GTST pleegt zelfmoord

Sinds de start van GTSTCourant in 2015, heeft de site zich nooit uitgelaten over de inhoud van GTST. Mede door de dalende kijkcijfers en de alsmaar toenemende kritieken op de soap, heeft GTSTCourant besloten om zich vandaag openlijk uit te spreken over de inhoud GTST.

De kijkcijfers van GTST liegen er niet om. Waar de soap in 2012 nog moeiteloos twee miljoen kijkers trok, duikt dat aantal nu soms naar een zorgwekkende 700.000 kijkers. Een veelgehoord argument is dat het aantal lineaire kijkers daalt en het aantal op video on demand kanalen (zoals Videoland) stijgt. Een deel van de kijkers heeft de soap echter de das omgedaan, aangezien ook het marktaandeel van GTST sterk is gedaald.

De redactie van GTSTCourant zet sterk zijn vraagtekens bij de huidige koers die de soap momenteel vaart. Er valt op dit moment ook weinig boeiends te schrijven over GTST, waardoor GTSTCourant zich langzaam begint af te vragen of de soap nog wel boeiend genoeg is om naar te kijken (én over te schrijven). De redactie is het unaniem met elkaar eens: met deze koers pleegt GTST zelfmoord.

Waar de verhaallijnen vorig seizoen te lang duurden, is er dit seizoen geen touw meer aan vast te knopen. De soap oogt rommelig en verhaallijnen hangen met losse eindjes aan elkaar. De huidige verhaallijn omtrent de vlogavonturen van Rover, Valentijn, JoJo, Kimberly en Lana is wat GTSTCourant betreft een dieptepunt te noemen. Ook weet de soap het, na bijna dertig jaar, nog steeds voor elkaar te krijgen om bepaalde scènes zeer amateuristisch in beeld te brengen (ongeluk Daan). Verder ontbreekt iedere binding met nieuwe personages, aangezien deze na een paar maanden alweer verdwijnen (alleen in dit seizoen al: Flo, Tiffy, Mark en Marieke). Daarnaast ogen de sets in vergelijking met andere series goedkoop en gedateerd, zijn de acteerprestaties van een aantal acteurs ver beneden niveau en is de spanning momenteel ver te zoeken. Tot slot lijkt GTST anno 2019 door de maatschappelijk betrokken verhaallijnen niet meer op een soap. Het echte drama van vroeger wordt gemist.

Het is te hopen dat de soap dit waardeloze seizoen tijdens de aanstaande zomercliffhanger weet goed te maken, anders ziet GTSTCourant de toekomst van GTST allerminst rooskleurig in.


74
Laat een reactie achter!

Hahaha

Volgens mij hebben de meeste van jullie een beetje last van nostalgie. Doe niet of seizoen 1 zo geweldig was, Gtst is nooit perfect geweest, zeker het acteerwerk niet. Tuurlijk heeft het wel eens z’n momenten soms, zeker! Eerlijk gezegd vond ik de laatste twee seizoenen helemaal niet zo slecht. Oke de verhaallijnen waren niet geloofwaardig nee, maar welke soap is er nou wel geloofwaardig? (De seizoensfinale met Loes vs Aysen, Rik en Nina die op het punt stond verpletterd te worden in die auto, vond ik een van de beste cliffs sinds de parachutesprong cliff.) Bovendien het tempo is… Lees meer »

Mama Tala Mutu

Beste GTST-schrijvers/producenten what the F is wrong with y’all..

GTST-je

Ik vind die puber verhaallijn niks, ze doen zo kinderachtig. Laat alsjeblieft weer een tienerzwangerschap komen, dan wordt het tenminste interessant.

En er moet weer echt iets spannends gebeuren in Meerdijk. Een dodelijk virus, een oude vijand die terug keert voor wraak of bloedstollende moord.

Ik vind eerlijk gezegd dat GTST nu een slechte Amerikaanse sitcom veranderde.

D_V

Ben het 100% eens met de artikel schrijver. Het niveau waarop GTST vandaag de dag verder gaat is werkelijk om te janken. Die Jojo, Rover, Kimberly en Valentijn zijn wel het dieptepunt met hun tenenkrommend slechte acteerprestaties. Als Valentijn er nou bij kwam om Nick terug te brengen was het prima, maar dit is gewoon kansloos. GTST is geen reet aan. Ik ga wel spangas kijken voor die missende sensatie.

sarona

kijkcijfers zegt niks ja jij ! want mensen kijken online tegenwoordig en tegenwoordig kan je ook op je iPad kijken dus vergelijken met kijkcijfers slaat nergens op

Karin

Wat was, is niet meer en zal ook niet meer komen. Met andere woorden terugkijken heeft totaal geen zin. In het werkelijke leven veranderen mensen, in een soap dus ook. Echter wordt in zo’n serie alles een aantal keren vergroot. Wat in het werkelijke leven een transitie is, is in een soap een directe draai van 180 graden. Waar ik het wel mee eens ben, is de enorme hoeveelheid van komende en gaande, jonge en onervaren acteurs en actrices. Als ze dan worden ‘ingelijfd’, probeer ze dan vast te houden. Is de rol achteraf niet op hun lijf geschreven, probeer… Lees meer »

Jeffrey

Ik heb nog nooit zoveel ‘ja’ gezegd toen ik iets aan het lezen was! Het stukje goedkope acteurs en hun acteerkunsten + meer maatschappelijk dan drama zijn meer dan waar! Ik mis de oude tijd met de echte drama, de echte ‘gemene’ ludo en zijn familie. Doe mij die oude gtst maar terug!

Ankie

Jullie hebben helemaal gelijk. Ik kijk al jaren, sinds kort via NLZiet omdat ik dan kan kijken wanneer ik wil. Maar alle kritiekpunten kloppen wat mij betreft. De scenarioschrijvers en castingdirectie wacht een schone taak voor het volgende seizoen

Gaby

Overdrijven is ook een vak..
Gtst is nog altijd beter dan utopia en al die andere shows.

Maar nee, omdat Anton eindelijk van zijn midlifecrisis af is, is de serie inneens weer te jong..

Anoniem

Gtst is echt klaar. Cliffhanger is om te janken slecht. Veel gaan eruit nu alleen Jojo, Daan, Bing, lucas en Nina die voegen werkelijk niks toe en oh, ja Rover en valentijn mogen ook eruit.. Nina die iets krijgt met Daan 😂 ja totaal niet voorspelbaar

Rieky

Ik vind GTST ook niet meer boeiend, waardeloos die jonge acteurs met hun gevlog. Kinderachtige scènes
Er moet wat beters komen anders stop ik met kijken

L j

Als GTST stopt moeten ze die gvd Utopia brut er ook af gooien .daar word continu ruzie enz gedaan en in GTST niet .GTST MOET BLIJVEN OP DE BUIS PUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Damian

helemaal mee eens

anonymous91

Utopia tegenwoordig daar zitten ook allemaal van die saaie mensen in, snap niet dat John dat nog door laat gaan

damiannurmohamed

Gtst courant overdrijft echt het is echt niet zo dat dit hele seizoen waardeloos is

Damian

Als de serie. Stopt. Is dat mede door jullie negatieve reacties en. Dat jullie de serie. Keer op keer maar afkraken

Ik. Vind dit seizoen erg meegevallen. Neem alleen al de verhaallijn kwaad bloed. , Marieke haar dementie. , de terug komst van Maria.

De schrijvers weten dat het slecht gaat met de serie en ze zijn er echt wel. Mee bezig.

Jullie moeten hun hun werk laten doen en niet keer op keer zeuren. Kom op zegg!!!!!

Joke

Hou toch je mond man, GTST is niet goed en dat mag gezegd worden.

damiannurmohamed

Ik weet wat ik zeg dat is een feit

L j

Hoi zelf je mond .GTST is een leuke soap en ik kijk al vanaf het begin dus bek dicht erover en hou je commentaar voor je .als je er niet van houd dan heb je het recht niet om zo af te kraken ja !!!!!!!!!!!!

N k

Boos? Gtst is waardeloos en dat is het gewoon ja

Joan

Zowel de leader als de helft van de huidige cast is slecht, het lijkt wel op Spangas 2.0. Ik ben ook een trouwe kijker vanaf seizoen 1 en heb ook dvd’s van seizoen 1 tot seizoen 17. Vanaf seizoen 17 tot nu toe is het kijken soms maar amper waard, leader is niet mooi, te snel. De nieuwe personages steeds jonger, oude bekende gezichten gingen er met bosjes eruit omdat ze te oud waren en steeds andere gezichten, zelfs een hele familie kwam erin en na iets meer dan een jaar eruit. Ik denk zo van stoppen met GTST of… Lees meer »

Kabouter

Steeds jonger? Whaha heeft u de jonge personages is de oudere seizoenen wel eens geteld? Het barstte van de jonge personages. Met enkel oudere personages gaan de mensen weer zemelen dat het niet realistisch genoeg is.

Jeffrey

Ik vind de leader die ze nu hebben wel heel mooi en van deze tijd!

Ermir Topi

Ik heb al jaren gekeken, maar nu is inderdaad niks meer aan. GTST weg ermee. Ciao Ciao