Archief

  GTSTCourant viert de zomer: Terugblik seizoen 26 – maart

  1

  GTSTCourant viert de zomer! Het 26e seizoen van GTST is voorbij. GTSTCourant blikt terug op dit seizoen door elke dinsdag een maand uit seizoen 26 uit te lichten. We beginnen met de eerste maand van seizoen 26 (september) en eindigen met de laatste maand (juni).

  Maart 2016

  Wiet
  Wiet neemt afscheid van Meerdijk. Een grote limousine komt aangereden. In die limousine zit een oude bekende: Jack van Houten. Hij is terug gekeerd naar Meerdijk met een speciale reden: hij heeft Martine Hafkamp gevonden. Wiet moet hem helpen en hij stuurt haar naar Rusland.

  Wiet in limousine

  Sjors en Tim
  Sjors mist Tim verschrikkelijk. Zij belt hem vaak, maar hij neemt niet op. Ondertussen flirt Job nog steeds met Sjors. Ze zoenen elkaar, maar al snel krijgt Sjors spijt. Plotseling staat Tim voor Sjors’ neus. Zij is dolgelukkig, maar hij heeft een minder leuke boodschap: hij wil terug keren naar Kenia en daar gaan wonen samen met Sjors en Lana.

  Tim is terug

  Sjors wil niet naar Kenia. Tim doet er alles aan om haar over te halen, maar dit lijkt niet te lukken. Sjors en Tim willen goed nadenken over de situatie. Tijdens een etentje heeft Tim een keuze gemaakt. Hij blijft in Meerdijk mét Sjors en Lana. Hij heeft een huis voor hen gekocht. Sjors is minder gelukkig, want ze is niet eerlijk tegen Tim.

  Tim is woest als hij hoort dat zijn vrouw met een andere man heeft gezoend. Sjors en Tim weten ze dat ze elkaar niet echt gelukkig kunnen maken. Tim vertrekt voorgoed naar Kenia.

  Hein en Janine
  Hein wil dat Janine zich volledig richt op het boek en zijn verhaal. Janine’s geheime liefde moet hiervoor wijken. Daarom neemt Hein contact op met Rik. Tijdens een nieuwe afspraak vindt Janine een boekje van Hein. Daarin staat haar naam meerdere malen geschreven. Ze vindt het beangstigend dat Hein zoveel met haar bezig is. Toch wil Janine hem blijven opzoeken.

  Hein vertelt Janine over zijn slachtoffers. Ondertussen bereidt hij een ander plan voor: ontsnappen uit de gevangenis. Dit doet hij door zijn medicijnen op te sparen. Wanneer hij er genoeg heeft, neemt hij ze allemaal tegelijk in. Hein wordt afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar koopt hij een agent om en vlucht naar een huisje in het bos.

  Rover en Benthe
  Een leuk meisje staat op de stoep bij Huize Bouwhuis. Rover is meteen smoorverliefd op haar. Benthe traint samen met Sam voor de kampioenschappen. Rover vraagt Benthe mee uit. Ze zoenen, maar op dat moment raakt Rover in paniek. Hij denkt terug aan zijn tijd in Canada. Rover wil daarom niks meer met Benthe te maken hebben.

  Tijdens het gamen komt Rover in contact met een andere gamer. Ze raken aan de praat en Rover bekent zelfs wat er met hem is gebeurd in Canada. Wat hij niet weet, is dat Benthe de gamer is. Rover vertelt haar al zijn geheimen. Tijdens een romantische date komt Rover erachter dat Benthe degene is waarmee hij chat. Hij wil haar niet meer zien.

  Rover en Benthe

  Rikki, Thijs en Sjoerd
  Sjoerd mag Teddy niet meer zien en daarom bezoekt hij haar ’s nachts. Als Rikki en Thijs de volgende dag wakker worden, schrikken ze. Sjoerd ligt met Teddy op de bank in hun woonkamer. Thijs schakelt de politie in. Rikki probeert nog te bemiddelen, maar dat heeft geen zin. Sjoerd krijgt een straatverbod.

  Ondanks dat Sjoerd niet meer in de buurt van Teddy mag komen, loopt de situatie toch verder uit de hand. Rikki gaat samen met Bram en Teddy op vakantie. Sjoerd weigert hen te laten gaan. Als Rikki even niet kijkt, pakt Sjoerd Teddy op. Hij vlucht met Teddy weg op zijn scooter. Ze krijgen een ongeluk met de scooter.

  Sjoerd en Teddy ten val

  Thijs doet aangifte tegen Sjoerd. Sjoerd wordt weer vrijgelaten, maar Thijs is nog niet klaar met hem.

  Sam
  Ondanks dat Sam haar best doet, vindt ze het lastig om school en sport te combineren. Haar moeder dreigt meerdere keren dat ze moet stoppen met atletiek. Rik doet een goed woordje voor haar bij Linda. Dit werkt, want ze mag door met trainen. Niet veel later gaat het weer mis en krijgt Sam huisarrest. Ze loopt weg van huis en vindt onderdak bij Rik.

  Bing
  Bing doet er alles aan om een belangrijke deal rond te krijgen. Hij nodigt Elise Kil uit om naar Meerdijk te komen. Elise blijkt een hele speciale manier van onderhandelen te hebben: ze wil eerst met Bing naar bed, voordat ze het contract tekent. Bing laat zich echter niet chanteren. Hij neemt de ‘dreigementen’ van Elise op met zijn telefoon.

  Naast zijn werk bij Sanders Inc. wil Bing ook Banditas tot een groot succes maken. In eerste instantie twijfelt Nina, maar later stemt ze toe.  Ook gaat Bing op zoek naar een assistent. Hij vindt Sjors de geschikte kandidaat. Nina is daar minder blij mee.

  Elise Kil

  Job en Anna
  Job probeert indruk te maken op Anna. Samen bereiden ze de bruiloft van Noud en Sacha voor. Dit gaat met een hoop geruzie gepaard. Noud is er helemaal klaar mee en stuurt hen allebei weg. Al snel maken Job en Anna het weer goed met elkaar.

  Delen

  1 reactie

  Schrijf een reactie!