GTST Meerdijk App: Het verhaal van Lucas en Nieuwe Tijden

by GTSTCourant

Het verhaal van Lucas en Nieuwe Tijden in de GTST Meerdijk App is afgerond.

Wil je het verhaal nog een keer spelen of moet je het verhaal nog spelen? In dit bericht staan alle antwoorden, codes en oplossingen.

Het verhaal van Lucas en Nieuwe Tijden

[spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 6 t/m 10 juni te lezen”]6 t/m 10 juni

Maandag: Ga naar De Koning en zoek de vijf verschillen op de vakantiefoto van Lucas. De verschillen zijn: 1. De ontbrekende fruitschaal rechts, 2. Ontbrekende vaas op het tafeltje achter Lucas, 3. Het kleurverschil van het sterretje boven de handen van Lucas, 4. Nek/oor van Lucas, 5. De ontbrekende boot links. Ga vervolgens naar het vliegveld en open daar het kluisje van Lucas. Zet Lucas’ geliefden op chronologische volgorde. De volgorde luidt: 1. Edwin, 2. Bilal, 3. Menno, 4. Pelle. 

Ga vervolgens naar het station van Meerdijk. Van Station Meerdijk reis je naar Utrecht Centraal. In het Utrechts studentenhuis speelt het verhaal van Nieuwe Tijden zich af.

Woensdag: Ga via het station naar het Spelonk in het Utrechts studentenhuis. Ontgrendel de telefoon van Lucas met de code: 2538. Ga vervolgens naar de kamer van Tiffy (dit doe je door op het icoontje rechtsboven te klikken, zodat het huis draait). Speel het spelletje memory en ga terug naar het Spelonk.

Vrijdag: Ga naar de woonkeuken in het Utrechtse studentenhuis. Beantwoord daar de vragen van de quiz: 1. A. Revalideren, 2. C. Nola en Manu, 3. B, Manchetknopen en 4. B. Toko. Ga dan naar de Badkamer. Zoek daar naar de spullen: de shampoofles op de grond bij het bad, de tandpasta bij de spiegel, de fles op het krukje, de kam onder het krukje en de fles op het plankje boven de WC. Daarna ga je naar de koelkast. Deze is te vinden in de woonkeuken.  Tot slot ga je naar de kamer van Tiffy en ontgrendel je de telefoon. De code is 1298. 
[/spoiler][spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 13 t/m 17 juni te lezen”]13 t/m 17 juni
Maandag: Ga naar Huize Sanders en zet de gebeurtenissen van Lucas in chronologische volgorde.
image

Ga vervolgens naar Boks en los de rebus op. De oplossing luidt: 0698761234.

Woensdag: Pak de trein naar Utrecht en ga naar café Spelonk. Vervolgens los je de rebus op. Het antwoord van de rebus is Quinn Streefkerk. Ga daarna naar de Woonkeuken. Nadat je alle mannen hebt geprobeerd, zie je dat Lucas geen relatie heeft met één van deze mannen. Ga naar de kamer van Tiffy voor meer informatie. Open het dagboek van Tiffy.

Vrijdag: Ga naar de woonkeuken. Vul de ontbrekende personen op de foto’s in. De ontbrekende personen zijn: Edwin, Menno, Noud en Nina. Zoek daarna de zes telefoons. Ze liggen in de woonkamer naast de poef, in het spelonk op de eet- en salontafel en in Tiffy’s kamer op de grond, onder de tafel en op het bed. Speel daarna het spelletje memory. Tot slot ga je naar de kamer van Tiffy. De oplossing van de rebus is: romantisch avondje.

[/spoiler][spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 20 t/m 24 juni te lezen”]20 t/m 24 juni
Maandag: Ga naar het Spelonk in Utrecht en verzamel alle spullen: de telefoon onder de stoel, de tas, de hoed, het tasje op de stoel, de sjaal en de paraplu. Vervolgens druk je op de sporttas en open je deze. Daarna ga je naar de kamer van Bobby en beantwoord je de vragen: 1. B. Biceps, 2. D. Buikspieren en 3. D. In je onderbeen. Na het beantwoorden van de vragen, ga je naar het bureau van Bobby. De code voor de bureaulade is 1337.

Woensdag: Ga via het station naar Utrecht Centraal. Ga vervolgens naar de kamer van Bobby en los de rebus op. Het antwoord luidt: Waarom gebruikt Bobby stiekem anabolen. Ga daarna naar Spelonk en ontgrendel de telefoon van Moon. De code luidt: 5451. Zoek vervolgens Moon in de woonkeuken en speel het spelletje memory.

Vrijdag: Ga naar de kamer van Tiffy in Utrecht. De verschillen op de foto zijn: de lippenstift, het rechteroog van Tiffy, de oorbel van Tiffy, het shirt van Lucas en het okselhaar van Lucas. Ontgrendel de telefoon van Lucas met de code 3911. Druk op de berichten en lees het bericht van Nina. Keer vervolgens terug naar Meerdijk en ga naar Boks. In Boks ga je op zoek naar twee treinkaartjes en een traktatie. Deze zijn te vinden op de tafel bij de bank, bij de deuropening en op het tafeltje bij deuropening. Ga vervolgens terug naar de woonkeuken Utrecht en speel het spelletje memory.

[/spoiler][spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 27 juni t/m 1 juli te lezen”]27 juni t/m 1 juli
Maandag: Ga naar de Woonkeuken in het studentenhuis in Utrecht. Vervolgens beantwoord je de vragen van de quiz: 1. C. 2, 2. D. Carlijn, 3. D. Sporten en 4. A. Carlijn. Daarna ga je naar de badkamer. De kledingstukken zijn van Moon. In Spelonk haal je de agenda van Moon op en los je de rebus op. Het antwoord van de rebus is: Amy Kortenaer bellen. De telefoon van Moon is te vinden in de woonkeuken. Open de telefoon en ga daarna naar de badkamer. Daar beantwoord je weer de vragen uit de quiz: 1. D. Stefano , 2. B. Ze probeerde Nina te vermoorden, 3. B. Edwin, en 4. C. Isabella.

Woensdag: Ga naar de Woonkeuken in Utrecht. Het antwoord op de Samen=1 opdracht luidt: Quinn. Ga vervolgens naar Spelonk en speel het spelletje memory. Speel vervolgens in de Woonkeuken de melodie na. De juiste noten zijn: BEBE. Zoek vervolgens de 5 verschillen op de verhuiskaart in Spelonk. Zie de plaatjes hieronder.

image image image

Vrijdag: Ga naar de Woonkeuken in het Utrechtse studentenhuis. De volgorde van de leader van Nieuwe Tijden is als volgt:
Screenshot_2016-07-01-11-08-08-1
Daarna ga je naar Spelonk. De code van de kassa is 1552. Vervolgens ga je op zoek naar een sleutel. Deze sleutel ligt in de badkamer. De antwoorden van de quiz zijn: 1. B. (X)Selfie, 2. A. Hawaii, 3. C. Noud en 4. C. Dansatoria.
[/spoiler][spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 4 t/m 8 juli te lezen”]4 t/m 8 juli
Maandag: Ga naar het studentenhuis in Utrecht. Ontgrendel in de woonkeuken de telefoon van Quinn. De code luidt: 4421. Ga vervolgens naar Spelonk en speel de melodie na. De juiste noten zijn: FFFFC. Zoek tot slot de vijf bakproducten in de Woonkeuken. 1. Het kommetje op de decoratietafel, 2. De zak bloem op de tafel, 3. De doos met eieren rechts op de grond, 4. De mixer naast de poef, 5. De deegroller op de grond.

Woensdag: Ga naar Tiffy’s kamer in Utrecht en zoek haar dagboek. Ontgrendel het slot en zoek vervolgens 5 kledingstukken in het studentenhuis. 1. Blouse op de grond in de Badkamer, 2. BH op de grond in de Woonkeuken, 3. Zwart kledingstuk rechts op de grond in de Woonkeuken, 4. Rood kledingstuk in Spelonk, 5. Blauw kledingstuk (met stipjes) in Spelonk. Zoek vervolgens de vijf verschillen op de foto. Zie de foto’s hieronder.

image image

Vrijdag: Ga naar Amy’s kamer in Utrecht en vul de stamboom in. Zie onderstaande foto’s.

image image image image

Ga vervolgens naar het Plein en tot slot naar het politiebureau om het spelletje memory te spelen.[/spoiler]

Let op: Bij een aantal spelers die telkens een foutmelding kregen bij de tijdlijn opdracht van Lucas (13 juni), is alleen de volgende volgorde correct:
1. Foto van Menno en Lucas
2. Foto Lucas en Bing op Ludo’s boot
3. Foto van Lucas alleen
4. Foto van Vincent en Lucas.

Alle andere antwoorden zijn te vinden op: gtstcourant.com/meerdijkapp


Lees ook:

47 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gtst fan
19 augustus 2016 14:01

Weet iemand de andwoorden van de verschillen op het cadeau van lucas voor tiffi?

Kurdo
31 januari 2017 13:47
Antwoord op  Gtst fan

Omdat lucas allebei gelogen heeft over alles ik weet het zeker hij heeft voor tiffy gekozen ik weet waarom dat lucas tiffy niet meer leuk vint hij wil zeker pelle terug om tiffy te vegeeten

19 augustus 2016 20:24

Klopt het dat je geen f noot hebt bij de melodie. Alleen B,C,D,G

Jenyca
22 november 2016 21:26
Antwoord op  Lisa

Dat is bij de liefdes liedje alleen bij het verjaardags liedje heb je f

Joaisa
19 augustus 2016 20:38

Ik kan geen nieuwe opdracht vinden de app doet ’t niet

Weet iemand wat ik kan doen?

Fan
21 augustus 2016 22:19

Bij de opdracht over de stamboom van amy blijft het scherm ‘zwart’.
Weet iemand hoe je deze opdracht dan moet uitvoeren?
Telefoon: iPhone 6s

Marit
10 september 2016 09:22
Antwoord op  Fan

Had ik ook moet je de app verwijderen en op een andere naam inloggen

Claudia
22 augustus 2016 22:38

Weet iemand de noten van dat verjaardag muziekje in spellonk

Nyn
26 augustus 2016 09:10

Ik heb geen geluid bij de opdracht met de melodie over de verjaardagsmuziek, weet iemand misschien wat ik nu kan doen?

Nynke
26 augustus 2016 09:12

Ik heb geen muziek bijde opdracht over de melodie van de verjaardagsmuziek, weet iemand wat ik nu kan doen?

Daantje
26 augustus 2016 15:51
Antwoord op  Nynke

Ik heb het ook maar ik kan nu niet verder komen bij het liefdeslied weet iemand wat we daar aan kunnen doen ?!

Ninaxnientje
9 oktober 2016 15:15
Antwoord op  Nynke

Weet je het misschien al ik zit vast

Jenyca
22 november 2016 21:27
Antwoord op  Nynke

Het if ffffc

26 augustus 2016 12:21

Weet iemand misschien de rebus van maddy ik kom er echt niet uit ? ?

.&.@
11 oktober 2016 15:57
Antwoord op  hieke

Ja k weet hem het is: Het kantoor van maddy is op de bovenste verdieping.

Alsjeblieft.als je mm al hebt dan misschien voor andere mensen

Nynke
27 augustus 2016 13:30

Weet iemand wat de vier plaatjes gemeen hebben zodat ik de code van wiet weet?

marieke
13 september 2016 20:03
Antwoord op  Nynke

ik weet het nog steeds niet

anita.sonneveld
29 augustus 2016 16:23

het slot van tiffy,s dagboek werkt bij mij niet hij blijft elke keer hangen ik kan er niet opdrukken dan reageert hij niet. wat moet ik nu doen ?

Fleur
31 augustus 2016 12:12
Antwoord op  anita.sonneveld

Dit probleem heb ik ook, elke dag opnieuw proberen maar het lukt niet..

Marscha
29 augustus 2016 17:38

Badge promoot de app via facebook. Hoe werkt dat, als ik op de f druk in het menu pakt hij dat niet.

Patricia
3 september 2016 22:42

Mijn ap sloeg cast ju moet ik alles op nieuw doen

Melissa
13 september 2016 14:21

Waar zit het 5e verschil bij tiffy en Lucas

Hier staat oksel haar maar dat is nvt op die foto!

Melissa
13 september 2016 14:39
Antwoord op  Melissa

Het shirt klopt ook niet want het is de achtergrond helemaal aan de linker kant…

Melissa
13 september 2016 14:40
Antwoord op  Melissa

Sorry rechter kant

teddy
20 november 2016 16:24
Antwoord op  Melissa

Het is de rechter oog van tiffel en als je dat hb is het de moedervlek van lucas.
.

pamela
15 september 2016 12:18

de app doet het nier meer ik ben bij 4t/m8 juli en krijg niks over dat quinn in de woonkeuken staat ?

Manon Reuterink
16 september 2016 13:24

Bij de opdracht dat je van Lucas de foto’s goed moet leggen. Daar kom ik niet verder. Het is een andere volgorde. Ik snap het niet

Aischa
9 oktober 2016 10:53
Antwoord op  Manon Reuterink

Dat heb ik dus ook!

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer

error: Kopiëren is niet toegestaan!