Archief

  De comeback van Martine Hafkamp: top of flop?

  26

  Jarenlang schreeuwden fans om de comeback van dé soapbitch van Nederland: Martine Hafkamp. 2 maart 2017 keerde ze dan eindelijk na 12 jaar terug naar Meerdijk. Tijdens een presentatie bij Pont13 in Amsterdam, waar actrice Inge Ipenburg geheel in stijl op een boot aanmeerde, werd bekend gemaakt dat Ipenburg opnieuw gestalte zou geven aan de rol van Martine Hafkamp.

  Fans waren lovend over de comeback van Martine Hafkamp. Na de uitgezonden aflevering op 2 maart, explodeerde Twitter. Vrijwel iedereen was positief.

  Genoten van de comeback van Inge Ipenburg, oftewel Martine Hafkamp in GTST. Oude tijden herleven, the bitch is back!

  Yes ze is terug! GTST is nu weer een stuk leuker en spannender.

  Ik voel me weer 12 jaar jonger. The bitch is back!

  Tweeënhalve maand later is er ook kritiek te vinden op comeback van de soapbitch. Een rondgang op internet leverde de volgende commentaren op:

  Ik hoop niet dat ze dood gaat, want dan was het wel een korte comeback voor zo’n personage. Wanneer ze in beeld kwam, zat ze meestal vage gesprekken te voeren aan de telefoon in haar hotelkamer, of was er gedoe met Lana.

  Lijkt me niet dat ze weer gewoon op zee verdwijnt, dan verandert er namelijk niets met haar terugkeer. Je zit dus naar een verhaallijn te kijken die je net zo goed niet had kunnen kijken, als de afloop hetzelfde als het begin is.

  Over de acteerprestaties van Inge Ipenburg is vrijwel iedereen lovend.

  Wat een geweldig actrice is Inge Ipenburg. Prachtige stem en een geweldige mimiek. Zonder tekst kunnen acteren en het duidelijk kunnen maken aan het publiek. Het zou zonde zijn als Ipenburg nu al uit GTST zou gaan.

  Meteen weer in haar rol! Wat een geweldige actrice is Inge Ipenburg toch!”

  Vond jij de comeback van Martine Hafkamp een top of een flop? Laat het hieronder weten!

  Delen

  26 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Jammer dat Inge Ipenburg weer eens weg is , hopelijke komt ze weer terug op de buis , als martine hafkamp ,

  2. Flapperdeflap op

   Ik heb me enorm verheugd op de terugkeer van Martine, de weg ernaar toe was lang. Inge is, als altijd, een geweldige actrice die haar rol heel goed neerzet. De verhaallijn vond ik ronduit slecht. Geen spanning, geen echt goede scenes, enkel wat gefluister aan de telefoon of met Lana en heel af en toe een pakkende oneliner.

   Ik begrijp oprecht niet dat de schrijvers het zo hebben kunnen verkloten. Het komt nu heel erg over alsof ze enkel gebruikt is als hulpstuk om Ludo een nieuwe verhaallijn te geven. Dat Ludo van zijn berg euro’s moest vallen en ineens “de gewone man op de fiets” moest worden. Persoonlijk vind ik daar Martine daar veel te goed voor. Ik ben al met al dan ook erg teleurgesteld in de schrijvers.

   Dat Martine dood is geloof ik niet, ze heeft duidelijk dingen in werking gezet voor vertrek en ik denk dat de piloot precies wist waar hij laag moest vliegen. In het water zullen wel duikers hebben gezeten die Martine veilig naar elders hebben afgevoerd.

   Ik hoop nu maar dan Nick terug komt, of Stefano. Het zou mooi zijn als Ludo en Stefano samen een nieuw bedrijf zouden opzetten. Met Nick zie ik dat niet snel gebeuren. Alhoewel, met de huidige schrijvers weet je het nooit (geen compliment).

  3. Nina hartley op

   Ik vond het een waardeloze verhaallijn een dikke flop. De schrijvers wilden Nick z’n verhaal verbeteren maar is ze totaal niet gelukt.

   Het is zo kinderachtig opgezet niet normaal. Ze hebben Ludo ook wat op de achtergrond gehouden om het verhaal te rekken en geen wraak. Nina en Sjors hebben meer scenes met hafkamp gehad. Hafkamp heeft geen ene moer toegevoegd totaal geen spanning.

   12 jaar geleden dat was spannender en dat waren pas goede schrijvers tegenwoordig gaat het allemaal achteruit en ik stop ook binnenkort met kijken. Dit is gwn hetzelfde je pleegt een aanslag en slaat op de vlucht. Maar het komt toch wel weer uit en als ze ooit eens terug komt dan wordt ze gezocht door de politie en kan Ludo nog zijn wraak krijgen.

   En nog iets wat zo dom is. Ludo Sanders is een personage die veel heeft meegemaakt en zoveel familieleden die zogenaamd dood waren en weer opdoken. Nick, maxime, Sofia, maximiliaan zijn vader, Valentijn zoon van Nick en ga zo maar door. Dus ik vind het onterecht en zo eenvoudig dat ze dit personage en de rest laten geloven dat Martine zogenaamd dood is, want dat is zo nep gedaan zeg. Ze hoeven alleen maar 1+1 te doen. Sanders inc is verkocht een week vooraf gepland en de groeten aan je vader en je springt in het water. Als ze echt dood wilde was dat op steen springen.

   Dus het is gewoon ongeloofwaardig allemaal en zeer tegenvallen en een flop.

  4. Top dat ze terug wilde komen natuurlijk, maar de uitwerking vond ik een flop. Verhaal was niet interessant. Inge is te kort in de serie te zien geweest en te weinig.

  5. Een Top!!! Inge heeft echt een DUISTERE stem in Martine’s leven! Geweldig! En dat Cinische wanneer ze tegen Ludo zegt: ”Rustig denk aan je hart. Alleen maar met je praten” Of tegen Nina : ”Malena ik hoor die naam telkens , wie is dat?”. En dat gedoe met Lana en die vage geheimzinnige telefoontjes met haar handlangers vond ik juist leuk. En dat ze op stuntelige wijze oma moest wezen moest ik wel om lachen. Dit waren 2 geweldige gtst maanden met Martine Hafkamp/ gevaarlijke Maddy Everest. Wedden dat Martine aan alles heeft gedacht. Dat er inderdaad mensen in / op zee voor haar klaar stonden om haar uit zee te vissen om haar naar haar geheime locatie te brengen. Alleen al haar bagage, laptop en telefoon zal wel op een andere manier vervoerd worden door haar mannetjes. Want dat nam ze niet mee in de taxi , auto en helikopter. Ik hoop dat Inge nog 1 keer ja zegt over een jaartje. Cliffhanger zal nu zeker niet gaan over Martine en Ludo.

  6. Tja… 2,5 maand is wel heel erg kort voor een personage dat na 12 jaar terugkeert. Met alle tam tam eromheen had het echt wel wat langer gemogen. Voor alle duidelijkheid: Inge Ipenburg deed het geweldig. Daar heb ik absoluut geen commentaar op. Maar….. wat een teleurstelling was deze hele ‘verhaallijn’ De gehele aanloop naar haar terugkeer was nog interessanter (met Maddy Everest, Malena Blanco, Maxime en haar dubbelrol) dan de afgelopen 2,5 maand waar bijzonder weinig met Martine is gebeurd.

   Want wat hebben we nu gezien? Veel scènes heeft Inge Ipenburg niet gehad. Je zag haar telkens opdrachten geven aan haar mensen via de telefoon, ze maakte ruzie met haar dochter en kleindochter en had soms een ruzietje met Nina. Verder was het niks. Dat was in seizoen 13 tot 15 wel anders.

   In seizoen 13 tot 15 had ze haar eigen kantoor Hafworks, een interessant verhaal met haar dochter, een geweldige wraakactie tegen Ludo met Isabella en Yasmin en tot slot een sterke afscheidslijn waar ze werd teruggepakt door Ludo. Er gebeurde wat! Elke aflevering was boeiend rondom Martine Hafkamp. Dat was het nu niet.

   Er is in dit seizoen niks schokkends gebeurd. Er is totaal geen interessante lijn rondom Hafkamp geschreven. Ze kwam weer hetzelfde doen als in seizoen 13: wraak nemen op Ludo. Een herhaling van zetten. Deze verhaallijn had moeten stoppen in Rusland: Martine had terug moeten keren als Ludo écht ALLES kwijt zou zijn. Even leek het erop dat er een Martine vs Maxime lijn zou komen, nadat Maxime Martine had bedrogen met haar dubbelspel. Dat was interessanter geweest. Twee soapbitches tegenover elkaar. Nu is het weer een herhaling van zetten geweest om Ludo alles af te nemen, die daar natuurlijk weer snel bovenop komt.

   En dan haar laatste scène. Martine die uit een helikopter springt. Waar slaat dat op? Alsof Martine ooit zelfmoord zou plegen. Het is zo ongeloofwaardig.

   Inge ipenburg is een geweldig actrice. Ik ben blij dat ze weer in GTST is geweest, maar voor het verhaal had het totaal niet gehoeven. Het personage Martine Hafkamp is de nek omgedraaid. Jammer. Ik kijk niet meer. Tijd voor andere schrijvers.

   • Het enige verschil is met de verhaallijn van toen is dat ze destijds niet schuldig was aan moord en nu wel,en nu is het ook bewezen.ze kon altijd terugkomen omdat ze die moord nooit heeft gepleegd en dus uiteindelijk wel iemand zou kunnen omkopen,maar nu is het ook echt bewezen,dus als ze nog ene keer terugkomt,draait ze hoe dan ook de bak in.het dioel van de verhaallijn was om ludo alle luxe die hij had af te nemen en dat is ook gebeurd,geen groot huis meer,zijn bedrijf weg.verschil is ook met toen dat er een reddingsbootje op zee was,nu zit ze niet in ene boot,maar legt ze in het water en dus moeilijk voor reddingsboten om haar te helpen.ze had niet gerekend op het feit dat nina haar zou zien,en dus springt ze uit die heli.inge ypenburg heeft altijd aangegeven dat ze dit puur als een opstapje zag voor meer acteerwerk,dat mensen zeiden dat deschrijvers iets anders wilden,tsjaa dat kan.maar alsnoig heeft een actrice daar altijd zelf ook nog invloed op.ze komt in elke geval na deze sprong niet meer voor in de spoilers dus voorlopig was dit dan de laatste scene van haar

    • Beste Marcel, je schrijft dat Martine destijds niet schuldig was aan moord. Dat klopt.
     Maar je schrijft ook dat Martine dat nu wel schuldig is aan moord. Kun je mij dan vertellen wie Martine nu vermoord heeft?
     Het enige wat ik bedenken kan, is poging tot moord of poging tot doodslag op Bing.

     Ik kijk elke avond, ik kan natuurlijk iets gemist hebben. 😉

  7. Mooie verhaallijn van Maddy Everest in Rusland en dat ze weer Sjors en Lana kon omarmen. Maar hoop niet dat het weer 12 jaar duurt voor ze weer terug komt dan is Inge 72 ? ?. Kort maar krachtig en dat ze alles bekend heeft en toch op de vlucht slaat daar heeft ze wel intens van genoten zo te zien aan het ziekenhuisbed van Ludo. Dan zal ze nu wel in een of ander land gesluierd gaan ofzo. Je was weer top Martine Hafkamp. Succes met schrijven Inge Ipenburg

  8. Ik was blij met haar come back en vindt het jammer dat ze nu weer weg gaat. Kortom ze moet terug komen