GTST-baas: ‘GTST gaat terug naar de kern’

by GTSTCourant

Eindelijk worden binnenkort de grote veranderingen concreet bij GTST die een tijd terug zijn aangekondigd om het tij bij de soap te keren. GTST wordt ‘2020-proof’ met een heus masterplan. Alles gaat op de schop: decors, verhaallijnen én er komt een nieuw gezin.

“Je zou kunnen zeggen dat we teruggaan naar de kern”, stelt producent Rohan Gottschalk in het AD “Het werd een beetje een glamoursoap en dat past niet meer bij deze tijd. De kijker, die meer behoefte heeft aan herkenbaarheid, heeft zich een beetje van ons vervreemd.”

Kijkersonderzoeken wijzen volgens Rohan Gottschalk uit dat GTST zich meer moet richten op veertigers met jonge kinderen. “De Verduyns (het nieuwe gezin, red.) wonen bewust niet in een keurig Ikea-huis. We zien echte rommel, spullen van verschillende generaties en in de hoek een kastje van de overleden oma. Het is bovendien een gezin dat, ook heel herkenbaar, de broek moet ophouden en daarvoor hard moet werken. Gaat dat tientje naar een kledingstuk van dochter Merel of gaat het toch in de geldpot voor een gezamenlijke vakantie?’”

Vanaf 23 december (Videoland) is het nieuwe gezin te zien in GTST.


Lees ook:

5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Jenny
20 december 2019 22:56

Het is de hoogste tijd om grootouders een ten tonele te voeren. Grootouders hebben veel te vertellen.Prachtige verhalen dus.

Yvonne
24 januari 2020 20:37
Antwoord op  Jenny

Ja dat vind ik ook oudere generaties dat is mooie verhalen over vroeger

J W
21 december 2019 07:53

Of alleen het nieuwe gezin de hele verhaallijn op moet krikken valt nog te bezien, er moet veel meer aangepast worden. Gooi de slechte acteurs eruit, zoals een Bobby, Lana, Jojo, Valentijn. Er mag best wat jong spul inzitten met de hedendaagse techniek zoals het appe naar elkaar, maar dit zijn zulke slechte acteurs, tenenkrommend!!!!! Laat Ludo zijn oude rol weer wat meer spelen en geef Laura meer input in de serie, een fantastische actrice. De rol van Linda lijkt ook een beetje uitgespeeld. Lucas moet weer meer de hysterische homo spelen die hij was en die softe Tiffy mag… Lees meer »

A S
24 december 2019 07:34

Ik kijk al vanaf het begin en dat nieuwe gezin lijkt me een verademing. Wat ik in het voorstuk zag kwam goed over! Die zweverige Tiffy, Valentijn, Jojo en Bobby zijn vreselijk irritant, wat een drama. Lucas ineens homo-af is zeer ongeloofwaardig. Daarentegen vind ik de verhaallijn van Nina en Daan wél heel erg goed. Kortom, heel veel succes met ‘het nieuwe gtst’, ik hoop nog jaren te kunnen kijken ???

Redwan
25 december 2019 21:20

Maar beste actrices weg te sturen zoals lone van roosendal weg te sturen dat is heel dom. Een van de reden om de videoland abonnement op te zeggen. Ik ben er klaar mee met gtst.

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer

error: Kopiëren is niet toegestaan!