Archief

  Heeft Laura de ziekte van Parkinson?

  12

  Al maanden kampt Laura Selmhorst met gezondheidsproblemen. Een diagnose kon steeds maar niet worden gevonden. De ziekte van alzheimer en reuma bleek ze niet te hebben, maar wat dan wel? Het lijkt er sterk op dat Laura de ziekte van Parkinson heeft…

  Hoewel de diagnose niet met honderd procent zekerheid is vast te stellen, hebben de artsen een sterk vermoeden dat Laura door parkinson is getroffen. Alle symptomen die ze heeft, zijn te linken aan de progressieve hersenaandoening.

  Betekent dit het einde van Laura Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden? Jette van der Meij (67), die al vanaf de allereerste aflevering in 1990 onderdeel is van de cast van GTST als Laura, bereikte vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Het is geen gekke gedachte dat de actrice van haar welverdiende oude dag wil gaan genieten.

  Aan de andere kant hoeft Laura’s ziekte niet direct een exit van het personage te betekenen. Parkinson is namelijk niet dodelijk, de gemiddelde levensverwachting is vrijwel even hoog als die van mensen die de ziekte niet hebben.

  Delen

  12 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ach ach arme Laura, ik hoop dat het gaat om deze ziekte aandacht te geven,en dat Laura nog eventjes blijft,ik vind haar zo leuk 🥰

  2. Deze verhaallijn hoeft niet persé te betekenen dat Jette met pensioen gaat en de serie gaat verlaten. Johnny Kraaijkamp is ouder en speelt tenslotte ook nog steeds mee.

   • Klopt. De diagnose Parkinson wilt helemaal niet zeggen dat Jette/Laura op korte termijn GTST verlaat.

    Het is alleen de vraag hoelang het duurt voordat Jette/Laura ondanks medicatie, symptomen gaat vertonen en afhankelijk wordt. Maar dat is dus afhankelijk van de schrijvers voor haar in petto hebben. Jette/Laura heeft al aangegeven dat ze niet verder wilt als ze afhankelijk van hulp wilt worden.

  3. Ik had eigenlijk wel zien aankomen, dat Laura eens eruit zou gaan. Logisch die vrouw is, sinds het begin in de serie. En ik vind dat Jette, die pensioen verdiend heeft. En als ze er zelf gekozen heeft om eruit te gaan, is het haar beslissing niet die van ons de kijkers.

   Al wel kritiek hoe ze eruit geschreven word, hoopte eigenlijk dat ze werd opgehaald door Robert. En met hem ook zou vertrekken, en niet met deze verschrikkelijke ziekte. Eerst jarenlang naar de achtergrond geschoven, om later deze verhaallijn te krijgen.

   • Ja, iedereen gaat ooit met pensioen of verlaat op een andere wijze uit GTST.
    Maar moet het dan echt op deze wijze, met deze verschrikkelijke ziekte?

    De schrijvers hadden ook iets anders kunnen bedenken, hoe en op welke wijze Laura GTST (eventueel) moet verlaten.

    Of willen ze aandacht besteden aan deze verschrikkelijke ziekte, is niets mis mee hoor en prima!
    Maar momenteel is niets anders dan ellende in GTST, kom eens met iets vrolijkers.