Categorieën
    Archief

    Sandra Mattie verlaat GTST: Eva gaat dood

    Heftige tijden voor de fans van het personage Eva Sas. Vrijdag 10 januari overlijdt ze aan de gevolgen van kanker.

    Eva is uitbehandeld. Om haar laatste periode dragelijker te maken, krijgt ze morfine toegediend. Door hallucinaties, veroorzaakt door de morfine, belandt Eva met een hoofdwond in het ziekenhuis. Voor Eva is de grens bereikt: op deze manier wil ze niet langer meer leven. Ze besluit om afscheid te nemen van het leven.

    Goede vriendin Janine regelt een dag waar vrienden en familie afscheid kunnen nemen van Eva. Tragisch genoeg loopt dit afscheid anders dan gepland. Op het moment dat Eva eventjes alleen wordt gelaten, overlijdt ze. Zonder dat iemand afscheid van haar heeft kunnen nemen, is Eva een eenzame dood gestorven…

    Delen

    13 reacties

    1. Ik vond het vreselijke afleveringen, erg confronterend ook. Leuk zo met de feestdagen!
      AUB Gtst terug zoals het ooit was, want dit is echt niet leuk meer.

    2. Kaasstengel op

      Ik weet niet over wie jij het hebt maar als jij je zo druk maakt kijk dan niet. Het is maar een soap.

      Eerlijk is eerlijk sommige personages komen bij mij soms ook mijn neus uit en ik weet zeker dat dat bij meer mensen hier het geval is maar om dan iemand dood te wensen en al helemaal onder een bericht over zo iets verschrikkelijks als kanker.

    3. Mijn vader is 2 jaar aan die rot ziekte overleden die had eerst in de long en lever en toen kreeg morfine en chemo toen is binnen 6 weken in zijn hooft gegaan en toen zag hij ook allemaal dingen die wij niet zagen net wat eva spelde op het laatste

    4. Kaasstengel op

      Kanker is helaas keiharde realiteit. Gelukkig gaat het hier om een personage en is de actrice gewoon gezond. Ik vond de Eva/Janine/Ludo scenes van afgelopen vrijdag erg sterk vooral die laatste.

    5. Ik vraag me af bij wie het schrijfteam research heeft aangevraagd. Iemand die terminaal ziek is, en wiens resterende leven dragelijk wordt gemaakt door middel van medicijnen, krijgt namelijk echt geen morfine toegediend. Morfine doet dan niet zo veel meer, dan stap je echt over op zwaardere medicijnen, en mag die persoon zeker ook niet meer alleen zijn.
      Vindt het opvallend slecht gaan met realistische kijk op dit soort zaken de laatste tijd.

      • Mijn vader is half dec, dus zeer onlangs ook overleden aan kanker en was ook terminaal. Hij kreeg tot op het laatst een hoge dosis morfine en werd wel eens alleen gelaten. Hij was gelukkig voor ons thuis en is rustig op zijn eigen verzoek in ons bijzijn gestorven. Volgens mij verloopt bij iedereen de ziekte(periode) anders. Iedereen heeft zijn eigen verhaal.

      • Krijgen wel morfine toegediend. Vaak in combinatie met doricum. En dat ze zeker niet alleen mogen zijn klopt ook niet. Misschien toch iets meer in verdiepen voordat je zomaar wat zegt?!

      • Mijn vader is overleden aan darmkanker, om het laatste stuk dragelijker te maken gaven ze overdosis morfine zodat hij minder pijn zou hebben van een knappende darm. Lag alleen op 1 kamer

      • Misschien eerst idd zelf eens research doen iemand die terminaal ligt en om het dragelijker te maken krijgt idd gewoon morfine toegediend en voor de rust liggen ze vaak alleen. Dus voordat je wat roept doe eerst zelf research of kijk gewoon geen goede tijden dan hoef je je er ook niet aan te ergeren.

        • Ik ben werkzaam als huisarts en heb nog nooit meegemaakt bij mij, of één van mijn collega’s, dat een terminale patiënt die zijn/haar laatste levensfase in gaat (lees, de laatste weken, mogelijk zelfs enkel dagen), alleen maar morfine krijgen toegediend. Palliatieve sedatie bestaat echt wel uit wat meer dan alleen morfine, het is anders niet te doen voor een patiënt qua pijn en onrust die ze ervaren.
          Dus wellicht dat jij zelf eerst even de boeken in moet duiken in plaats van zomaar wat te roepen.

          • @Dominique, je bent huisarts, dus ik ga er vanuit dat je van de hoed ? en de rand op de hoogte bent.
            Maar je moet ook beseffen dat het voor jou als arts anders kijken is, dan een niet medisch onderlegde kijker. Maar wel in zijn / haar omgeving deze verschrikkelijke rot ziekte heeft meegemaakt of nog meemaakt en deze in hun waarde laten.

            De schrijvers van Gtst hebben contacten gelegd met oncologen, over hoe e.a aan te pakken. Ik heb dit op een andere fansite gelezen in een interview met een (van de) schrijver(‘s).

            Door alleen de medicatie morfine te benoemen en niet met alle medische termen te gooien hou je het enigzins begrijpelijk voor de “gewone” fan/kijker. En ‘ t enigszins “luchtig” te houden, voor zover je dit onderwerp zo kunt benoemen of omschrijven.

            Laten we elkaar niet over en weer verwijten maken, over wat wel of niet juist is omtrent de medicatie of klopt aan deze verhaallijn.

    error: Kopiëren is niet toegestaan!