Archief

  GTST pleegt zelfmoord

  77

  Sinds de start van GTSTCourant in 2015, heeft de site zich nooit uitgelaten over de inhoud van GTST. Mede door de dalende kijkcijfers en de alsmaar toenemende kritieken op de soap, heeft GTSTCourant besloten om zich vandaag openlijk uit te spreken over de huidige koers van Goede Tijden, Slechte Tijden.

  De kijkcijfers van GTST liegen er niet om. Waar de soap in 2012 nog moeiteloos twee miljoen kijkers wist te boeien, duikt dat aantal nu soms naar een zorgwekkende 700.000 kijkers. Een veelgehoord argument is dat lineaire kijkcijfers dalen door de opkomst van video on demand kanalen (zoals Videoland). Omdat ook het marktaandeel van GTST sterk is gedaald, gaat die vlieger niet op.

  GTSTCourant zet sterk zijn vraagtekens bij de huidige koers die de soap momenteel vaart. Er is op dit moment ook weinig boeiends te melden over GTST, waardoor deze site zich langzaam begint af te vragen of de soap nog wel interessant genoeg is om naar te kijken (én over te schrijven). Kortom: GTST pleegt zelfmoord.

  Waar de verhaallijnen vorig seizoen te lang duurden, is er dit seizoen geen touw meer aan vast te knopen: het is rommeliger dan ooit. De huidige verhaallijn omtrent de vlogavonturen van Rover, Valentijn, JoJo, Kimberly en Lana is wat GTSTCourant betreft een dieptepunt te noemen. Ook weet de soap het – na bijna dertig jaar – nog steeds voor elkaar te krijgen om bepaalde scènes zeer amateuristisch in beeld te brengen (ongeluk Daan). Verder ontbreekt iedere binding met nieuwe personages, omdat deze na een paar maanden alweer verdwijnen (alleen in dit seizoen al: Flo, Tiffy, Mark en Marieke). Daarnaast ogen de sets in vergelijking met andere series goedkoop en gedateerd, zijn de acteerprestaties van een aantal acteurs ver beneden niveau en is de spanning momenteel ver te zoeken. Tot slot lijkt GTST anno 2019 door de maatschappelijk betrokken verhaallijnen niet meer op een soap. Het echte drama van vroeger wordt gemist.

  Het is te hopen dat de soap dit waardeloze seizoen tijdens de aanstaande zomercliffhanger weet goed te maken, anders ziet GTSTCourant de toekomst van GTST allerminst rooskleurig in.

  Delen

  77 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Het is af en toe inderdaad wat rommelig. Jammer dat Aysen niet meer mee doet. Dat maakte het een beetje meer spannend. De liefdes tussen Daan en Nina is gemaakt zodat het niet echt lijkt.

  2. Volgens mij hebben de meeste van jullie een beetje last van nostalgie. Doe niet of seizoen 1 zo geweldig was, Gtst is nooit perfect geweest, zeker het acteerwerk niet. Tuurlijk heeft het wel eens z’n momenten soms, zeker!
   Eerlijk gezegd vond ik de laatste twee seizoenen helemaal niet zo slecht. Oke de verhaallijnen waren niet geloofwaardig nee, maar welke soap is er nou wel geloofwaardig? (De seizoensfinale met Loes vs Aysen, Rik en Nina die op het punt stond verpletterd te worden in die auto, vond ik een van de beste cliffs sinds de parachutesprong cliff.)
   Bovendien het tempo is vorig seizoen wel verbeterd. Er zat een razend tempo in, vooral bij de kwaad-bloed verhaallijn. Niet weken lang afleveringen waarin niks opgelost werd. Er was elke dag iets nieuws om over te praten.

   Gtst probeert wel met de tijd mee te gaan, daarvoor moeten ze ook de jongere doelgroep blijven aanspreken. Daar overdrijven ze vaak wel zo erg in dat ik het inderdaad ook irritant vind om naar te kijken. Het zingen van Rikki en Wiet, het vloggen om maar iets te noemen.
   De maatschappelijke onderwerpen hebben trouwens wel altijd al een rol gespeeld, alleen durven ze nu meer.
   Ik ben het er wel mee eens dat de gtst ondanks alles kinderlijker overkomt dan ooit en het soapgevoel minder is geworden, en ik vind het ook wel jammer dat er zoveel acteurs weg zijn gegaan afgelopen jaren, waarvoor meestal jonkies in de plaats kwamen met seizoen 1 acteerprestaties. Van de cast die er in zat toen ik begon te kijken zijn er nu nog maar 6 over, daar ben ik dan weer nostalgisch over. Jongere acteurs maakt niet uit, je kunt ze best volwassenere verhaallijnen geven. De meeste zijn tussen de 18 en 25, maar ze gedragen zich als 14 jarigen. Het decor stoor ik me niet aan, dat geeft juist een soap gevoel.

   Ik denk dat ze bij Gtst echt wel hun best doen. Maar ze willen ook groeien als een serie, en dat merk je ook wel met hoe ze de laatste 3 jaar hun verhalen schrijven, niet wat er gebeurt maar hoe het in gebeurt en in beeld wordt gebracht (een sprong in de tijd, flashbacks etc.) , misschien dat ze daarom luchtigere verhaallijnen leveren, omdat een echte soap ook niet echt meer van deze tijd is. Los daarvan vind ik dat er genoeg drama in zit, en als je het niet te serieus neemt is het best leuk.
   Het is bij verre na lang niet zo trashy als Utopia, of de zoveelste talentenjachten. Gtst is nog een van de minder slechte programma’s op de Nederlandse tv. Maar stel het zou binnekort stoppen hoop ik uiteraard wel dat ze het een waardig einde geven.

  3. Ik vind die puber verhaallijn niks, ze doen zo kinderachtig. Laat alsjeblieft weer een tienerzwangerschap komen, dan wordt het tenminste interessant.

   En er moet weer echt iets spannends gebeuren in Meerdijk. Een dodelijk virus, een oude vijand die terug keert voor wraak of bloedstollende moord.

   Ik vind eerlijk gezegd dat GTST nu een slechte Amerikaanse sitcom veranderde.

  4. Ben het 100% eens met de artikel schrijver. Het niveau waarop GTST vandaag de dag verder gaat is werkelijk om te janken. Die Jojo, Rover, Kimberly en Valentijn zijn wel het dieptepunt met hun tenenkrommend slechte acteerprestaties. Als Valentijn er nou bij kwam om Nick terug te brengen was het prima, maar dit is gewoon kansloos. GTST is geen reet aan. Ik ga wel spangas kijken voor die missende sensatie.

  5. kijkcijfers zegt niks ja jij ! want mensen kijken online tegenwoordig en tegenwoordig kan je ook op je iPad kijken dus vergelijken met kijkcijfers slaat nergens op

  6. Wat was, is niet meer en zal ook niet meer komen. Met andere woorden terugkijken heeft totaal geen zin. In het werkelijke leven veranderen mensen, in een soap dus ook. Echter wordt in zo’n serie alles een aantal keren vergroot. Wat in het werkelijke leven een transitie is, is in een soap een directe draai van 180 graden.
   Waar ik het wel mee eens ben, is de enorme hoeveelheid van komende en gaande, jonge en onervaren acteurs en actrices. Als ze dan worden ‘ingelijfd’, probeer ze dan vast te houden. Is de rol achteraf niet op hun lijf geschreven, probeer dan de rol aan te passen inplaats van de persoon op straat te zetten.
   Wat ik ook echt belangrijk vind, is de -al vaker genoemde- verhaallijn. Wat daar in en om Meerdijk allemaal gaande is, staat mijlenver af van de werkelijkheid. Vroeger was het inderdaad allemaal meer herkenbaar, of je kon je er in elk geval iets bij voorstellen. Nu is het meer een voorspelbaar sprookje geworden of, zo je wilt, een doktersroman.
   Ik ben benieuwd naar wat komen gaat vanaf 2 september en ik hoop van ganser harte, dat de geloofwaardigheid, uiteraard door een vergrootglas bekeken, weer terugkomt.

   SUCCES!!

  7. Ik heb nog nooit zoveel ‘ja’ gezegd toen ik iets aan het lezen was! Het stukje goedkope acteurs en hun acteerkunsten + meer maatschappelijk dan drama zijn meer dan waar! Ik mis de oude tijd met de echte drama, de echte ‘gemene’ ludo en zijn familie. Doe mij die oude gtst maar terug!

  8. Jullie hebben helemaal gelijk. Ik kijk al jaren, sinds kort via NLZiet omdat ik dan kan kijken wanneer ik wil. Maar alle kritiekpunten kloppen wat mij betreft. De scenarioschrijvers en castingdirectie wacht een schone taak voor het volgende seizoen

  9. Overdrijven is ook een vak..
   Gtst is nog altijd beter dan utopia en al die andere shows.

   Maar nee, omdat Anton eindelijk van zijn midlifecrisis af is, is de serie inneens weer te jong..

   • Gtst is echt klaar. Cliffhanger is om te janken slecht. Veel gaan eruit nu alleen Jojo, Daan, Bing, lucas en Nina die voegen werkelijk niks toe en oh, ja Rover en valentijn mogen ook eruit.. Nina die iets krijgt met Daan ? ja totaal niet voorspelbaar

  10. Ik vind GTST ook niet meer boeiend, waardeloos die jonge acteurs met hun gevlog. Kinderachtige scènes
   Er moet wat beters komen anders stop ik met kijken

  11. Als GTST stopt moeten ze die gvd Utopia brut er ook af gooien .daar word continu ruzie enz gedaan en in GTST niet .GTST MOET BLIJVEN OP DE BUIS PUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. Als de serie. Stopt. Is dat mede door jullie negatieve reacties en. Dat jullie de serie. Keer op keer maar afkraken

   Ik. Vind dit seizoen erg meegevallen. Neem alleen al de verhaallijn kwaad bloed. , Marieke haar dementie. , de terug komst van Maria.

   De schrijvers weten dat het slecht gaat met de serie en ze zijn er echt wel. Mee bezig.

   Jullie moeten hun hun werk laten doen en niet keer op keer zeuren. Kom op zegg!!!!!

  13. Zowel de leader als de helft van de huidige cast is slecht, het lijkt wel op Spangas 2.0.
   Ik ben ook een trouwe kijker vanaf seizoen 1 en heb ook dvd’s van seizoen 1 tot seizoen 17.
   Vanaf seizoen 17 tot nu toe is het kijken soms maar amper waard, leader is niet mooi, te snel.
   De nieuwe personages steeds jonger, oude bekende gezichten gingen er met bosjes eruit omdat ze te oud waren en steeds andere gezichten, zelfs een hele familie kwam erin en na iets meer dan een jaar eruit.
   Ik denk zo van stoppen met GTST of het roer helemaal omgooien qua verhaallijnen met veel bekende oude personages en natuurlijk met de mooie oude leader die in de echte hoogtijdagen te zien was(1991-2003).

   • Steeds jonger? Whaha heeft u de jonge personages is de oudere seizoenen wel eens geteld? Het barstte van de jonge personages. Met enkel oudere personages gaan de mensen weer zemelen dat het niet realistisch genoeg is.

  14. Volgens mij moeten de schrijvers iets meer terug in de tijd kijken wat vooral goed werkte in het verleden. Waar waren de kijkcijfers hoog? Bij welke verhaallijnen waren dit?

   Ideetjes:
   Bijv.: kan Laura geen affaire met Anton krijgen? Leuk voor Linda en Laura.

   Of een goede familie vete. Alberts vs Sanders. Beetje oude familie leden terug erin brengen. Dennis/ Noud/ Charlie/ Nick/ Stefano.

   Een Helen Helmink en een Martine. Goed vs Kwaad.

   Zorgen dat je goede acteurs voor de lange termijn bindt! En ook vooral wat meer acteurs die niet zo jong zijn.
   Dat maakt het denk ik wat aantrekkelijker.

   • In het verleden waren er JUIST meer jonge personages. Als er enkel oudere personages inzitten gaan de mensen weer zemelen dat het niet realistisch is.

  15. Het is een verloren strijd gtst bestaat niet lang meer en daar kan peter van der vorst niks meer aan doen laat staan de producenten zelf. Oftewel adios gtst

  16. Ik kijk al lang,en wil niet stoppen daarom,maar eigenlijk ben ik er al maanden klaar mee. Verhaallijnen die je niet snapt omdat je geen instagram stories kijkt. Al die vertakkingen zijn alleen maar verwarrend. Ook waren nieuwe karakters nooit zo’n probleem als nu,en dat heeft te maken met het gebrek aan acteer talent en belachelijke en rommelige verhaallijnen,zoals ”de grappenmakers” Echt,wie verzint dit? Ik wil GTST,niet spangas 2.0

   • Ja idd.. en ik snapte ook niet hoe Lana ineens het Smoelaria wachtwoord van Valentijn wist.. kwam heel ongeloofwaardig over.. dus ik dacht dat die clue nog zou komen.. maar dan moet ik zeker Instagram hebben ofzo.

  17. Jup dat dus maar ik mis ook gewoon de oudere personages. Er zat met die mensen meer een verhaallijn in gtst zoals Charlie Nick Barbara Rikki Lorena en later Nouran en Noud waarom moesten die er allemaal uitgeschreven worden. En nu komen er allemaal nieuwe mensen steeds in en die mensen lijken opeens heel wat verleden te hebben en dan komt er opeens weer iemand en weer iemand en dan gaat er weer.een. Vroeger was het echt veel leuker op elke gebied.

  18. Echt helemaal mee eens. Het is gewoon niet meer om aan te zien. Sinds het vreselijk amateuristisch in beeld gebrachte ongeluk van Daan en dat gezeur over het vloggen, ben ik gestopt met kijken. Die Vincent is gewoon aangenomen omdat hij een vlogger is met 0 ervaring in acteren. En dat is te merken. Ik vind het gewoon pijnlijk om naar GTST te kijken tegenwoordig. En ik ben fan vanaf seizoen 1.

  19. Patricia Enting op

   Ik kijk trouw altijd via videoland en vind t nog steeds leuk al vanaf het begin. Het begon samen met oma. Daar ging ik trouw heen om het te mogen kijken ?

  20. pietje puk op

   Hoe komen ze eigenlijk aan die kijkcijfers? Er schijnen een aantal mensen met zo,n kastje te zijn. Maar als er bijvoorbeeld 100 kijken van die groep,delen ze dat Dan door een bepaald aantal Nederlanders? Sorry hoor maar ik vind dat nergens op slaan

  21. Mijn ma (85) en ik zijn vanaf het begin trouwe kijkers.. Ik hou nog vol om ongeveer 2x per week te kijken maar mijn ma zijn jullie verloren …. aan Utopia notabene

  22. Ik kijk al heel lang en nog steeds elke dag. Maar ik erger me met name op Rick kijkt elke dag met een gezicht of hij in zijn broek poept. Maar ook Anton hij kan niet anders praten dan met een ruziënde stem.

  23. Ik kijk al sinds jochie van 5, dus nu al 15 jaar. Maar helaas ben ik ook gestopt met kijken. Veel te amateuristisch, uitgemolken verhaallijnen zoals Jan Maes, nu veel te korten en je kan er geen touw aan vast knopen.
   Personages in de leader plaatsen die eigenlijk een gast rol spelen, zoals die Spaanse (ben zn naam alweer kwijt zo boeiend was de cliff).

   Erg triest, zo’n mooie soap de afgrond inwerken

  24. Ik ben het grotendeels eens met @Saskia.
   Mensen hebben altijd wat te zeuren inderdaad.
   Tuurlijk zie ik ook een aantal personages liever vertrekken (Jojo, Rover (tenzij Buddy de rol weer zou oppakken)) Maar geef nieuwe personages ook de kans, Shanti en Valentijn zijn nog maar kort te zien en er is vrij veel commentaar. Valentijn is een karakter die best wel voor wat spanning zou kunnen zorgen.

   Ik denk dat GTST zou opknappen met een gestoord type in de vaste cast. Aysen was in het begin ook vrij corrupt en dat is interessant. Personages als Wiet, Loes, Isabella, Romy, Jan Maes, Martine heb je gewoon nodig voor spanning.

   Waar ik wel een beetje een zeikerd over ben is de leader. Die vind ik vrij kut hahahaha

   • Van Valentijn kunnen ze in combinatie met Ludo nog prima wat maken inderdaad! Mensen zeuren nu al dat Valentijn eruit moet, maar ik bedoel… de eerste scenes van Rik bijvoorbeeld was toch ook niet best xD Alleen in die tijd hoorde je daar niemand over.

  25. Pijnlijk dat een fansite dit schrijft. Het kenmerkt in ieder geval wel de schrijnende situatie waar GTST zich in bevindt.

   Alle kenmerkende dingen die een soap echt soap maken heeft GTST gewoon niet meer: niet boeiende verhaallijnen waarbij de pubers centraal staan, geen echte spannende dramatische soapmuziek, want daar ontbreekt het sinds 2011 al aan toen de nieuwe componist aantrad, alles moet maatschappelijk betrokken zijn waardoor juist het onrealistische karakter dat soap heeft verdwijnt, geen echte familie-intriges, geen spanning, geen spannende eindes van een aflevering, comebacks worden verpest. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

   Het is heel erg jammer om te zien wat er nu gebeurt en volgens mij is de enige oplossing dat RTL flink de bezem door het gehele team haalt. Die Rohan is toch ook al jaren de baas daar? In de loop der jaren zit een producent daar 3/4 jaar, Rohan al veel langer. Kortom: het is tijd dat de bezem erdoorheen gaat! Beter laat dan nooit in dit geval…

  26. Ben het niet geheel eens met dit bericht. Natuurlijk zitten er stukjes bij wat niet zo interessant is, maar de andere kant is dat mensen tegenwoordig zoveel zeuren via internet. Niet alleen over GTST, maar over alles wat voorbij komt op social media. Vergeet niet dat mensen hier massaal worden opgestookt over van alles. Zelfs over het weer wordt massaal geklaagd en opgejut. Voordat het warme weer hier was, hebben er al 50 nieuwsberichten op social media gestaan en met elk bericht kwam er een graad bij. En zo gaat het ook met tv programma’s… zelfs over de voice-over van Love Island werd geklaagd. Nu spreekt een andere meneer de voice-over in en is het ook weer niet goed….

   GTST: eerst ging de verhaallijn te langzaam en nu weer te snel. Dat snelle vind ik juist helemaal niet erg, enige wat ik minder vind is de snelle wisseling van acteurs. Maar voor de rest denk ik dat we als Nederlanders niet overal zo’n heisa van moeten maken en gewoon iedereen zijn werk moeten laten doen. Jaren geleden werd er net zo hard geklaagd over GTST, stond het ook dagelijks vol op Facebook met zeur en zeik berichten van mensen die dan beweren ”nooit meer te gaan kijken”. Ik vergeet ook nooit meer dat er zo enorm veel zeur reacties op internet verschenen toen Rover en Sam in de serie kwamen. De hele Facebook pagina stond vol met boze vrouwen, die ze ‘zoooooo slecht vonden acteren en ze waren ook zoooo kinderachtig’. Enige jaren later schreven dezelfde hordes vrouwen dat het ‘zo jammer was dat ze weggingen’. Ik neem persoonlijk al die klagers niet serieus. Je wordt tegenwoordig al afgemaakt op internet als je een moedervlekje in je gezicht hebt of een te hoge stem hebt. Laat iedereen toch eens in z’n waarde en z’n werk doen. Acteurs zijn niet voor niets acteur, acteren kunnen de mensen die zeuren zelf echt niet beter.

  27. 1 maand geleden vescheen er al het artikel over GTST van Peter van der Vorst, (directeur RTL) dat de kijkcijfers GTST te laag zijn.

   De problematiek is heus wel bekend bij RTL en achter de schermen zal er ook wel aangewerkt worden. Maar een ingeslagen weg, keer je niet van de ene op de andere dag.

   Mijn hoop is dus gevestigd op het nieuwe seizoen. (Maar ik vermoed en “vrees” zomaar dat de opnames daar al van zijn begonnen) Is dat inderdaad zo, dan zullen we in het begin van het nieuwe seizoen nog geen koerswijziging zien.

  28. Flapperdeflap op

   Ik begrijp het ook niet, de verhaallijnen zijn zo vreselijk slecht. Ze hadden juist met Ludo, Billy en die andere actrice van celblok H zo’n mooi iets kunnen creëren. Maar nee, het is raar in elkaar geflanst, raakt kant nog wal en ze halen er niet uit wat erin zit. Ludo is altijd een echte kille zakenman geweest, ze hebben op ludo karaktermoord gepleegd inmiddels. Velen missen die “ouderwetse” spanning en sensatie. Jammer dat GTST hier niets mee doet, de signalen zijn overduidelijk lijkt me.

  29. Het is altijd het zelfde liedje maar er mag wel iets meer spanning inzitten. Kijk altijd maar sommige dingen zijn echt kinderachtig en niet zoals we gewend zijn. Beetje wat meer oudere en wat meer verhaal van oudere mensen zou leuk zijn. Kan het ook zo zijn dat de story schrijver het niet meer weet zomaar iets doe??????

  30. Ik vind ook al de jonge spelers niet leuk…. Hou ook meer van de volwassen rollen. Wellicht tijd voor n nieuw koppel? Er valt toch altijd genoeg te verzinnen wat men meemaakt. Dat vloggen vind ik stom en wat mij betreft mogen Valentijn en Jojo de serie weer verlaten. Ook deze Rover kan ik niet aan wennen…
   Maar goed knal er n paar leuke nieuwe volwassenen in en maak er weer wat moois van

   • Er zaten in het verleden juist heel veel jongeren in. Als er nu enkel oudere personages in spelen gaan mensen weer zemelen dat het onrealistisch is.

  31. Ik vind dat iedereen tegenwoordig zoveel klaagt. Waarom er gekozen is voor deze titel voor dit artikel is mij ook een vraag. Dit heeft niks te maken met de verhaallijnen, maar een aanstootgevende manier om de mening van gtstcourant te geven. Daar houd ik niet zo van.

   Vorig jaar was het tempo inderdaad heel traag en de schrijvers hebben voor mijn gevoel naar de kijkers geluisterd, het tempo lag dit seizoen vele male hoger. Ook hebben ze naar mijn mening ook wat spannende verhaallijnen erin gebracht. Natuurlijk vind ik niet alle verhaallijnen even fantastisch, maar er zijn zoveel verschillende mensen die kijken, voor ieder wat wils.

   • Helemaal mee eens! Jaren geleden werd bijv. ook zoveel geklaagd overal toen Rover en Sam nieuw waren in de serie. De hele Facebookpagina stond vol met zeurende vrouwen die hen ‘zoooo slecht vonden acteren en ze waren ook zoooo kinderachtig’. Terwijl jaren later hetzelfde vrouwvolk op deze pagina het jammer vond dat ze weggingen. Ik zie al zeker vanaf 2011 dagelijks berichten langskomen van zeurende vrouwen die beweren ”nooit meer te gaan kijken”. Dat er gezeurd wordt over GTST gebeurd in mijn ogen al jaren, dus ik neem het niet serieus. Dan denk ik: laat iedereen toch eens in z’n waarde en z’n werk doen. De mensen die zeuren kunnen zelf heus geen beter scenario schrijven en beter acteren.

  32. Ik sluit me hier volledig bij aan en ik heb enorm veel respect voor de manier waarop jullie dit aankaarten. Petje af!

  33. Paar jaar geleden ging het ook slecht met de soap. Toen zijn er mensen uit het buitenland geweest, die tips hebben gegeven. Zo is er toen de familie huygens in gekomen…

  34. Ik blijf echter nog altijd kijken. Vind het nog steeds erg leuk om naar te kijken.
   De echte fans blijven sws ook nog altijd kijken

   • ik kijk vanaf aflevering 1, maar ben na al die jaren nu echt afgehaakt.
    Dus de echte fans vertrekken massaal , de schrijvers moeten allemaal ontslagen worden en een frisse wind erdoor .
    En laat aub Billy dan een grote rol hebben want een nieuwe Martine kunnen ze wel gebruiken (of is Billy al weg, ik kijk dus inderdaad al een tijdje niet meer)

  35. 100% mee eens. voor mij zijn twee dingen hier de doodsteek;
   1. de eindeloze stroom aan nieuwe personages die worden toegevoegd, 3-6 maanden lang alle verhaallijnen lijken te leiden, om er vervolgens weer met zo’n harde vaart er uit te worden geknald. (waarbij de jongere personages echt de overhand lijken te voeren).
   2. verhaallijnen die veel te lang worden uit gerekt. ik had gehoopt dat GTST wel geleerd had van voorgaande jaren waarin ze iets hadden opgezet ergens in oktober/november, wat gewoon echt pas in de zomercliff tot een hoogte kwam.
   dit zijn echt dingen waar niemand op zit te wachten. er zit voor mij geen enkel personage in wat nog boeiend is om te volgen. ik lees hier de spoilers elke week/2 weken om te kijken of er verandering in zit, maar het is allemaal hetzelfde saaie, slappe gedoe.
   ik heb het idee dat de schrijvers zelf heel goed denken wat de kijkers willen, en hier op in spelen, terwijl ze in werkelijkheid dus totaal niet luisteren en lezen naar wat er wordt geschreven op social media, en in de bladen. erg jammer, ze helpen zichzelf zo om zeep.

  36. Eens. Had het zelf niet beter kunnen verwoorden. Het vlog gedoe spoel ik standaard door. En ik zie Valentijn, Lana en Jojo liever gister dan vandaag vertrekken. Van de terugkomst van Valentijn had ik veel meer verwacht, binding met zijn familie, kort comeback van charlie/nick, maar nee hoor helemaal niks…

   Ik kijk momenteel alleen nog maar verhaallijn Ludo/Janine/Billy

   • Jeetje Valentijn zit er net pas in, geef het wat tijd. Als die jongen meteen in de problemen zit met z’n familie.. DAT is pas onrealistisch.

  37. Mee eens! De verhaallijnen gaan heel snel. Ik heb continu het gevoel dat ik iets gemist heb. Ene moment waren Sjors en Amir nog met Romy aan het vechten en daarna is ze opeens helemaal verdwenen. Ludo en Billy zijn nu ook al een tijdje uit beeld en ik heb oprecht geen idee waar ze zijn. De omslag van Zoe mbt Nabil kwam ook echt uit het niets.

   En de halve cast is in roulatie.. Zoveel tijdelijke rollen en personages die de serie verlaten. Er is echt werk aan de winkel!

  38. Sinds oktober kijk ik misschien 1 aflevering per week. En denk elke keer weer dat ik niks gemist heb. De verhaallijnen zijn niks meer en de spanning is ook uit de serie vind ik. Ik keek vanaf de 1ste aflevering en als ik wist dat ik niet kon kijken nam ik het op. Hoop voor de kijkers van nu dat de spanning terug komt.

   • Ik ben een echte fan, vanaf seizoen 1. Maar ik kijk gemiddeld nog maar één keer per week. Het is niet om aan te zien.

  39. Ik zij het toen ook al,er komen te veel jongen mensen,en dat maakt ook niet uit maar laat ook acteurs die er eerst in speelde terug keren,daar houden de mensen van het eerste uur ook van,en laat bijvoorbeeld,een rik ook is zeggen tussen door Govert belde net dit en dat,maak er een leuk verhaal van zo word zo een man ook nie vergeten,maar ik bedoel zoals een bas muijs winston post koertjan de bruin aukje van ginneken of een Morris probeer zulke terug tehalen,zoals benjamin is wel dood dan maar wat was dat een geweldig personage toendertijd!maak het er van dat zijn tweelingbroer dat toen was in die tijd die stierf ofz,maar der zijn zat verhaallijnen te bedenken,vooral verhalen die met vroeger betrekking hebben,neem Nou 2002/2003 toen zat rik de jong vast in de gevangenis van Singapore,voor drugssmokkel,nou goed hij is toen vrij gekomen omdat ze dachten,dat die jan Eerdmans was terwijl dat zijn doode celgenoot was,ik weet wel stel dat ik in het echt vast hoor te zitten en ik ga op vakantie en ze komen er achter dat ik gewoon nog leef,dan pakken ze je maarzo op weer,in het buitenland,en dat die dan moet vechten voor ze leven daar om te overleven,daar kun je toch een geweldig verhaal van maken,maargoed,ik kijk het ook niet echt meer,vooral het is niet zo boeiend meer,oude personages verdwijnen gouw,steeds meer jongeren,en de oude garde dat mis ik erin,

  40. Zeker mee eens. Stukjes van het vloggen spoel ik standaard door. Steeds geforceerd die focus op de jongeren en die ontzettend vervelende verhaallijnen. Waar gaat het over tegenwoordig?

    • Al deze personages hadden interessantere en volwassenere lijnen dan wat we nu te zien krijgen. En ik kijk al sinds aflevering 1.