Archief

  Romy/Evelien draait VOLLEDIG door

  34

  De komende tijd belooft het weer erg spannend te worden in Meerdijk. Romy draait namelijk volledig door!

  Sjors en Nina hebben vastgesteld dat Romy een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft. Romy heeft twee persoonlijkheden: Evelien en Romy. Evelien is het kwade gedeelte van de persoonlijkheid die er alles aan moet doen om Romy te beschermen. Evelien gaat over lijken!

  Ze heeft Rover knock-out geslagen en in de schuur van Huize Bouwhuis vastgebonden. Daarna heeft ze Amir vergiftigd met rattengif met als doel hem om het leven te brengen. Sjors gooit echter roet in Romy’s plannen en treft de zieke Amir thuis aan. Ze staat erop dat hij met haar meegaat naar het ziekenhuis. Net op het moment dat Sjors actie wil ondernemen, wordt ze knock-out geslagen door Romy (of beter gezegd: door Evelien).

  Hoe loopt dit af? Weet iemand in Meerdijk Romy/Evelien op tijd te stoppen voordat ze fatale slachtoffers maakt?

  Delen

  34 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Helemaal mee eens. Een dissociatieve identiteitsstoornis ontstaat wanneer een kind voor zijn 7e levensjaar ernstig en langdurig getraumatiseerd zijn. Het is vrij onbekende stoornis met enorm stigma, die alleen maar versterkt wordt door een personage in populaire serie zo weg te zetten. Een ‘psychiater’ die dan nog concludeert dat je maar beter zo ver mogelijk weg moet blijven van “zulke mensen” en dat iemand met dis maar beter dood kan zijn, kan ernstige gevolgen hebben voor iemand. Het mag dan een fictieve serie zijn, maar voel je eens in mensen die daadwerkelijk deze diagnose heeft. Caleidoscoop, vereniging voor mensen met dissociatieve stoornissen zet zich in voor mensen met een dissociatieve stoornis. Namens de vereniging is er een klacht naar redactie van gtst gestuurd.
   Voor meer info over dissociatieve stoornissen kijk eens op onze website http://www.caleidoscoop.nl

  2. Wat voor veel mensen spannend is kan voor anderen diep kwetsend zijn .
   Dis is geen gespychopatiserende aandoening .
   Maar een stoornis die uit trauma’s onstaat .

   In deze serie wordt dit gespeeld of mensen die hier aan lijden !!!, gevaarlijke gekken zijn .

   Wat meer rekening houden met gevoelens van kijkers zou wenselijk zijn .
   En bv dan kijk je toch lekker niet getuigd alleen van domheid en onbegrip .

  3. Ik vind het vrij jammer dat de gekke/psychopaten altijd maar gastrollen zijn. Het wordt hoog tijd dat we een Loes of Romy als vast personage hebben zoals Isabella vroeger was. Ze hadden Loes nooit uit de serie moeten schrijven, dat karakter was zo tof en heel goed gespeeld!

  4. Even een theorie: Romy en Eveline zijn een tweeling. Door een ongeluk/moord is Eveline overleden. Romy kon het niet verwerken en heeft haar tweelingzus in leven gehouden door haar te worden. Loretta Schrijver gaat haar moeder spelen die rond de cliffhanger in GTST verschijnt. Romy is helemaal doorgedraaid en brengt meerdere mensen in gevaar. Loretta vertelt over wat er gebeurd is met Eveline. Dat ze later nog 2 kinderen gekregen heeft met een nieuwe man. En een daarvan naar haar overleden dochter heeft vernoemd: Elin. Na de cliffhanger verdwijnen Loretta en Romy uit Meerdijk. Elin en/of Loki die meegekomen zijn, blijven hangen in Meerdijk.

   • Goeie theorie maar dit klinkt meer als een spoiler. Zo gedetailleerd als je dit omschrijft met namen etc. Ben erg benieuwd. Ik vind de rol van Romy/Eveline erg interessant en zou indd fijner zijn als de rol wat langer uitgespeeld zou worden.

    Maast Loes vergeten jullie die andere psychopaat: Femke.

   • Oh, ik begrijp je theorie nu beter na het lezen van meerdere antwoorden. Ik heb Nieuwe Tijden niet gevolgd dus had geen idee wie Elin en Loki zijn.

   • Doet mij een beetje denken aan de verhaallijn in Flikken Maastricht. Ik hoop dat de schrijvers wel iets origineler zijn dan dat. Al denk ik wel dat je gelijk hebt

  5. Ja er gebeurd eindelijk weer eens wat spannends,werd wat eentonig en hopelijk gaan ze het gewoon super spannend maken want al dat softe gedoe in die soap,die hein wat Janine betreft vond ik ook niet zo spannend genoeg.geef mij maar echt een goeie gestoorde zoals Romy/Evelien.dan gebeurd er mischien echt iets onvoorspellends.maar de makers van GTST kennende blijft het een softe soap.en ik kijk al vanaf het begin af aan tot nu.

  6. Ik heb een theorie. Ik denk dat Romy dood is van binnen en Evelien doet alsof ze Romy is. Voor Evelien is Romy zwak en is zij sterker dan Romy. Door het ongeluk is Romy gestorven en heeft Evelien overgenomen.

  7. Elin Dublois (Nieuwe Tijden)/Eveline Dublois (GTST). Ik hoop dat er een link tussen de twee personages is. Het is gewoon te toevallig.

   • Eline Dubois is koop ziek. Ik zie haar niet iemand vermoorden. En Eline heeft geen persoonlijkheidsstoornis.

    • Rover heeft ongeveer hetzelfde karakter als Loki. Type rebelse puber. Stel dat er een link is tussen Romy/Eveline en Elin en Loki. Dan weet ik niet of zowel Elin als Loki in GTST verschijnt.

  8. ik vind het beetje eentonig worden, ben gestopt met kijken.. het is altijd drame en gezeik of gebeurt iets, maar laatste tijd is het alleen maar drama beetje zat om naar te kijken…