Archief

  Chrisje Comvalius (75) overleden

  3

  Actrice Chrisje Comvalius is dinsdag op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. In 2004 brak Chrisje bij het grote publiek door met haar rol als Dorothea Grantsaan in GTST.

  Chrisje was al langere tijd ziek. Zo kampte ze met alzheimer en hartfalen. ‘Een prachtmens is van ons heengegaan’, deelt haar familie op de rouwkaart. ‘Een bron van grote inspiratie en gulle liefde. Vredig is zij omringd door haar dierbaren ingeslapen.’

  In 2008 was Chrisje voor het laatst in GTST te zien. Haar alter ego Dorothea, de moeder van Bing en vrouw van Jef, hield zich voornamelijk bezig met spirituele zaken.

  Delen

  3 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Chrisje was een geweldig mens met zeer veel talenten. In haar jaren was ze tot op het einde ook nog een geweldige gids voor jongeren binnen de kunst en culturele sector, die zij ontzettend veel wijsheid en positieve kracht heeft meegegeven.
   Ik weet zeker dat ze op een betere plek is en ben haar met velen eeuwig dankbaar en zie om mij heen hoeveel mensen zij geïnspireerd heeft om met net zoveel klasse te groeien in het leven, te blijven leren, om samen sneller te groeien en elkaar beter te begrijpen.

   Haar invloed en daadkracht zal voor generaties blijven floreren en Nederland van alle culturen mag haar heel erg dankbaar zijn voor hoeveel makers/docenten/talenten ze binnen en buiten ons land heeft voorbereid om daadwerkelijk positieve verbindingen en impacts te maken. Dicht bij jezelf te blijven en te geloven in je potentieel.

   Heel veel liefde richting gezegende familie en vrienden <3

   • Mandy Van rees op

    Zoveel aan deze prachtige vrouw te danken toen ze nog les gaf in Rotterdam. Ze zag dat ik niet hoorde waar ik was en zette me in me kracht waar ik haar eeuwig dankbaar voor ben. Ze heeft een diepe indruk op me achtergelaten door wie ze was… Sterkte voor de nabestaande.