Archief

  GTSTCourant viert de zomer: terugblik seizoen 26 – juni

  0

  De succesvolle reeks terugblikken op seizoen 26 van ‘GTSTCourant viert de zomer’ is bijna ten einde. GTSTCourant sluit deze reeks af met de allerlaatste terugblik op seizoen 26. In deze terugblik staat de laatste maand van seizoen 26 centraal: juni.

  JUNI 2016

  Amy en Sil 
  Sil zoent tot Amy’s grote schrik met Sam. Sam is helemaal in de wolken, maar Amy is stikjaloers.

  silsma

  Als Sil vraagt of Amy gevoelens voor hem heeft, schrikt ze zo erg dat ze nee zegt. Ondertussen krijgt Sil het slechte nieuws dat hij niet is toegelaten tot de Pop University. Laura speelt daar handig op in: volgens haar is dit het perfecte moment voor Sil om een rechtenstudie te gaan doen. Sil ziet het helemaal niet zitten, totdat hij een plan bedenkt. Hij vraagt Amy mee om op kamers in Utrecht te gaan. Amy zegt ja. Vanaf dat moment heeft Laura het idee dat ze geen grip meer op Sil heeft. Daarom belt ze de reclassering. Ondertussen heeft Amy een ander probleem: haar ontwerpen voldoen niet aan de toelatingseisen van de modeacademie. Als ze de tekeningen van Nina tegenkomt, bedenkt ze zich dat dit haar wel heel goed uitkomt. Ze neemt wat foto’s en tekent de ontwerpen over.

  foto

  Als Amy is aangenomen zoekt ze via haar vlog een kamer in Utrecht voor Sil en zichzelf. Laura wil naar Utrecht verhuizen om Sil in de gaten te houden. Rover vangt dit nieuws op en vertelt dit aan Sil. Sil besluit aangifte wegens stalking te doen tegen zijn moeder. Laura wil hem tegenhouden en geeft haar zoon een klap. Na de hospiteeravond krijgen Amy en Sil te horen dat ze de kamers krijgen. Ze verhuizen naar Utrecht.

  boos

  Robert en Maxime
  Robert wil samen verder met Maxime, maar zij heeft daar helemaal geen zin in. Linda heeft door dat Maxime een spelletje met Robert speelt. Maxime ontkent dat en vraagt Robert om afstand te houden. Tijdens een ontbijt met Amy, zegt Maxime dat ze niet verliefd is op Robert. Amy gelooft er niets van en praat op haar in. Dat zet Maxime aan het denken. Ze gaat bij Robert langs en biecht op dat ze van hem houdt. Kort daarna krijgt Maxime een aanbod om in Frankrijk te exposeren. Robert gaat met haar mee.

  Sjoerd
  Aysen komt tot de schokkende ontdekking dat Thijs de hele situatie met Sjoerd heeft veroorzaakt. Ze probeert Rikki te overtuigen, maar dat lukt haar niet. Als Henk met een wond bij Anton op de SEH binnenkomt, ziet Anton kans om Rikki ervan te overtuigen dat Sjoerd onschuldig is.

  henkau

  Rikki gelooft hem in eerste instantie niet, totdat Thijs met een pijnlijke vuist thuiskomt. Hij verzint de ene na de andere smoes. Rikki heeft er genoeg van. Ze gaat, samen met Teddy, weer bij haar vader wonen. Thijs belt meerdere keren om smoesjes te vertellen, maar Rikki heeft er genoeg van. Ze scheldt hem uit, maar heeft meteen spijt als ze erachter komt dat ze niet Thijs, maar de Kinderbescherming aan de telefoon had. Aysen hackt, met hulp van een collega, de laptop van Thijs. Thijs ontdekt dat hij gehackt wordt, maar is net niet op tijd om het tegen te houden. Kort daarna wordt Thijs door het slijk gehaald. Hij weet dat Aysen erachter zit en vliegt haar daarom aan.

  slaan

  Sacha hoort dat Thijs Rikki zwart maakt tegenover haar psycholoog die moet beoordelen of ze uit de ouderlijke macht wordt gezet. Ze zegt er wat van, maar Thijs vindt dat ze haar mond moet houden. Als ze dit niet doet, dan hoeft hij haar nooit meer te zien. Sacha helpt Rikki door het incident met Thijs aan de Kinderbescherming te melden.

  Janine
  Ludo vindt het heel fijn dat hij en Janine weer samen zijn. Rik is er minder blij mee en verklaart haar nogmaals de liefde. Janine wijst hem af, maar Linda vindt dat onverstandig. Janine wil haar boek afmaken. In het laatste hoofdstuk wil ze graag haar eigen ervaringen opschrijven en gaat daarom nog één keer langs bij Hein. Ludo vindt het onverstandig, maar gaat met haar mee. Hein zegt dat hij het ooit afmaakt met Janine. Zij houdt zich sterk en kan met opgeheven hoofd de gevangenis verlaten.

  HEIN

  Rik denkt dat Janine nog gevoelens voor hem heeft als hij hoort dat Ludo en Janine een latrelatie hebben. Daarom grijpt hij zijn kans: als Janine tot diep in de nacht aan haar boek werkt, komt Rik langs. Hij valt op haar bed in slaap. Als Ludo de volgende dag langskomt en ziet dat Rik bij Janine is blijven slapen, stelt hij haar een ultimatum: of ze gaat 100% voor hem, of niet. Janine is in de war door haar gevoelens en twijfelt met wie ze nou verder wil: Rik of Ludo.

  Anna en Job
  Anna organiseert een barbecue, maar haar kok zegt af. Ze wordt aangespoord om Job als kok te vragen. Als Anna en Job werkoverleg hebben, draait dat al snel uit op een vrijpartij. Daarna verklaart Job Anna de liefde, maar zij wijst hem bruut af. Job begrijpt niet waarom Anna zo raar doet. Ze geeft toe dat ze ook verliefd op hem is, maar ze denkt dat het niet gaat werken. Job blijft Anna versieren, maar het mislukt keer op keer. Anna geeft eindelijk toe aan haar gevoelens als Job zegt dat hij geen toekomst zonder haar kan voorstellen. Sinds dat moment zijn ze een setje.

  ajz

  Thailand
  Noud en Sacha worden door Nina en Bing meegevraagd om op werkvakantie naar Thailand te gaan. Sacha is enthousiast, maar Noud niet. Hij wil niet mee, maar Nina heeft de tickets al besteld. Als Nina tegen haar zin in gaat hiken, ziet ze dat de natuur een mooie inspiratiebron is voor La Nina. Ze trekt samen met Noud verder het bos in, maar ze raken de rest van de groep kwijt. Als de avond valt en ze bij een vuurtje op het strand zitten, lijken de twee nader tot elkaar te komen. Nina en Noud hebben bijna met elkaar gezoend.  

  Untitled

  Dat zorgt voor problemen tijdens de verdere reis in Thailand. Nina doet gek tegen Bing, Noud doet gek tegen Sacha. Maxime heeft door dat Nina nog gevoelens voor Noud heeft. Als Sacha een vrijgezellenavond voor Bing en Nina heeft georganiseerd moet het paar allerlei opdrachten doen. Tijdens één van die opdrachten worden Nina en Noud zoenend aangetroffen. Nina zegt dat het niets betekent, maar een dag voor de bruiloft gaat ze toch bij Noud langs. Noud vindt Nina ook nog leuk, maar zegt dit niet. Hij wil bij Sacha blijven. Nina moet volgens hem gewoon met Bing trouwen. 

  Op de dag van de bruiloft merkt Sjoerd dat het niet goed gaat met Noud. Noud biecht op dat hij nog gevoelens heeft voor Nina. Sjoerd vindt dat Noud zo snel mogelijk naar Nina moet gaan om zijn gevoel uit te spreken. Noud doet zijn best, maar is net te laat. Als hij aankomt op de bruiloft, hebben Nina en Bing elkaar het jawoord al gegeven. Noud weet dit niet en biecht aan Nina -in de toiletruimte- op dat hij nog verliefd is op haar. Sacha komt uit de toiletten tevoorschijn. Ze heeft de hele liefdesverklaring van Noud aan Nina gehoord en is vreselijk gekwetst. 

  Zomercliff GTST

  Caravan
  Sacha is boos en gekwetst en maakt alles in de caravan kapot. Als Sacha uit de caravan, dat een huwelijkscadeau van de vriendengroep is, wil gaan, blijkt dat de deur klemt. Sacha zit opgesloten in de caravan. Sam, Job, Rover, Sjoerd en Anna gaan kort daarna met de caravan op weg naar het huwelijksfeest van Nina en Bing. Doordat Anna en Rover roekeloos rijden, vallen de gasflessen in de caravan om en beginnen te lekken. Dit zorgt ervoor dat de caravan zich vult met gas. De caravan raakt los en botst tegen boomstronken en een stroomkast aan. Doordat de stroomkast in aanraking met het gas komt, explodeert de caravan.

  De inzittenden van de auto, die inmiddels naar buiten zijn gegaan om naar de caravan te kijken, worden geraakt door de klap van de explosie. Het lijkt erop dat Sacha nog in de caravan zat tijdens de explosie. Wie heeft dit ongeluk overleefd?

  image

  Het nieuwe seizoen van GTST start maandag 5 september om 20.00 uur op RTL4. 

  Delen

  Schrijf een reactie!