Archief

  Babette van Veen en Joep Sertons ontslagen

  63

  Acteurs Babette van Veen (Linda) en Joep Sertons (Anton) moeten GTST noodgedwongen verlaten. De GTST-makers hebben besloten de personages Anton en Linda uit de soap te schrijven.

  De acteurs zagen het ontslag niet aankomen, laten ze weten aan RTL Boulevard. “Toen we het hoorden, waren we wel enigszins in shock”, vertelt Sertons. “En verdrietig ook wel”, vult Van Veen aan. “Ik ben nog nooit ergens ontslagen of zo. Het is gewoon echt even slikken.”

  Om de kijkcijfers van GTST een impuls te geven, is de soap onlangs compleet vernieuwd. Dat was volgens Van Veen ‘een hele heftige en zware tijd’. “Ik dacht: dat doen we met z’n allen. Maar we deden het niet met z’n allen.”

  GTST wil in de toekomst met een kleinere cast werken. De acteurs zijn om die reden uit de serie geschreven. “Het is niet leuk”, aldus Sertons. “Je probeert te begrijpen waarom. Ze willen gaan werken met meerdere en langere gastrollen, zodat de verhaallijnen sneller aangepast kunnen worden. Er moesten daarom mensen sneuvelen, en dat waren Babette en ik.”

  GTSTCourant meldde vorige week al dat de laatste dagen van Anton en Linda in Meerdijk zijn geteld. De personages vertrekken naar Bonaire. Begin december is de allerlaatste scène te zien.

  Delen

  63 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Dit slaat echt nergens op! Ik was juist blij dat Babette weer terug was. En Joep Sertons vind ik een hele goeie acteur. Anton en Linda waren echt mijn favorieten!
   Ik ben niet iemand die snel ergens een reactie zet, maar ik ben zo pissed en baal hier zo ontzettend van, dat ik wel een reactie moest zetten!
   Ik kap nu met kijken! Heb het al zo ontzettend druk met mijn werk, dus dit maakt het voor mij alleen maar makkelijker! Want voor gtst stond ik een half uurtje eerder op. Nu weer elke dag een half uurtje langer uitslapen!:-)

  2. Vindt Kiefer niet echt goed acteren. Dat ze hem er maar uitschrijven. Dat hij ergens anders een baan krijgt. Babette en Joep ontslaan is een grote fout.
   Misschien nog beter de huidige schrijvers te ontslaan? Wat frisse wind erdoor. Niet via de acteurs zijn rug.

  3. J van den berg op

   Ik wil dat anton en linda blijf want die horen in gtst en geen nieuwe vind dat niet leuk die 2 horen gewoon in gast

  4. Wow dan voel je je wel genaaid door je werkgever.. idd eerst ‘met zijn allen’ hard werken en elkaar door de zware tijd heenslepen en dan dumpen ze je gewoon.

  5. Deze wending zag ik niet aankomen, aangezien zowel Linda als Anton tot het meubilair van Meerdijk behoren. Toch kan ik het begrijpen. Beide personages hebben al veel meegemaakt: overleden kinderen, carrièreswitches, buitenechtelijke relaties, los van elkaar, als familie, als stel. De acteurs die hun kinderen speelden, staan niet te trappelen om naar de serie terug te keren, dus zouden nieuwe acteurs uitgekozen moeten worden (wat vaak geen succes is) om de familieproblemen te verhogen. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden voor Linda en Anton. Ik heb het in de afgelopen jaren bijvoorbeeld erg jammer gevonden dat de venijnige Linda van begin jaren ‘90 niet af en toe de kop op stak. Voor mij is de cliffhanger van seizoen 5 nog altijd de beste. Maar als ik kijk naar het heden, zijn er voor de familie Verduijn en de nieuwe familie van Shanti meer vernieuwende verhalen te bedenken. Helaas moeten er dan keuzes gemaakt worden.

   Wat het extra pijnlijk maakt, is dat het ontslag van Babette van Veen en Joep Sertons kort volgt na het plotselinge, vrijwillige vertrek van Stephanie van Eer (Jojo) en Hamza Othman (Ilyas). Jonge acteurs vertrekken nou eenmaal redelijk snel uit GTST, omdat hun verkregen bekendheid de mogelijkheid biedt om door te stromen naar films, series en andere tv-programma’s. Zij houden minder vast aan de vastigheid die een soap biedt. Dit maakt het extra belangrijk om de vertrouwde gezichten (vaak de oudere oudgedienden) te behouden. Een soap leunt erg op zijn geschiedenis en de ontwikkeling daarvan. Bovendien hadden Linda en Anton problemen die specifiek waren voor hun leeftijd (overgang, midlife crisis), wat hen herkenbaar maakte voor kijkers van hun leeftijd. Ik hoop daarom dat Ludo en Janine een tijdje in alle rust die functie kunnen oppakken, voordat ze beginnen aan wederom een spannend avontuur. Het zou me bijvoorbeeld niet verbazen als Ludo problemen heeft met zijn bloeddruk.

   De manier waarop Linda en Anton Meerdijk verlaten, klinkt als een snelle beslissing. Dit is namelijk het zoveelste stel dat plotsklaps naar het buitenland vertrekt. Personages met zo’n lange geschiedenis verdienen een waardig afscheid waarbij ze nog een laatste keer mogen schitteren. Bovendien zou hun vertrek op verschillende manieren invloed moeten hebben op de levens van hun vrienden en kennissen die in Meerdijk achterblijven. Het positieve aan hun vertrek is dat de liefde van Linda en Anton uiteindelijk heeft overwonnen.

  6. Zo jammer,er moeten gewoon vertrouwde gezichten inzitten, in het normale leven heeft ook niet iedereen een spannende verhaal lijn.
   Ik snap het nooit als ze de goede acteurs eruit schrijven,ook Laura vind ik leuk in de serie,ze staat achter de bar,geeft goede raad,ze is er gewoon,ze hoeft geen spannend leven te hebben ze moet er gewoon zijn.
   Net zoals Anton en Linda, maar helaas zullen er wel weer een paar van die slechte acteurs inkomen,zoals dokter Roman.
   Ik volg gtst vanaf dag 1, het gaat steeds slechter als ze de bekende acteurs eruit schrijven.
   Heel erg jammer dit.

  7. Helaas, dit was voor mij de druppel. Jarenlang genoten van de verhaallijnen rondom de Bouwhuisjes. Hoewel ik zelf niet zoveel heb met Linda (wel met Anton) was ze wel een vertrouwd En vast gezicht. Beiden rollen hadden nog genoeg verhaallijnen kunnen krijgen… GTST gaat achteruit en zeker hierdoor… Ze kunnen beter andere schrijvers nemen. Pas als dat zo is, dan kijk ik weer misschien weer verder!

  8. Erg dom. Dit kan nog wel eens de doodssteek zijn voor gtst. Al eeuwen vraagt men om de oude vertrouwde gezichten.
   Vervolgens gooien ze die eruit.
   Had gewoon ff robbert terug laten komen voor een stomende affaire met Linda en je hebt weer een wilde verhaallijn.

  9. Jammer! Juist de normaalste familie en heerlijk om naar te kijken. Wordt zelf erg moe van het gedoe met de fam. Sanders, billie en richard…

  10. Ik snap niet dat de spelers die al heel lang er in zitten moeten verdwijnen als de kijkcijfers dalen zou dat denk ik niet aan de acteurs ligen maar aan de verhaalen die er gespeeld woorden vroeger was er meer actie en zat je te wachten op de volgende tegenwoordig zit er wijnig spanning in en duuren de verhaalen vaak te lang voor er echt iets spannend gebeurt kijk na nu leon is spoorloos al een aantal maanden en we zijn er nog mee bezig zonder enige spanning een zoektocht na hem duurt eeuwen ga sneller door het verhaal en breng meer actie moet je kijken hoe snel het weer beter gaat

   Vroeger met marine was het nog spannend

  11. Waarom niet eerst aan de trouwe kijkers vragen wie moet vertrekken. Linda en Anton er uit is een zeer slechte keuze. Laura had meer (veel meer) voor de hand gelegen. Haar acteerwerk wordt met ieder aflevering slechter.
   GTST wordt er niet echt beter op.
   Steef? Een goed voorbeeld voor de jeugd. Gamen en geld zijn belangrijker dan een goede opleiding. Af en toe zouden de schrijvers eens flink op de vingers getikt moeten worden.

  12. Sneu voor ze.goede acteurs.
   Maar zulke toppers worden vast snel gevraagd voor andere series.maar klap in t gezicht dat geloof ik zeker
   Veel succes verder.

  13. pascal van bakel op

   zwaar belachelijk dit ze hadden toch wel 1 van de kinderen van Linda of Anton terug in de serie kunnen schrijven hadden we weer nieuwe (oude) spelers gehad en weer een nieuwe twist in het verhaal van GTST dit is echt zeer triest en vind er steeds minder aan om naar GTST te kijken op deze manier

  14. Kiefer er uit en idd die Richard er uit en lida en Anton er in laten
   Word hier ook verdrietig van 😪🙈😪🙈😪

  15. Zo fijn juist dat nu juist ook eens gekeken werd naar de problematiek van de 40/50plussers. Al dat jonge grut en die problemen kennen we nu wel….

  16. Had de familie Verduin er maar uit gegooid dat voegt echt niets toe ik volg het al 30 jaar maar de laatste tijd verveeld het mij ook vind ik de verhaallijn niet leuk meer

  17. Rob v.d. Hoven op

   Nou ja zeg, Joep Sertons vind ik samen met Victor Reinier de twee beste Nederlandse acteurs ! Belachelijk dat Joep en Babette nu moeten wijken.
   Ze horen nu eenmaal in de GTST familie thuis. Punt.

  18. Dit slaat echt helemaal nergens op! Er is behoefte aan oudere en vetrouwde gezichten in de serie. En ik las ook dat Jada Borsato de rol gaat spelen van een influencer. Ik hoopte dat ze geleerd hadden van die tenenkrommende verhaallijn van Valentijn en Rover met hun Grapjassen-kanaal. GTST gaat de laatste tijd weer bergafwaarts.. tijd voor een nieuw schrijversteam!

   • Het gaat zeker bergafwaarts met gtst linda en anton eruit nou dat schrijfteam moer eruit. Wat een stelletje debielen zeg.
    Dat schrijfteam is het probleem niet de acteurs. Altijd zo ellenlang door gaan op 1 en de zelfde verhaallijn . Zoals met Jan Maas .Dat duurde ook maanden tot vervelends aan toe . Verbaasde me ook niks als er kijkers in slaap waren gevallen. Zo niet boeiend .echt veel korter die verhaallijnen ,en weer door naar de volgende verhaallijn. Niet maanden lopen herkauwen . Dan loop je geheid kijkers mis .
    Ik denk dat jullie als schrijfteam hier heel slecht aan doen. Dit gaat kijkcijfers kosten .lekker slim mij niet heus

  19. Zonde, zeker Babette is nog een van de eerste in gtst…. Die zou je juist erin moeten houden. Zij maken de serie tot wat hij nu is. 😢

  20. Marcel Jansen op

   Gooi dan liever Daan eruit,wat een irritant personage is dat geworden zeg,bemoei je toch nergens mee,hoop dat hij snel op zijn bek gaat in deze serie,neem alles maar van hem af, kloothommel

   • Ja, Daan irriteert mij ook mateloos op dit moment. Hoe hij omgaat met Lydia, schandalig. Nu heeft hij ook nog Inra in het vizier. Bah echt niet leuk.

    Ik hoop dat Ludo hem snel door heeft. Van mij mag Daan dan ook snel onderuitgaan. Baan kwijt bij Ludo en de politie. Einde oefening.

    En ja, ik vind het ontzettend jammer dat Babette en Joep ontslagen zijn. Ik snap het echt niet.

    Blijkbaar willen ze gaan werken met lange verhaallijnen maar met gast acteurs, om tussentijds verhaallijnen te kunnen aanpassen.
    Zo krijg je nooit een band met een personage.

  21. Geen stijl om Anton en Linda er uit te gooien eerst een dag minder in de week dit beloofd het verminderen van de kijk cijfers succes

   • Jammer ik kijk vanaf het begin maar als de oude acteur er uit gaan vind ik het niet meer leuk en ga dan ook niet meer kijken

  22. Wat een lullige exit zou het dan zijn voor Joep Sertons 11 jaar lang zat hij in de serie. Dit had dan wel spectaculair kunnen worden voor hem. ‘emigreren naar Bonaire vind ik een lullige exit ’te makkelijk’ als je het mijn vraagt. Maargoed🙄

  23. Waar slaat dit op ??? Jullie verpesten het echt helemaal hun zijn nog de leukste ouwe gouwe 😍😭 waarom doen jullie dit als jullie zo door gaan gtst raken jullie een hele trouwe kijker kwijt sinds dag 1

  24. Anton en Linda hadden prima nog jaren een interessante rol kunnen vormen als niet steeds al die jonge acteurs zo snel vertrekken. Er zijn kinderen en familieleden zat geweest, maar sinds die allemaal vertrokken zijn, blijft er voor hen inderdaad weinig over. Teveel gastrollen maakt het rommelig, maar is ongetwijfeld lekker goedkoop voor RTL (net zoals die 4 dagen p.w., i.p.v. 5… Stopt RTL daar ooit nog mee?). Hoe GTST tegenwoordig wordt gefilmd is leuk, maar ja wat stabiliteit en bekende gezichten is ook wel nodig. Zo schrijft men meerdere familieleden erin, en zo blijft er maar weer 1 van over, dat mist het GTST gevoel. De acteur die Richard speelt, speelt ook erg goed.

  25. Louisse jager op

   Belachelijk om ze te ontslaan !😡doe dan die Richard weg met z.n gevreet en gezuip steeds als ie in beeld komt .Linda zit al jaren in GTST en hoort hierin en dokter bouwhuis ook oude bekende in GTST net als Johnny kraay junior en Julian oude bekenden en wat nieuwe gezichten .maar blijf van de oudere af zolang ze het leuk overbrengen enz laat ze hun werk gewoon doen .ik kijk al sinds begin en vind het super met Linda .Laura .Julian enz erin en die moeten ook blijven tot ze niet meer willen of kunnen .
   Liefs GTST fan

   • nee die hoeft ook niet weg edwin jonker
    als ik mag zeggen die weg moet van is dokter Roman
    en hopelijk gaat fout met steef die goed met gamme is geen goed vol beeld voor de jonger kijkers

    • Ja Roman weg , vreselijke ongeloofwaardige rol , weg ermee .
     Maar ik vrees dat er nog veel gaan vliegen hoor want ook Daan stevent af op een dodelijk ongeluk of zoiets met zijn onderzoek en ga zo maar door.
     Maar GTST wil langere gastrollen in de serie en dat betekend dat je straks geen enkele binding meer hebt met een personage.
     Vreselijk schrijversteam en Peter van der Vorst als baas van RTL is denk ik ook niet zo gunstig vrees ik want kijk welke programma’s hij al verkloot heeft.

     • Ben het met je eens wat je schrijft over Roman en Daan.
      Maar helaas niet met wat je schrijft over Peter van der Vorst. Aan hem is te danken dat GTST überhaupt nog op RTL4 te zien is.
      Lange tijd is er sprake geweest van een verbanning naar RTL5 of zelfs helemaal stoppen. Dus mogen toch nog een beetje “blij” zijn. 😁

  26. Ik zeg pettentie voor deze acteurs !! Er moeten echt nieuwe schrijvers komen. En waarom hun? Laura heeft toch ook haar beste tijd gehad..

  27. Ik denk dat het tijd wordt voor een nieuw schrijversteam. Raar ook dat Babette weg moet! Ik juichte toen ze in 2015 terug kwam. Een vast en vertrouwd gezicht!

   Zonde!!!

  28. Het is vervelend nieuws.
   Positief vind ik wel dat het er nu pas ligt.
   Andere jaren hadden we dit al 6 weken van te voren geweten.

  29. Belachelijk eerst zo schrijven dat je met de personages bijna geen kant op kan en dan de acteurs ontslaan? Ontsla dan de schrijvers.