Archief

  Melissa Drost geraakt door kritiek overname rol Sjors

  20

  Melissa Drost is sinds 2017 te bewonderen in GTST als de goedgelovige Sjors Langeveld. De rol van Sjors nam zij na vijftien jaar over van actrice Inge Schrama die door een burn-out noodgedwongen moest stoppen. De overname van de rol leidde tot een hoop kritiek onder de vaste fans van de soap.

  In een interview met Flair laat de actrice weten geraakt te zijn door alle kritiek. “In het begin vond ik het moeilijk, want het was vrij hatelijk. Mijn stem was raar, ik was arrogant en ga zo maar door. Ik voelde me bezwaard, omdat Inge al 15 jaar de rol van Sjors speelde en ik haar plek ineens innam.”

  Melissa zou eigenlijk maar vijf weken de rol van Sjors overnemen van Inge, maar uiteindelijk bleef de blondine bij GTST. “Ik begon te twijfelen of ik het wel goed deed en ging gekke dingen denken als: misschien bén ik in vergelijking met Inge ook een trol”, aldus Melissa. “Gelukkig realiseer ik me nu dat het geen zin heeft om je daarmee bezig te houden. Er zijn altijd mensen die negatief kunnen zijn, daar moet mijn werkplezier niet onder lijden. Ik focus me liever op mezelf en de mensen om me heen.”

  Melissa Drost zal de rol van Sjors Langeveld blijven spelen. Inge Schrama heeft na haar herstel namelijk besloten niet meer terug te keren in de langstlopende soap van Nederland. In een statement liet zij weten: “Het is bijzonder dat ik zo lang, vanaf zo’n jonge leeftijd dit werk heb mogen doen. Ik ben echt opgegroeid bij GTST en in die tijd is de rol van Sjors met me meegegroeid. Van meisje tot moeder. Ik voel me heel dankbaar voor deze waardevolle periode in mijn leven. Het is een intense, maar juiste beslissing. Ik verheug me nu op een nieuwe fase waarin ik andere talenten kan ontdekken en ontwikkelen.”

  Delen

  20 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ingmar is waarschijnlijk gewoon ontslagen, na 2 jaar in de ziektewet te hebben gezeten. Erg jammer dat zij afscheid heeft moeten nemen van haar karakter, dat zij geweldig heeft neergezet. Melissa is een waardige opvolgster!

  2. Spermaman Daan op

   Melissa heeft eigenlijk iets heel moeilijks moeten doen. De rol van Ingmar (die het al meer dan een decennium speelde) overnemen vlak na de Martine verhaallijn. Een recast is altijd lastig omdat kijkers al een bepaald beeld van een personage hebben. Melissa is op zich een goede actrice maar ik ben nog steeds niet helemaal aan haar gewent. Komt waarschijnlijk ook doordat ik twee seizoenen weinig heb gekeken.

  3. Ik hoor tegenwoordig vooral veel negatieve kritieken over Dorian Bindels en die hoor je nergens over. Beste acteur van stal.

   • Niet iedereen is het zelfde met het omgaan van kritiek.
    De kritieken waren ook vaak erg grof.

    Helaas deel ik je mening wat Dorian Bindels betreft totaal niet. Een manipulatief mannetje, die op z’n wenken bediend wil worden als het om de vrouwen (Nina) gaat en andere gebruikt om z’n dochter te dumpen.

     • Acteurs krijgen een script. Je kunt Daan haten maar dat heeft op zich niets te maken met de acteerskills van de acteur. Hij moet het personage spelen en dat doet hij goed.

      • Wie zegt (& waar schrijf ik) dat ik Daan haat?

       Ik weet verdomd goed dat hij deze rol/personage/script op deze wijze moet spelen, maar dan mag ik het nog wel niet leuk vinden. Ik heb namelijk een grote hekel aan dit soort mannen, die menen dat alles om hun draait.

       Wil je mij verraden of achter je fake name een man of vrouw steekt, misschien begrijp ik je reacties dan beter.

      • Tuurlijk, mag je het niet leuk vinden maar ik mag ook mijn mening geven toch? Je schrijft dat Dorian ‘Een manipulatief mannetje, die op z’n wenken bediend wil worden als het om de vrouwen (Nina) gaat en andere gebruikt om z’n dochter te dumpen.’
       Volgens mij is dat toch echt Daan en zijn het de tekstschrijvers die dat verzonnen hebben. Daar kan Dorian niets aan doen net als het feit dat jij vermoedelijk iets met dat soort mannen hebt meegemaakt.

       Ik herken mezelf ook een beetje in de verhaallijn en ik weet uit ervaring dat er iets flink mis is in een relatie of huwelijk als een van beide verliefd wordt op een ander. Zeker als dat (zoals nu in de serie) het 3x gebeurd. Ik vind het niet rieëel dat het altijd maar goed moet komen tussen Bing en Nina en dat mensen vreemd gaan en scheiden hoort bij een soap. Het is toch ook niet normaal dat mensen vermoord of verkracht worden? Dat gebeurd toch ook in GTST.

       Het personage moet veranderen dat ben ik met je eens maar ik ben van mening dat meneer niet ineens kan veranderen en daar een ander personage voor nodig heeft. Ik vind hem sowieso al sympathieker dan dat hij vorig seizoen was. Hij is verkocht en heeft nooit liefde gekend. Het is dus niet zo gek dat hij geen gevoel in zijn donder heeft. Hopelijk krijgt Nina dat bij hem los. Ze kunnen hem wel single, Louise aflebberend in de koning neerzetten maar dan krijg je een saai karakter. Daan moet zich ontwikkelen en tot inkeer komen.

       Ik ben trouwens een vrouw maar ik snap niet wat dat hier mee te maken heeft.

      • Zeker mag je je mening geven. Ook daar zeg of schrijf ik toch ook niets over. Je haalt er wederom dingen bij die ik helemaal niet zeg of schrijf.

       Maar weet je ik sluit dit over en weer gereageer. We worden het toch niet eens. Ook helemaal niet erg, maar voor wat dit artikel betreft, zeg ik, de groetjes.