Archief

  GTSTCourant viert de zomer: Terugblik seizoen 26 – januari

  1

  GTSTCourant viert de zomer! Het 26e seizoen van GTST is voorbij. GTSTCourant blikt terug op dit seizoen door elke dinsdag en donderdag een maand uit seizoen 26 uit te lichten. We beginnen met de eerste maand van seizoen 26 (september) en eindigen met de laatste maand (juni).

  Januari 2016

  Wiet, Anna en Job
  Wiet krijgt leuk nieuws. Ze krijgt de kans om een grote theaterrol te gaan spelen in Duitsland. Anna is minder blij met dit nieuws. In Boks wordt gezocht naar een nieuwe manager. Om niet met Wiet mee te hoeven naar Duitsland, richt Anna zich vol op deze functie. Ze krijgt echter concurrentie van een oude bekende. Het blijkt Job, de zoon van Rik, te zijn. Al snel merkt Wiet dat in het verleden het een en ander heeft gespeeld tussen Anna en Job.

  Job zoent Anna. Anna is woest en wil Job zo min mogelijk zien. Dat is lastig, want ze wonen in hetzelfde huis en werken op dezelfde plek. Uiteindelijk vertelt Anna Wiet over de zoen. Wiet is teleurgesteld en doet er alles aan zodat Anna mee gaat naar Duitsland. Ze zorgt ervoor dat een aantal dingen misgaan in Boks. Anna denkt dat Job hierachter zit. Anna gaat ook weer in Huize Bouwhuis wonen.

  Wiet en Anna

  Ludo en Bing
  Ludo heeft Bing toestemming gegeven om zich bezig te houden met een nieuwe opdracht. Later blijkt dat Ludo echter weinig vertrouwen had in Bing. Hij heeft iemand anders, Joop Driessen, op de deal gezet. Bing is woedend wanneer hij dit hoort. Hij bedreigt Driessen.

  Joop komt erachter dat Ludo kampt met nierfalen. Hij belooft de informatie voor zich te houden, als Bing wordt ontslagen. Ludo weigert dit. Als tegenreactie neemt Joop een gesprek met Bing op en laat dit horen aan Ludo.

  Ondertussen is er goed nieuws voor Ludo. Maxime vertelt hem dat ze wel een match zijn en dat zij haar broer wil helpen. Ludo weigert dit. Nina weet uiteindelijk tot Ludo door te dringen.

  Jef
  De grootste droom van Jef lijkt in vervulling te gaan: een wijnboerderij overnemen in Frankrijk. Er is alleen één probleem: Jef heeft niet genoeg geld. Maxime biedt aan om De Koning te kopen, maar Jef twijfelt. Na veel getwijfel besluit Jef toch om de wijnboerderij te kopen. Samen met Robert vertrekt hij, op de motor, naar Frankrijk.

  vertrek Jef

  Anton, Linda en Maxime
  Linda en Anton houden hun relatie nog steeds geheim voor Rover en Sjoerd. Sam is de eerste die hoort over de relatie van haar moeder. Linda vraagt Sam om het geheim niet door te vertellen aan Rover. Ondertussen doet Linda er alles aan om een rechtszaak te voorkomen. Het gaat zelfs zo ver dat ze de relatie met Anton stopzet.

  Sam kan het geheim niet langer voor zich houden. Ze vertelt Rover dan ook dat Linda een relatie had met Anton. Echter vertelt ze ook dat de relatie alweer beëindigd is, omdat Rover dit niet trekt. Rover is kwaad, omdat zijn moeder en zus niet eerlijk zijn geweest. Toch begrijpt hij wel dat Linda alleen gelukkig kan worden, als het weer goed is met Anton. Op Nieuwjaarsdag zorgt hij ervoor dat Linda en Anton weer samen komen.

  Maxime auto

  Als Maxime hoort dat Anton en Linda weer samen zijn, zet ze Linda extra onder druk. Tijdens de rechtszitting vertelt Linda de waarheid. Ze heeft echter ook bewijs dat Maxime haar onder druk heeft gezet. Anton wil Linda niet meer zien. Maxime is overstuur na de zitting. Als ze in haar auto zit en Anton ziet lopen, geeft ze vol gas. Op het laatste moment wijkt ze uit, waardoor ze tegen een hek botst. Anton schiet te hulp, maar Maxime wil niet geholpen worden.

  Na een tijd zonder elkaar, maakt Anton het goed met Linda. Hij biedt haar zelfs aan om bij hem in huis te komen wonen. Linda is dolgelukkig. Sjoerd en Rover zijn minder blij. Rover maakt een ingrijpende keuze: hij wil niet met Anton in één huis wonen en vertrekt. Hij gaat bij Sjoerd wonen in Toko. Ook daar wordt Rover niet begrepen en daarom slaapt hij enkele nachten op straat.

  Rover op straat

  Sam
  Sam draagt een geheim met zich mee: ze is geschorst van school. Ze durft dit in eerste instantie niet tegen haar moeder te vertellen. Later doet ze dit toch. Linda is woedend. Sam vraagt Rover om hulp. Na een goed woordje van Rover, mag Sam in Meerdijk blijven.

  Sam wil zich gaan richten op atletiek. Voor een workshop heeft ze geld nodig, maar Linda wil dit niet betalen. Sam doet er alles aan om toch mee te mogen doen aan de workshop. Ze biedt zelfs het trainingsjack van Glenn Kempenaar op internet te koop aan. Rover vindt dat Sam te ver gaat. Glenn komt hierachter, maar geeft Sam toch nog een kans. Om toch mee te kunnen doen aan de clinic, neemt Sam een baantje in de Rozenboom. Daar wordt ze al snel weer ontslagen.

  Rikki, Thijs en Sjoerd
  Nu Rikki en Thijs een relatie hebben, hoopt Rikki op de steun van Thijs. Dit gebeurt echter niet, want Thijs heeft nog steeds niks laten horen. Ze vertelt Sjoerd echter wel dat Thijs meerdere malen per dag belt. Sjoerd gelooft dit niet. Achter Rikki’s rug om belt hij Thijs om te zeggen dat Rikki niets meer met hem te maken wil hebben.

  Niet veel later belt Thijs Rikki op. Rikki is boos als ze hoort wat Sjoerd heeft gedaan. Nadat Sjoerd het ziekenhuis heeft verlaten, breken Rikki’s vliezen. De geboorte is te vroeg en Rikki’s dochter ligt een tijdje in een couveuse. Plotseling staat Thijs in het ziekenhuis. Thijs is dolgelukkig met de geboorte van Teddy.

  Sjoerd vindt het lastig om Teddy te zien. Hij probeert om dit zo min mogelijk te laten blijken. Thijs vraagt Rikki om bij hem te komen wonen. Rikki belooft Sjoerd dat hij Teddy kan blijven zien. Ze regelt zelfs dat Sjoerd op bezoek kan in het ziekenhuis zonder dat Rikki aanwezig is. Wat ze niet weet, is dat Thijs een camera boven de couveuse van Teddy heeft laten hangen. Als Rikki en Thijs de beelden bekijken zien ze Sjoerd.

  babyshower Teddy

  De situatie tussen Rikki, Thijs en Sjoerd wordt steeds moeilijker. Als Sjoerd Teddy troost,  komen zijn vadergevoelens naar boven. Thijs is boos als hij dit ziet. Hij verbiedt Sjoerd dan ook om nog langs te komen. Toch laat Rikki Sjoerd stiekem langs komen.

  Rik en Janine
  Er is echter ook goed nieuws voor Rikki. Haar vader keert na een paar jaar terug uit de gevangenis. Janine is minder blij met de terugkomst van Rik. Er hangt een grote spanning tussen Rik en Janine. Dit mondt uit in een vrijpartij.

  Rik is op zoek naar een nieuw avontuur. Hij wordt de nieuwe manager van De Koning. Ook Janine is op zoek naar een avontuur. Rik brengt haar daarom in contact met Hein Lisseberg, een seriemoordenaar. De eerste gesprekken met Hein verlopen moeizaam.

  Eerste ontmoeting Hein

  Noud
  Noud keert weer terug naar Meerdijk. Hij heeft enkele maanden door Scandinavië gereisd. Daar heeft hij nagedacht over zijn relatie met Sacha en zijn vriendschap met Nina. Noud weet het nu zeker: hij wil trouwen met Sacha. Sacha is in de war, als Noud weer voor haar staat. Ze weet niet goed wat ze met de vraag van Noud aan moet. Ze wil niet met hem trouwen. Nina verzekert Sacha ervan dat Noud niks meer voor Nina voelt.

  Delen

  1 reactie

  Schrijf een reactie!