Archief

  Lucas bekent aan Janine: “Ik heb hiv”

  7

  Nog voor de kerst keert Lucas Sanders terug naar Meerdijk. Vorig jaar verliet Lucas Meerdijk om samen met zijn vriend Pelle te genieten van een nieuw leven in Hawaï. Daar kwam Lucas tot de schokkende ontdekking dat hij besmet is met het hiv-virus. Halsoverkop vertrok Lucas naar een studentenhuis in Utrecht. In Utrecht deed hij zich voor als Lucas Rindertsma, loog over zijn leven in Meerdijk, viel plotseling op vrouwen en zei dat hij zijn liefde Pelle per ongeluk had vermoord.

  Dit laatste bleek niet zo te zijn. De huisgenoten van Lucas waren klaar met zijn leugens. Ze besloten Pelle uit te nodigen om Lucas te confronteren. Uiteindelijk heeft Lucas toegegeven besmet te zijn met het hiv-virus en daarom gevlucht te zijn naar Utrecht.

  Uit angst heeft Lucas zijn familie in Meerdijk nog niet op de hoogte gebracht. Binnenkort is in Nieuwe Tijden te zien dat zijn moeder, Janine, een bezoek brengt aan het Utrechtse studentenhuis. Daar vertelt Lucas haar, na maanden te hebben gelogen, dat hij besmet is met het hiv-virus.

  Delen

  7 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Goed dat het onderwerp GTST passeert. Beetje jammer dat het weer het stigma krijgt dat hiv een homo ziekte is. Anno 2016 leven ook vele hetero’s met de ziekte. Zou goed zijn als er ook eens aandacht is voor hetero’s met hiv. Europa heeft een stijging in het aantal hetero geïnfecteerd hiv patiënten.

  2. Zou wel leuk zijn als hier Nieuwe Tijden samenvattingen zouden worden geplaatst. Veel mensen kunnen het niet volgen omdat ze alleen voor dit geen duur Videoland abonnement willen nemen, waaronder ikzelf.