Archief

  Loes draait volledig door en wil Lana vermoorden!

  31

  Al maanden zet Loes de Haan de jonge Lana Langeveld onder druk. De tiener heeft gezien dat Loes Jan Maes de fatale trap heeft gegeven waardoor hij is verdronken. Loes is maar wat bang dat het grote geheim uitkomt en neemt daarom op vrijdag 15 juni drastische maatregelen: ze wil voorgoed van Lana af.

  Onder Lana’s naam schrijft Loes een afscheidsbrief waarin Lana zogenaamd bekent dat ze Maes heeft vermoord. Later die dag wordt Lana onder valse voorwendselen door Loes naar het bos gelokt. Loes heeft het bizarre plan om Lana op te hangen waardoor het lijkt dat de tiener zelfmoord heeft gepleegd. Als Lana eenmaal doorkrijgt wat Loes van plan is, zet ze het op een rennen.

  Weet Lana te ontkomen aan de gevaarlijke handen van de doorgedraaide en gekke Loes de Haan?

  Delen

  31 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ruurd Woltring op

   Mij maakt het persoonlijk niet zo veel uit of de verhaallijn zo lang is. Het maakt het allemaal wel lekker spannend. Ik vind echter wel dat Martine even een korte comeback moet maken om haar kleindochter Lana te redden en die ellendige Loes eigenhandig moet uitschakelen.

   • denk het niet want na vertrek van stijn fransen zijn britt scholte en max willems de enige overgbleven jonge acteurs ik denk niet dat ze weg gaat

    • lana weet te ontsnappen alleen q weet nog altijd niet dat het loes is ze zitten 180 km van meerdijk af in een tentje samen

  2. helaas gaat dit door tot en met de zomer cliff duurste ooit zeggen ze dan ja vind je het gek als je al n half jaar bezig bent vanaf de wintercliff al ze moeten zich kapot schamen

  3. Lana is ontvoerd door Loes ik denk ook dat Aysen ontvoerd word maar Bing krijgt misschien de schuld van de ontvoeringen dit is mijn vermoedens hoor.

  4. mag hopen dat het hierna er een eind aan komt met dat langdradig gedoe wie de moordenaar is ja dat weten we ma die gek loopt nog vrij rond

  5. Wat een geklaag en gezeur weer hier. Nederland is echt een klaag en zeur land geworden. Er is nooit iets goed.

   Klopt dat iedereen zijn of haar mening geven, maar ben dat gezeur gewoon meer dan zat. Reageer eens inhoudelijk op een aflevering of artikel. Hebben we tenminste iets aan.
   Zo dat wilde ik even kwijt.

   • “Maar ben dat gezeur gewoon meer dan zat”
    Besef je dat je met jouw reactie zelf ook een flink zure zeurende mening plaatst? 😉 Ik vind persoonlijk het geklaag en gezeur toch echt wel interessant om te lezen. Ik lees het dan ook niet als geklaag, maar als feedback van kijkers op de serie.

    Overigens begrijp ik het vele “geklaag en gezeur” heel goed. Ik vind het namelijk heel tekenend dat dit “geklaag en gezeur” al maanden aan de gang is. Dat is omdat een grote groep kijkers deze verhaallijn zat is en dat er weinig inhoudelijk te reageren valt omdat er eigenlijk al maanden weinig (interessants) gebeurd in de serie en dát wat er gebeurd is, al redelijk voorspelbaar was onder veel kijkers.

    Vroeger werd GTST gecomplimenteerd met vlotte verhaallijnen, tegenwoordig is het tergend traag en kun je rustig een weekje missen. Als meerdere mensen zo denken en af en toe een periode skippen, dan kan het wel eens zo zijn dat GTST vroeg of laat gaat verdwijnen van de tv. Misschien klinkt dat extreem, maar het zou mij niet verbazen.

    • Dat mijn reactie ook als gezeur en/of geklaag overkomt, neem ik voor lief. Het zit mij gewoon dwars, want er zijn ook goede en leuke dingen over GTST te melden.
     Ik vind het gewoon jammer, want alle acteurs en schrijvers doen hun best.
     Maar men kan het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken, daar moet een ieder mee dealen. Zeuren en klagen is bovendien ongezond, negatieve energie.

     En je opmerking “Vroeger werd GTST gecomplimenteerd met vlotte verhaallijnen” vooral bij de 2 laatste woorden, schiet ik toch wel in een lach. De verhaallijnen van vroeger waren echt niet sneller dan nu. Ik kijk al vanaf het begin 1-10-1991. Ik weet dus waar ik het over heb.

     Alleen de tijd en maatschappij waarin wij nu leven, is veranderd, tijden gaan sneller waardoor het lijkt dat GTST verhaallijnen nu trager is/zijn.

     Je weet toch hopelijk (en anderen) wat de definitie is van een soap.
     Kijk hiervoor eens op het internet, verklaringen en uitleg in overvloed. Nog 1 tip, kijk ook eens oude jaren/afleveringen GTST terug, dan snap je misschien wat ik bedoel.

     • Ik kijk ook vanaf het begin en toen ging het echt wel sneller, dus ik weet ook waar ik het over heb. Nu zijn ze al een half jaar bezig bezig met de moord op een klein bijpersonage, zo ging het vroeger echt niet. De verhaallijnen van Laura in de sekte bijvoorbeeld in begin jaren ’90 was meer dan de helft korter in tijd.

      Zeuren en klagen kun je ook zien als feedback en feedback is naar mijn mening niet ongezond, sterker nog: daar kun je van groeien. Hoe weet jij trouwens dat het team zijn best doet? Werk jij daar? Ik ken de definitie van soap ja, maar als ze in dit tempo doorgaan, inclusief trage en saaie verhaallijnen zijn ze bezig met het ingooien van hun eigen ruiten.

      Maar omdat ik positief wil afsluiten: bedankt dat je mij de les wilde lezen 🙂 superlief! En omdat ik benieuwd ben naar jouw mening: noem nou eens drie goede én kwalitatieve momenten op uit GTST uit de afgelopen zes maanden?

      • Haha die Luna toch. Ik lig in een deuk. Wat heb jij een hoge dunk van je zelf. Beetje betweterig.

  6. Die scene gisteren bij de haven was tenenkrommend slecht. Ik had gewoon plaatsvervangende schaamte hoe onwerkelijk en slecht er geacteerd werd.

  7. Zou dit een voorproefje zijn voor de zomercliff? Loes de Haan die helemaal doorgedraaid is en het gemunt heeft op: – Lana en Q, omdat Lana het hem verteld heeft wat er gebeurd is
   – Zoë en Aysen, omdat zij er achter gekomen zijn wat er gebeurd is. Misschien heeft Aysen de laptop bij de oma van Loes gevonden?
   – Nina en Bing, omdat Bing Loes duidelijk gemaakt heeft dat hij haar niet wil
   Zal waarschijnlijk wel op de bruiloft van Aysen en Sjoerd plaatsvinden. En hopelijk overleven Tim en Nuran de cliffhanger.

   • Besef je even dat de actrice die Lana speelt 17 jaar is. Ze is niet voor niets gecast. Ze acteert beter dan ons in ieder geval 🙂

    • Ook bij casting kunnen ze zich vergissen en kan een rol uiteindelijk niet bij iemand passen, of is er simpelweg geen chemie met andere acteurs. Daarbij is het ook geen publiek geheim dat bij casten vriendjespolitiek, kruiwagens en “ons kent ons” een rol kan spelen. Die factoren zijn soms belangrijker dan aanwezigheid van daadwerkelijk talent.

  8. Zo voorspelbaar Q en lana hebben de aflevering ervoor gegevens uitgewisseld dat Q haar kan volgen loes probeerd lana te vermoorden en ik gok dat Q er dan komt om haar te redden

  9. Werkelijk triest deze verhaallijn had allang afgelopen kunnen zijn in plaats daarvan zijn ze er nog steeds mee bezig