de acteur. Hij moet het personage spelen en dat doet hij goed.

Moud
13 november 2019 21:38
Antwoord op  Kaasstengel

Wie zegt (& waar schrijf ik) dat ik Daan haat?

Ik weet verdomd goed dat hij deze rol/personage/script op deze wijze moet spelen, maar dan mag ik het nog wel niet leuk vinden. Ik heb namelijk een grote hekel aan dit soort mannen, die menen dat alles om hun draait.

Wil je mij verraden of achter je fake name een man of vrouw steekt, misschien begrijp ik je reacties dan beter.

Kaasstengel
13 november 2019 22:09
Antwoord op  Moud

Tuurlijk, mag je het niet leuk vinden maar ik mag ook mijn mening geven toch? Je schrijft dat Dorian ‘Een manipulatief mannetje, die op z’n wenken bediend wil worden als het om de vrouwen (Nina) gaat en andere gebruikt om z’n dochter te dumpen.’ Volgens mij is dat toch echt Daan en zijn het de tekstschrijvers die dat verzonnen hebben. Daar kan Dorian niets aan doen net als het feit dat jij vermoedelijk iets met dat soort mannen hebt meegemaakt. Ik herken mezelf ook een beetje in de verhaallijn en ik weet uit ervaring dat er iets flink mis is… Lees meer »

Moud
14 november 2019 12:17
Antwoord op  Kaasstengel

Zeker mag je je mening geven. Ook daar zeg of schrijf ik toch ook niets over. Je haalt er wederom dingen bij die ik helemaal niet zeg of schrijf.

Maar weet je ik sluit dit over en weer gereageer. We worden het toch niet eens. Ook helemaal niet erg, maar voor wat dit artikel betreft, zeg ik, de groetjes.

Kaasstengel
14 november 2019 13:25
Antwoord op  Moud

Prima. Weet weet tot het volgende artikel!

Linda
13 november 2019 22:44
Antwoord op  Moud

Dat is een rol die hij speelt…

Edd
13 november 2019 14:21

Niks mis met de acteerkwaliteiten van Melissa hoor!

Moud
13 november 2019 16:34
Antwoord op  Edd

Inderdaad niets mis mee.

Spermaman Daan
13 november 2019 16:06

Melissa heeft eigenlijk iets heel moeilijks moeten doen. De rol van Ingmar (die het al meer dan een decennium speelde) overnemen vlak na de Martine verhaallijn. Een recast is altijd lastig omdat kijkers al een bepaald beeld van een personage hebben. Melissa is op zich een goede actrice maar ik ben nog steeds niet helemaal aan haar gewent. Komt waarschijnlijk ook doordat ik twee seizoenen weinig heb gekeken.

Janneke
13 november 2019 18:15

De reacties hier beginnen inmiddels op een soap op zich te lijken.

Suus
13 november 2019 20:29

Ingmar is waarschijnlijk gewoon ontslagen, na 2 jaar in de ziektewet te hebben gezeten. Erg jammer dat zij afscheid heeft moeten nemen van haar karakter, dat zij geweldig heeft neergezet. Melissa is een waardige opvolgster!

Jalou
13 november 2019 21:11
Antwoord op  Suus

Ik ben eigenlijk wel benieuwd.. Hoe was dat vroeger toen Charlie gerecast werd? Was iedereen toen gelijk fan van Lieke?

Flapperdeflap
14 november 2019 12:45
Antwoord op  Jalou

Vast niet.. Ik heb Lieke nooit echt leuk gevonden en nog steeds niet.

Riet
13 november 2019 22:35

Het was even wennen maar je doet het prima toch ?

Alex
13 november 2019 23:52

Inge Schrama heet tegenwoordig Ingmar

Luppo Jager
14 november 2019 14:02
Antwoord op  Alex

Zo heet ze al haar hele leven, alleen gebruikte ze jarenlang de naam Inge, maar Ingmar is haar echte naam.

Dineke Ooms
15 november 2019 23:14

In het begin is zoiets natuurlijk wennen, maar je hebt het goed gedaan. Je hoort gewoon in GTST

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer

error: Kopiëren is niet toegestaan!