Archief

  Horror in Meerdijk: Rik draagt bomgordel – het slot

  28

  Let op! Dit bericht bevat spoilers uit de vooruitgekeken aflevering van 16 januari.

  Het is de vraag die GTST-fans al dagenlang bezighoudt: overleeft Rik de Jong de spannende thrillermaand? Met een bomgordel om zag het er voor Rik allesbehalve rooskleurig uit.

  Het besluit van Rik om zijn bomgordel te activeren, leek de meest verstandige om voorgoed van Jos verlost te zijn. Het verhaal neemt echter een onverwachte wending als de bomgordel van Rik niet af blijkt te gaan. De politie heeft namelijk de verbinding in de buurt afgesloten, waardoor de telefoon om de bomgordel te activeren geen verbinding kon maken. Rik en Jos belanden met elkaar op de vuist, waarna Jos de benen neemt en het bos in vlucht. Daar ontstaat een vuurgevecht tussen hem en Aysen. Niet veel later wordt Jos in zijn voet geraakt door een kogel en geeft de strijd op.

  Eenmaal op het bureau wordt De Beer verhoord, maar laat weinig los. Aysen heeft het vermoeden dat hij met iemand heeft samengewerkt, aangezien dat de link van Jos’ wraakplan met Ludo en Janine zou verklaren. Aysen krijgt te horen dat De Beer samen met ene R.O. Pronk op de afdeling in de gevangenis heeft gezeten. Pronk is een bekende van Billy de Palma. Volgens Aysen is dit de link naar Ludo en Janine, maar klopt dit ook? Heeft Jos inderdaad samengewerkt met R.O. Pronk of is het iemand uit een andere hoek geweest? Hein Lisseberg? Of misschien Nick Sanders?

  Wordt vervolgd…

  Volg GTSTCourant op Instagram. Klik hier!

  Delen

  28 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Jos zit vast maar 18 januari krijgt Janine een bericht waar op staat 5+1=6 met een foto van Lucas met een blinddoek op dus dat betekent dat er nog meerde mensen zijn dan alleen de beer spannend

  2. mr t kuilboer . Heb je dan niet gezien dat Hein ook weer gearresteerd werd? Ludo en Rik hebben hem toen knock out geslagen. Nadat hij Janine spierverslappers had gegeven. En Rik had Janine gereanimeerd. En daarna is e nooit meer iets van Hein vernomen. Ik denk dat t Hein is . En daarna misschien die gast die Billy de Palma kent en daarna pas Nick.

  3. Waarom komt iedereen toch steeds met Nick aanzetten? De laatste keer heeft hij zijn verantwoordelijkheid genomen, zijn wraakplan stop gezet, en zichzelf aangegeven.

   • Arthur Morgan op

    Inderdaad.
    En die handlanger van Billy, dat is afleiding van de schrijvers. Kan het niet zijn, volgens mij begon dit wraak spel voor of tijdens of echt net na de nederlaag van Billy. Niet lang genoeg voor haar om een wraakplan op touw te zetten.

    Ik weet vrij zeker dat het Hein is.
    Een horror achtig ziek spel als dit is puur een Hein actie.

  4. MrT.Kuilboer op

   Kan niet Hein zijn die had toch in zijn cel een overdosis genomen en in het ziekenhuis was hij ontsnapt, dus nog steeds op vrije voeten en kan je die al wegstrepen dat hij niet de gene is die met Jos Uylenburg vast gezeten heeft?

    • MrT.Kuilboer op

     @Hey nee Jos Uylenburg en handlanger Marco Rienstra waren opgepakt en zaten vast maar door een brand is Jos Ontsnapt en heeft waarschijnlijk Marco Rienstra het niet overleefd.

    • MrT.Kuilboer op

     Dat waren Jos Uylenburg en handlanger Marco Rienstra die samen vastzaten (na cliffhanger met waar Maxime Sanders bij omkwam) Hun hebben samen vast gezeten, brak brand uit Marco Rienstra heeft het niet gehaald en Jos Uylenburg was ontsnapt

   • Nu ben je het een en ander kwijt, hij is toen ontsnapt en daarna heeft hij Janine geprobeerd te vermoorden en Ludo en Rik hebben haar op tijd gevonden, Hein is daarna opgepakt door Aysen en Alex en naar een zwaar beveiligde inrichting gebracht, Janine heeft hem daar zelfs nog een keer opgezocht samen met Ludo.

  5. Even iets anders dan de wintercliff. Maar ik denk dat Chanti wel eens Loes de Haan zou kunnen zijn. We hebben nooit gezien dat ze overleden is, dat is alleen gezegd. Dus misschien dat ze net zoals nina gevlucht is en plastische chirurgie is ondergaan. En nu komt ze terug als Chanti om wraak te nemen!!

   • Aafke theunissen op

    Volgens mij is zij analfabeet kan niet lezen en schrijven.schuift moment supreme steeds op haar nagel af gescheurx ect.loes was een knappe kop.

    • Dat hebben ze in Nieuwe Tijden ook met Jan Jaap gedaan. Eerst speelde Serge Mensink hem, daarna is hij door een raam gegooit, had plastische chirurgie nodig en ineens stond Dorian Bindels (die nu Daan speelt in GTST) er als Jan Jaap en niemand die hem herkende. Wel erg nep dat de overeenkomst tussen Daan en Jan Jaap door zowel Lucas als Tiffy niet wordt opgemerkt.

  6. Arthur Morgan op

   Dit gestoorde plan past niet bij Jos.
   Te creepy, eng, horror achtig, psychologisch. Typisch iets uit het brein van een psychopaat.
   Het is Hein 🙂

   • Volgens jou hoort dit gestoorde plan niet bij Jos, beste Arthur Morgan. ?
    Je bent zeker vergeten wat Jos met Rik en Bing heeft gedaan in dat bos destijds, Rik moest z’n eigen graf graven, onder toeziend oog van Bing (die overigens juist op dat moment zijn gezichtsvermogen terugkreeg), over het gebruikte geweld, spreek ik nog maar even niet.
    Als dat niet (ook) gestoord is weet ik het niet meer.

    Of het Hein is moet allemaal nog maar blijken.
    Want in een preview en op inmiddels beschikbare foto’s is in ieder geval overduidelijk te zien dat Jos een grote rol heeft in de uitvoering van deze verhaallijn c.q. plannen.

    • Arthur Morgan op

     Hey

     Ik twijfel niet aan jos zijn gewelddadigheid en sadistische neigingen. Jos is zeker gestoord en in staat tot gruwelijke daden.
     Het is meer de creativiteit en omslachtige psychologische werkwijze van deze terreur die mij aan Hein doen denken.
     Jos is gruwelijk maar verder wat oppervlakkiger in zijn werkwijze.

  7. Denk indd dat er nog meer achter zit. Die hein dacht ik iedere keer. Maar nu ze de naam nick sanders noemen kan dat ook. Er komt nog een vervolg op. Zoe zal wel niet meer met rick willen zijn omdat ze al de tweede keer rick ik levensgevaar heeft gebracht.

   • De politie heeft de verbinding in de buurt gesloten, de telefoon deed het dus niet meer waardoor het vest niet afging.
    De beer heeft Rik daarna een paar keer hard met zijn hoofd tegen de muur aan gestoten. Hij viel uiteindelijk op de grond en de beer is gevlucht. De politie heeft Rik gevonden en zijn bomvest met speciaal gereedschap afgedaan.

    • Dankjewel. Voor je reactie , maar ik vind het een beetje raar dat de Beer Rik niet dood schiet op dat moment nu hij de kans had