Archief

  Marieke eerste slachtoffer Jos Uylenburg

  16

  Let op! Dit bericht bevat spoilers uit de vooruitgekeken aflevering van donderdag 10 januari.

  Jos is terug in Meerdijk en gaat over lijken om definitief af te rekenen met Rik, Bing en Aysen. Ook Ludo en Janine betrekt hij bij zijn wraakplan. Dit lijkt echter grote gevolgen te hebben voor Marieke de Moor.

  Wekenlang heeft Jos Marieke’s situatie misbruikt, waardoor iedereen in Meerdijk haar als hoofdverdachte zag rondom de gebeurtenissen van Janine’s boek ‘Kwaad Bloed’. Marieke wordt opgenomen in een crisisopvang. Al snel wordt Marieke vrijgelaten als blijkt dat zij niet degene kan zijn die het boek naspeelt.

  Ludo en Janine ontvangen een SMS met een dreigende boodschap van een onbekende afzender en besluiten direct naar het politiebureau te gaan. Onderweg naar het bureau rijdt een auto met hoge snelheid op de twee in. Marieke verricht een heldendaad door Ludo en Janine op tijd weg te duwen, maar wordt zelf aangereden.

  Om te kunnen overleven, moet Marieke’s milt verwijderd worden. Dokter Anton Bouwhuis geeft aan als arts levens te moeten redden, maar als vriend én gezien Marieke’s situatie omtrent haar dementie, kan hij deze operatie ook niet uitvoeren. Betekent dit ongeluk een vervulling van Marieke’s wens om te kunnen sterven?

  Delen

  16 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Misschien krijgt Mark iets met Shanti, nadat zij het gezin Bouwhuis ontwricht heeft door met Anton aan te pappen. Ik zie Tiffy zich al opwerpen als de redder in nood voor Shanti. Of Sjors gaat Shanti bijles geven in lezen en schrijven. Dan komt ze ook bij Anton over de vloer en valt Anton natuurlijk voor haar charmes. Uiteindelijk krijgen Mark en Shanti iets. Iedereen kotst Shanti uit, omdat ze het huwelijk van Anton om zeep heeft geholpen, waardoor zij Meerdijk verlaat. Exit Mark? Of wordt Mark aan een ander gekoppeld?

  2. van de ene kant betreur ik het wel heel erg dat Marieke na zo veel jaren werd terug geschreven en er na 1 jaar al weer uitgaat. Ben benieuwd wat ze met Mark gaan doen.

   had ook een beetje de hoop dat Mark en Rik vrienden zouden worden.