Archief

  GTSTCourant viert de zomer: Terugblik seizoen 26 – december

  0

  GTSTCourant viert de zomer! Het 26e seizoen van GTST is voorbij. GTSTCourant blikt terug op dit seizoen door elke dinsdag en donderdag een maand uit seizoen 26 uit te lichten. We beginnen met de eerste maand van seizoen 26 (september) en eindigen met de laatste maand (juni).

  December 2015

  Lucas en Pelle
  De deelname aan ‘Oude Liefde Roest Niet’ lijkt steeds serieuzer te worden. Lucas en Pelle zijn zelfs het lievelingskoppel van het publiek. Bij een nieuwe opdracht gaan Pelle, Lucas en hun moeders een high-tea doen. Lucas vraagt Janine om hem te helpen met deze opdracht. Ook Pelle’s moeder wordt gevraagd. Lucas kan het echter niet vinden met Pelle’s moeder. Na een vervelend gesprek wil de moeder van Pelle niet meer meehelpen. Uiteindelijk weet Lucas Maxime zover te krijgen om de moeder van Pelle te spelen.

  Moeder Pelle

  Pelle vertelt Lucas dat hij verliefd op hem is. Lucas gelooft dit niet. Samen spelen ze het spelletje verder. De liveshow nadert. Voor de volgende opdracht moet een liefdesverklaring voorbereid worden. Tijdens de liveshow kan Lucas de leugen niet meer voor zich houden. Pelle is woedend op Lucas, want ze moeten nu een flinke boete betalen. Als ze elkaar weer tegenkomen, slaat de vonk echt over.

  Ook na hun deelname aan ‘Oude Liefde Roest Niet’ wil het publiek steeds meer weten van Pelle en Lucas. Zo worden ze onder meer gevraagd voor een commercial. Nadat de boetes zijn betaald, is het tijd voor Lucas en Pelle om een nieuwe start te maken. Dit gaan ze doen in Hawaii.

  Rikki en Thijs
  Sjors raakt in paniek. De politie weet nog steeds niks over Rikki en Thijs. Wiet merkt aan haar zus dat er iets niet in orde is. Sjors vertelt Wiet over de ontvoering en over het wraakplan op Thijs. Wiet is woedend op haar zus.

  Enige tijd later worden Rikki en Thijs gevonden. Ze worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat slecht met Rikki. Na hevige krampen blijkt dat Rikki met een ernstige aandoening te kampen heeft. Als Sjors haar excuses komt aanbieden, wordt ze door Thijs en Rikki het ziekenhuis uitgestuurd. Ze zoekt troost bij Tim, maar hij vertelt haar dat hij een halfjaar langer wegblijft.

  Rikki en Thijs ziekenhuis

  Rikki en Thijs zoeken elkaar vaak op. Samen proberen ze over de vreselijk gebeurtenis heen te komen. Na een echo blijkt dat het toch allemaal goed gaat met de baby. Als Thijs de echo ziet, voelt hij voor het eerst echt iets voor Rikki. Thijs bekent zijn liefde voor Rikki. Ook vertelt hij haar dat hij nog twijfels heeft over het vaderschap. Daarom gaat hij een tijdje weg. Sjoerd vindt de goede band tussen Rikki en Thijs maar niks.

  Sjors doet er alles aan om de band met Rikki te herstellen. Rikki wil nog steeds niks van haar weten. Ook Sacha en Wiet kunnen niet meer tegen het geruzie. Op Kerstavond belt Rikki Sjors op. Samen met Wiet, Anna en Lana vieren ze Kerst in het ziekenhuis.

  kerst in het ziekenhuis

  Anton en Linda
  Anton is jaloers als hij Linda ziet zoenen met Robert. Als hij van Maxime hoort dat Robert in het huis van de familie Bouwhuis woont, is hij woest. Hij gaat naar Robert toe en valt hem aan.

  Anton bekent Linda dat hij verliefd op haar is. Dit blijkt niet wederzijds te zijn. Sjoerd vertelt zijn vader dat hij het voorlopig nog niet aan kan als zijn vader iets met een andere vrouw begint. Anton verzekert hem dan ook dat er niks is tussen hem en Linda. Niet veel later bekent ook Linda dat ze verliefd is op Anton. Toch houden ze hun liefde nog even geheim voor Sjoerd, Rover en Sam, die is overgekomen vanuit Canada.

  Ondertussen loopt de rechtszaak tegen Maxime. Nu Maxime weet van de relatie tussen Linda en Anton, zet ze Linda onder druk. Linda moet ervoor zorgen dat de rechtszaak niet doorgaat. Lukt haar dit niet, dan zal Maxime tijdens de zitting vertellen dat Linda haar geholpen heeft met het wraakplan.

  Ludo
  Het gaat slecht met Ludo. Tijdens een gesprek met Maxime vertelt Nina dat haar vader ziek is. Maxime belooft aan Nina om het geheim aan niemand anders te vertellen. Als Nina op zoek is naar meer informatie over nierfalen, vindt ze ook informatie over niertransplantaties. Zelf gaat ze naar het ziekenhuis om te onderzoeken of zij een goede match is. Ze vraagt Lucas, Janine en Maxime dit ook te doen. Alleen Maxime blijkt een goede match te zijn. Als Ludo Maxime tegenkomt en haar beledigt, vertelt Maxime Nina dat zij geen match is.

  Bing biedt Ludo aan om wat werk uit handen te nemen, nu hij vaker naar het ziekenhuis moet. In eerste instantie wil Ludo dit niet, maar later geeft hij Bing toch een kans. Tijdens een belangrijke vergadering gaat Bing te ver. Bing beledigt een belangrijke zakenman en Ludo vraagt hem te vertrekken. De relatie verbetert enigszins als Bing een nieuwe afspraak weet te regelen.

  Bing zaken

  Jef
  Ondanks dat Jef geen bucketlist heeft, dwingt Robert hem toch een te maken. Het eerste punt op de lijst wordt om een wijnboerderij in Frankrijk over te nemen. Robert vindt dit suf en vraagt Jef om mee te gaan naar Argentinië. Jef wil dit niet.

  Jef en Robert voetballen

  Delen

  Schrijf een reactie!