Archief

  Zomerstop al op 1 juni: ‘Een van de meest spectaculaire cliffs ooit’

  46

  Goede Tijden, Slechte Tijden gaat dit jaar een maand eerder met zomerstop dan gewoonlijk het geval is. Op donderdag 1 juni is de laatste aflevering van het 33e seizoen te zien. Volgens RTL kan de kijker rekenen op ‘een van de meest spectaculaire cliffhangers ooit’.

  De keuze om dit jaar eerder te stoppen, heeft te maken met de zomerprogrammering van RTL 4. “GTST stopt een maand eerder zodat we zowel vertrouwde als nieuwe formats kunnen programmeren deze zomer”, legt een woordvoerster van de zender uit aan GTSTCourant. Of GTST voortaan elk jaar in juni al op zwart gaat, weet RTL op dit moment niet.

  Het 34e seizoen van de populaire soap is vanaf 28 augustus te zien bij RTL 4 (en 24 augustus op Videoland).

  Delen

  46 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Hoop dat Nina alles kwijtraakt en ook zo heel lang blijft en bing ook meetrekt in de armoede. Het besef van leven moet weer terugkomen bij deze mensen.

   Eigenlijk net zoals in de film de tata”s hahah maar dan Nina die overleeft het niet. Die kinderen zijn ook beter af ergens anders dan bing en Nina als ouders. Heb Nina altijd al een rot personage gevonden. De acteur heb ik verder ook niks mee

  2. In het sbs programma Een jaar van je leven, zit een dame Wendy, die mij erg sterk doet denken aan Saskia.

   Zou leuk zijn om haar een kans te geven in de soap als tijdelijke vervanger wanneer het nodig is. Volgens mij is zij een natuurtalent en ze heeft een fijne vrouwelijke stem.

   • Jaa, dat klopt. Mooie stem, mooie vrouw ook. Een soort mix tussen Sas en Shanti vind ik eigenlijk.
    Wendy zou dan een hele geschikte vervanger zijn als Saskia na een paar maanden hard werken achter de bar, haar zachtere kant weer moet terugvinden in een verhaallijn ofzo

   • Ja, las ik ook zojuist. Hij gaat schijnbaar met Stanley mee.

    Maar of het een definitief vertrek is, is nog niet zeker. Marwan zou momenteel, volgens diverse media, in het buitenland zijn voor opnames van het programma Expeditie Robinson.

    Bovendien Marwan zal toch niet graag zijn zoontje Tom achterlaten of niet meer kunnen zien.

   • Denk ook dat ze geen abortus heeft laten doen. En 1 juni stoppen prima waarom niet. 4 x per week ook meer dan voldoende met het zo vreselijk uitsmeren van de verhaallijnen mis je ook weinig. Kijk zelf altijd op Videoland moet er niet aan denken dat je op een aflevering van 18 tot 20 minuten nog 10 minuten reclame moet kijken.

    Denk dat het op korte termijn helemaal niet meer te kijken is op tv maar alleen op Videoland. 3x per week een aflevering van 30-40 minuten. Top!

  3. Hoop dat gtst dan in het nieuwe seisoen 5 dagen per week wordt uitgezonden, dus de vrijdag erbij.
   Om het goed te maken 😉

  4. Wat een rede eerst corona dan dit rekening houden met andere programma,s loop GTST zo slecht dan ? Zo raar. Maar ieder jaar zeggen ze beste klif ooit ik deel niet mee omdat ik sommige ouderen beter vind dat nu . Voorbeelden genoeg . En raar dat kijkers wegblijven. Pfff

  5. Als in het nieuwe seizoen wordt gestopt met die veel te harde “achtergronds” muziek, zouden veel kijkers de dialogen weer kunnen verstaan.

  6. Gaan jullie na de zomer stop ook weer naar de oude gtst gewoon weer terug naar 5 dagen
   Inplaats 4 dagen
   Dat zou toch weer super zijn 5 dagen
   Corona tijd is ook voorbij
   Draai het aub alles terug van voor die tijd gewoon weer 5 dagen in de week.

  7. Elisabeth Wijbrands op

   Jammer.
   Vraagje: kan GTST weer 5 dagen in de week weer uitgezonden worden nu Corona regels niet meer gelden?
   Liesbeth.

  8. Wendy bruijn op

   De zendtijd van GTST word steeds korter eerst 1 dag in de week minder en nu een langere zomerstop beetje jammer.

  9. Ellie Lindhout op

   Ik vind het waardeloos. Niet alleen de eerdere zomerstop, alleen: de Vrijdag. Iedereen mist het en iedereen schreeuwt om de Vrijdag terug te krijgen. Als Peter van der Vorst zo doorgaat, zie ik het somber in voor RTL4. Mijn weekend begint nu al op Donderdagavond, terwijl ik een bloedhekel aan weekends heb. Die Corona tijd bestaat niet meer, mocht het niet doorgedrongen zijn. 😉 Please: krijgen we de Vrijdag weer terug.

  10. Wouw, dit wordt dan wel de kortste seizoen qua afleveringen OOIT.
   Tot nu toe was de kortste seizoen de 3e (1992-1993) met 180 afleveringen. Afgelopen seizoenen waren ook niet lang omdat het van 5 naar 4 afleveringen ging, waardoor het van 220 weer naar 180 afleveringen per seizoen ging.

   Ook ik denk dat het inderdaad een geld kwestie is. Het is nu eenmaal niet goedkoop om een heel TV seizoen 4 afleveringen per week te produceren met een groot team aan mensen die ieder betaalt moet worden.
   En of ze er nog zin in hebben, ik denk de acteurs en de crew op de vloer wel, maar kan wel begrijpen met deze bezuinigingen dat de schrijvers ook wel minder hun best gaan doen.

   Ik zal het heel jammer vinden als het over een paar jaar gaat blijken dat ze ermee gaan stoppen, maarja, met ruim 30 jaar, is het ook niet gek dat de rek er uiteindelijk uit is. En eerlijk gezegd is dat al wel langere tijd al het geval.
   Hoewel er ook genoeg verhalen bedacht kunnen worden die interessant genoeg zijn.

   Kijk maar naar de oudere seizoenen. Korte verhaallijntjes van gemiddeld een maand, klaar en hup weer naar de volgende. Niet elk verhaallijntje was even sterk, maar was wel een stuk dynamischer.
   Wat mij betreft mogen ze meer naar die oude seizoenen kijken en dat weer gaan doen, uiteraard wel met een modern jasje.

  11. Gaat goed zo. 4x in de week met toen te zeggen dan duurt de zomerstop niet zo lang om vervolgens toch dezelfde tijd te stoppen om nu vervolgens ook nog een maand eerder te gaan stoppen.

  12. Lijkt erop dat de makers geen zin meer hebben in GTST. eerst 4 afleveringen per week verhaallijnen zijn ook niet meer boeiend en nu eerder zomerstop. Ik ben bang dat ze de stekker uit trekken

  13. Dus we zijn van gemiddeld 220 afleveringen per seizoen terug gegaan naar 160 afleveringen. Zelfs in de 160 afleveringen dit jaar is er geen 1 spannende verhaallijn geweest.

   Het begon goed met de tense verhaallijn van Shanti en Rik, wat redelijk lang gerekt werd. Het hele seizoen door was er de irritatie rondom Stefano (en de slechte acteerkunsten van Bas). Eerst Daan vs Stefano, en uiteindelijk Ludo vs Stefano en Nina. Ze hadden er zoiets spannends van kunnen maken, en Nina echt alles kwijt laten raken, maar nu zien we haar yoga doen en mediteren… Ik hoop echt dat ze het gerekt hebben tot de cliffhanger, en dat Nina alsnog onderuit wordt gehaald.

   De familie Verduyn, ik geniet altijd van alle scenes. Ik ben blij dat Cas weer terug is en daarmee de familie compleet. Enorm jammer van Merel, heeft ze na maanden irritant doen eindelijk een relatie met Lynn, verziekt ze het in een week tijd en is ze nu met het meest walgelijke personage, en is ze nog zwanger van hem ook… Natuurlijk willen ze reacties triggeren, maar jammer dat ze in een jaar tijd zo enorm achteruit gegaan is. Ze hadden zo iets moois kunnen maken tussen Merel en Lynn, nog steeds een enorm verlies dat ze Lynn hebben laten gaan.

   Ik lees ook veel negativiteit over Linda, maar zo’n personage is nou eenmaal nodig. En ik geniet van elk moment Linda in GTST. Als er niemand dood gaat in de cliffhanger, zal er niet veel ruimte komen voor nieuwe personages.. Marwan lijkt te vertrekken, en hopelijk Stefano ook. Het zal een goeie zet zijn om Lynn terug te laten komen (maar niks icm Merel), en vooral een personage als Billy, Martine of Richard. En ik denk dat het tijd is voor een loverboy verhaallijn, wat goed bij Demi zal passen.

  14. Pff ik denk echt dat het laatste seizoen van GTST eraan zit te komen… Eerst terug van 5 aflevering naar 4 en nu een extra maand zomerstop…

   • Start seizoen 34 is al ingepland start 28 augustus op TV.

    Ik heb gelezen dat het een geld kwestie zou zijn van RTL. Blijkbaar zijn de kosten per aflevering erg hoog.
    Vandaar dat ze in de zomer goedkopere producties uitzenden.

    Ik vind het ook niet leuk, maar kom er wel overheen, net zoals ik nu gewend ben aan 4 afleveringen per week.

    4 afleveringen per week dit had ook zo zijn redenen, die al vele malen door RTL en GTST zijn uitgelegd.

  15. Laat me raden chaos op de trouwerij

   Iets zegt me ook dat Ludo het niet hierbij laat met name tegen Nina. Stefano interesseert hem geen reet.

   • Laten we hopen, dat het niet weer gaat om een bruiloft. Is al zo vaak geweest.

    Het zou om een spectaculaire cliffhanger gaan, ik hoop op iets anders dan gedoe op een bruiloft.

    Ik denk eerder aan escalatie binnen de familie Sanders.
    Maar er kan nog véél gebeuren, voor 01 juni.

    • Vond het leuk dat het eerder stopte toen in 2020, maakte het spannender met Ludo op dat boor eiland. Ik vond het jammer dus dat ze in 2021 en 2022 ook niet eerder stopte. De kijkcijfers nemen af in Juni en vaak mooi weer en dat geslenter om dat ze te lang door moeten.

     Wel moet de hh terug komen en openings dune.