‘GTST pleegt zelfmoord’

by GTSTCourant

Sinds de start van GTSTCourant in 2015, heeft de site zich nooit uitgelaten over de inhoud van GTST. Mede door de dalende kijkcijfers en de alsmaar toenemende kritieken op de soap, heeft GTSTCourant besloten om zich vandaag openlijk uit te spreken over de huidige koers van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De kijkcijfers van GTST liegen er niet om. Waar de soap in 2012 nog moeiteloos twee miljoen kijkers wist te boeien, duikt dat aantal nu soms naar een zorgwekkende 700.000 kijkers. Een veelgehoord argument is dat lineaire kijkcijfers dalen door de opkomst van video on demand kanalen (zoals Videoland). Omdat ook het marktaandeel van GTST sterk is gedaald, gaat die vlieger niet op.

GTSTCourant zet sterk zijn vraagtekens bij de huidige koers die de soap momenteel vaart. Er valt op dit moment ook weinig boeiends te schrijven over GTST, waardoor deze site zich langzaam begint af te vragen of de soap nog wel interessant genoeg is om naar te kijken (én over te schrijven). Kortom: GTST pleegt zelfmoord.

Waar de verhaallijnen vorig seizoen te lang duurden, is er dit seizoen geen touw meer aan vast te knopen: het is rommeliger dan ooit. De huidige verhaallijn omtrent de vlogavonturen van Rover, Valentijn, JoJo, Kimberly en Lana is wat GTSTCourant betreft een dieptepunt te noemen. Ook weet de soap het – na bijna dertig jaar – nog steeds voor elkaar te krijgen om bepaalde scènes zeer amateuristisch in beeld te brengen (ongeluk Daan). Verder ontbreekt iedere binding met nieuwe personages, omdat deze na een paar maanden alweer verdwijnen (alleen in dit seizoen al: Flo, Tiffy, Mark en Marieke). Daarnaast ogen de sets in vergelijking met andere series goedkoop en gedateerd, zijn de acteerprestaties van een aantal acteurs ver beneden niveau en is de spanning momenteel ver te zoeken. Tot slot lijkt GTST anno 2019 door de maatschappelijk betrokken verhaallijnen niet meer op een soap. Het echte drama van vroeger wordt gemist.

Het is te hopen dat de soap dit waardeloze seizoen tijdens de aanstaande zomercliffhanger weet goed te maken, anders ziet GTSTCourant de toekomst van GTST allerminst rooskleurig in.


Lees ook:

77 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Miny jansen
24 juni 2019 19:46

Onzin .ik blijf echt nog thuis voor gtst

Marian
24 juni 2019 19:48

Zeker mee eens. Stukjes van het vloggen spoel ik standaard door. Steeds geforceerd die focus op de jongeren en die ontzettend vervelende verhaallijnen. Waar gaat het over tegenwoordig?

Misha
24 juni 2019 20:18
Antwoord op  Marian

Arnie, Peter, Linda, Anette, Kim, Julian, Ché, Hedwig… Het is niet iets van tegenwoordig.

Marian
24 juni 2019 20:21
Antwoord op  Misha

Al deze personages hadden interessantere en volwassenere lijnen dan wat we nu te zien krijgen. En ik kijk al sinds aflevering 1.

mark
24 juni 2019 19:51

veel mensen kijken ook videoland zonder reclame, zoals ik.

Clay
25 juni 2019 06:33
Antwoord op  mark

Klopt! Geen irritante reclame meer ! En lekker voor uit kijken.

Daan
24 juni 2019 19:59

Ik zij het toen ook al,er komen te veel jongen mensen,en dat maakt ook niet uit maar laat ook acteurs die er eerst in speelde terug keren,daar houden de mensen van het eerste uur ook van,en laat bijvoorbeeld,een rik ook is zeggen tussen door Govert belde net dit en dat,maak er een leuk verhaal van zo word zo een man ook nie vergeten,maar ik bedoel zoals een bas muijs winston post koertjan de bruin aukje van ginneken of een Morris probeer zulke terug tehalen,zoals benjamin is wel dood dan maar wat was dat een geweldig personage toendertijd!maak het er van… Lees meer »

Elise
24 juni 2019 20:24

De echte fans blijven toch wel kijken

Edd
25 juni 2019 18:46
Antwoord op  Elise

Ik ben een echte fan, vanaf seizoen 1. Maar ik kijk gemiddeld nog maar één keer per week. Het is niet om aan te zien.

guda
24 juni 2019 20:59

Sinds oktober kijk ik misschien 1 aflevering per week. En denk elke keer weer dat ik niks gemist heb. De verhaallijnen zijn niks meer en de spanning is ook uit de serie vind ik. Ik keek vanaf de 1ste aflevering en als ik wist dat ik niet kon kijken nam ik het op. Hoop voor de kijkers van nu dat de spanning terug komt.

Mirna
24 juni 2019 20:59

Mee eens! De verhaallijnen gaan heel snel. Ik heb continu het gevoel dat ik iets gemist heb. Ene moment waren Sjors en Amir nog met Romy aan het vechten en daarna is ze opeens helemaal verdwenen. Ludo en Billy zijn nu ook al een tijdje uit beeld en ik heb oprecht geen idee waar ze zijn. De omslag van Zoe mbt Nabil kwam ook echt uit het niets.

En de halve cast is in roulatie.. Zoveel tijdelijke rollen en personages die de serie verlaten. Er is echt werk aan de winkel!

Fabienne
24 juni 2019 21:14

Eens!

Iris
24 juni 2019 21:27

Eens. Had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Het vlog gedoe spoel ik standaard door. En ik zie Valentijn, Lana en Jojo liever gister dan vandaag vertrekken. Van de terugkomst van Valentijn had ik veel meer verwacht, binding met zijn familie, kort comeback van charlie/nick, maar nee hoor helemaal niks…

Ik kijk momenteel alleen nog maar verhaallijn Ludo/Janine/Billy

Kabouter
27 juni 2019 17:54
Antwoord op  Iris

Jeetje Valentijn zit er net pas in, geef het wat tijd. Als die jongen meteen in de problemen zit met z’n familie.. DAT is pas onrealistisch.

Dominique
24 juni 2019 21:55

100% mee eens. voor mij zijn twee dingen hier de doodsteek; 1. de eindeloze stroom aan nieuwe personages die worden toegevoegd, 3-6 maanden lang alle verhaallijnen lijken te leiden, om er vervolgens weer met zo’n harde vaart er uit te worden geknald. (waarbij de jongere personages echt de overhand lijken te voeren). 2. verhaallijnen die veel te lang worden uit gerekt. ik had gehoopt dat GTST wel geleerd had van voorgaande jaren waarin ze iets hadden opgezet ergens in oktober/november, wat gewoon echt pas in de zomercliff tot een hoogte kwam. dit zijn echt dingen waar niemand op zit te… Lees meer »

riezz
25 juni 2019 13:16
Antwoord op  Dominique

10000000% mee eens

Debbie koedijk
24 juni 2019 22:40

Moet blijven!!!

Recarda
24 juni 2019 23:10

Ik blijf echter nog altijd kijken. Vind het nog steeds erg leuk om naar te kijken.
De echte fans blijven sws ook nog altijd kijken

riezz
25 juni 2019 13:17
Antwoord op  Recarda

ik kijk vanaf aflevering 1, maar ben na al die jaren nu echt afgehaakt.
Dus de echte fans vertrekken massaal , de schrijvers moeten allemaal ontslagen worden en een frisse wind erdoor .
En laat aub Billy dan een grote rol hebben want een nieuwe Martine kunnen ze wel gebruiken (of is Billy al weg, ik kijk dus inderdaad al een tijdje niet meer)

Rtd
24 juni 2019 23:25

Paar jaar geleden ging het ook slecht met de soap. Toen zijn er mensen uit het buitenland geweest, die tips hebben gegeven. Zo is er toen de familie huygens in gekomen…

Maaike
25 juni 2019 01:56

Ik sluit me hier volledig bij aan en ik heb enorm veel respect voor de manier waarop jullie dit aankaarten. Petje af!

Sabrina
25 juni 2019 07:08

Ik vind dat iedereen tegenwoordig zoveel klaagt. Waarom er gekozen is voor deze titel voor dit artikel is mij ook een vraag. Dit heeft niks te maken met de verhaallijnen, maar een aanstootgevende manier om de mening van gtstcourant te geven. Daar houd ik niet zo van. Vorig jaar was het tempo inderdaad heel traag en de schrijvers hebben voor mijn gevoel naar de kijkers geluisterd, het tempo lag dit seizoen vele male hoger. Ook hebben ze naar mijn mening ook wat spannende verhaallijnen erin gebracht. Natuurlijk vind ik niet alle verhaallijnen even fantastisch, maar er zijn zoveel verschillende mensen… Lees meer »

Saskia
25 juni 2019 12:32
Antwoord op  Sabrina

Helemaal mee eens! Jaren geleden werd bijv. ook zoveel geklaagd overal toen Rover en Sam nieuw waren in de serie. De hele Facebookpagina stond vol met zeurende vrouwen die hen ‘zoooo slecht vonden acteren en ze waren ook zoooo kinderachtig’. Terwijl jaren later hetzelfde vrouwvolk op deze pagina het jammer vond dat ze weggingen. Ik zie al zeker vanaf 2011 dagelijks berichten langskomen van zeurende vrouwen die beweren ”nooit meer te gaan kijken”. Dat er gezeurd wordt over GTST gebeurd in mijn ogen al jaren, dus ik neem het niet serieus. Dan denk ik: laat iedereen toch eens in z’n… Lees meer »

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer

error: Kopiëren is niet toegestaan!