RTL-baas Peter van der Vorst: GTST blijft bij RTL 4

by GTSTCourant

Ondanks de tegenvallende kijkcijfers hoeven fans van GTST voorlopig niet te vrezen dat de soap verdwijnt van RTL 4. Dat maakte RTL-baas Peter van de Vorst vandaag bekend. Volgens Van der Vorst moet er inhoudelijk wel wat veranderen. Hij erkent dat GTST meer ‘verbinding met de kijker’ moet krijgen. Zo is de uitstraling volgens hem te luxe: “Er hoeft niet meteen geluncht te worden met champagne bij de Rozenboom. Er kan ook een boterhammetje pindakaas gegeten worden aan de keukentafel. Zo kan je de verandering misschien het beste typeren.”

Verder vindt Van der Vorst dat de cast van GTST te jong is: “Waardoor de oudere kijker zich niet helemaal meer in de personages herkent. Met producent Endemol zijn we daar actief op aan het bijsturen. De komende maanden ga je dat terugzien.”


Lees ook:

23 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Johnny
29 augustus 2019 17:59

Goed nieuws! hopelijk brengen ze dan wat oude cast leden terug… Jef bijv.. of Robert.. Thanks peter.

Marijke
30 augustus 2019 17:19
Antwoord op  Johnny

Nou laat het een beetje van beiden leeftijds caterogie blijven. Dus zowel 40 plussers en wat jongeren. Idd niet te veel van beiden.

Iris
29 augustus 2019 18:30

Mooi! Hopelijk vertrekken Jojo, Valentijn, Lana, Amir en Tiffy dan weer heel snel. En stoppen ze met vloggen

Eva
29 augustus 2019 20:42
Antwoord op  Iris

En lucas, Bing, Daan Nina ook die voegen werkelijk niks toe

Chenilla
3 september 2019 11:31
Antwoord op  Iris

Kijk gewoon niet meer hoef je ook niet te zeuren .

Dominique
29 augustus 2019 18:34

heel fijn om te horen dat er vooral gekeken gaat worden naar de gemiddelde leeftijd van de personages. ik heb al in geen maanden een aflevering gekeken omdat de hoeveelheid tieners die er rond rennen als een kip zonder kop mij totaal niet boeien. hopelijk worden er een flink aantal de deur gewezen, en wordt de focus weer verlegd naar een wat oudere leeftijdscategorie. een volgende stap die niet zou misstaan is de schrijvers eens wijzen op het taalgebruik wat ze hun personages geven. een flink aantal personages praten op een manier die ik nooit hoor voorkomen in het echte… Lees meer »

Loes
29 augustus 2019 19:02

Ik zou het inderdaad fijn vinden als er iets meer gewoon is te zien. Wat ik al las gewoon een broodje pindakaas. Ik wil graag de gewone mens zien want al die luxe is voor de meeste mensen niet weg gelegd. Kom eens een weekje met mij meelopen en mijn gezin haha maar Peter het gaat je lukken!!!

Linda
29 augustus 2019 23:28

Ik zou het fijn vinden als er wat meer oudere karakters verschijnen. Toen ik zelf nog jong was genoot ik ook al van de wat oudere spelers en hun verhaallijnen. Vooral meneer Harmsen, die af en toe knorrig kon zijn, maar ook wel oprecht gesteld was op zijn huurders. Dan had je nog Helen Helmink waar iedereen langsging voor advies of luisterend oor. Karakters zoals Suzanne, Roos, Anita, Maxime, Barbara… Ik mis het momenteel echt in de serie. Waarom niet een echtpaar (40+) in Meerdijk laten vestigen. Niet van die creeps, maar gewoon leuke karakters, bijvoorbeeld de nieuwe buren van… Lees meer »

riezz
30 augustus 2019 11:15
Antwoord op  Linda

Tja ook ik ken die verhaallijn van laura nog maarreeeeeeeeeeee dat is een verhaallijn die uit de tijd is en ook in het belachelijke wordt getrokken waardoor er nog meer mensen afhaken omdat dat 20 jaar geleden leuk was maar nu nergens meer op slaat. Laat Laura gewoon een leuke vent krijgen en een leven buiten kinderoppas, barjuf en bemoeial , Linda en Anton een stabiele leuke relatie dan zijn dat de 40 plussers , en wat jeugd weg zoals Valentijn (kan gewoon helaas niet overtuigd acteren en zijn rol is te stom voor woorden, die vreselijke Lana weg en… Lees meer »

Chenilla
3 september 2019 11:29
Antwoord op  riezz

Geef mensen een kans i.p.v. ze af te kraken.

Debby
30 augustus 2019 10:05

Ik zou wel weer hedwig Arthur en Suzanne en Daniel en jan en petra weer terug willen zien en hoe het nu met Jan en petra is vergaan met hun kind

Ankie Nagelhout
30 augustus 2019 16:10

ik vind dat ook de jong ik von vroeger leuker zo Als met Peter en Annie en meneer Harms maar nu vin ik niks meer aan zorie ik hoop dat juli niet erg vind ik hoor het wel

Rtd
30 augustus 2019 17:39

Als ze maar niet een sprong in de tijd maken… met als ze toen met rikki deden en laatst nog met lana…. dat ze van de ene op de andere dag 10 jaar ouder zijn

Kijker
30 augustus 2019 18:07

Ik ben benieuwd, maar al de bewoners moeten niet bij elkaar gaan wonen dat is dan weer niets. En Laura zou wel eens betere verhaallijn mogen krijgen daar bedoel ik mee een leuke vent en een eigen woning. En er moet sws wat oudere spelers er in spelen. Ja dat vlog gebeuren mag van mij al helemaal uit geschreven worden maar oké dat is het realiteit van nu. Maar ik weet zeker dat het leuke/ spannende en verrassende seizoen gaat worden.

Jolanda
13 september 2019 13:38
Antwoord op  Kijker

klopt vind ik ook van Laura een nieuwe woning of een eigen zaak maar dan geen Horeca vroeger had je veel zaken zoals OA de Cactus of Linda Look of AA&F de zaken die er nu nog is de Rozenboom en de Koning maar dan met veel keer een verandering en de Vloggen kan er ook wel uit nee de verhaallijnen zijn slecht terwijl Martin Van Stijn/Mickey het schrijft nee dan kan hij beter het acteren aanhouden.

Stan Lafleur
31 augustus 2019 10:27

Van mij mogen ze Stefano, Jack en Robert wel terug in de serie stoppen. Dat Lucas weer een band opbouwt met zijn vader en Jack die voor spanning zorgt en weer bij de politie komt. Want Aysen was een pittig personage dat zorgde voor spanning maar nu zij weg is mist GTST dat. Jack zou daarom weer terug moeten komen.

L V
31 augustus 2019 12:18

Ik mis idd ook de wat oudere karakters ook al ben ik zelf wat jonger. Helen had altijd goede verhaallijnen met Martine en een gekke Lisette. Of een Meike met Ludo. Ook erg goed.
Daarnaast is een stuk realisme ook erg goed en moeten niet alle verhaallijnen over de top zijn. Er moeten personages komen die zich voor langere tijd aan de serie willen binden. Mensen moeten zich erin herkennen. 1 psychopaat per seizoen is meer dan genoeg. En ook niet altijd Nina of Janine die wat wordt aangedaan. De kijker weet toch wel dat deze blijven.

Jolanda
31 augustus 2019 13:46

klopt jonge lui ze moeten de oudere toevoegen zoals Helen of Susanne of Jeff Of Robert Of Dian noem maar op en dan betere verhaallijnen zoals vroeger zonder steeds kritiek van de mensen van nu die hebben overal commentaar over vroeger hoor je er niks over ik kijk naar de herhalingen op Videoland GTST Classic veel leuke en spannende waar alles mag en kan.

Jolanda
13 september 2019 13:28
Antwoord op  Jolanda

Dian kan niet meer terug komen zij is overleden.

Hahaha
3 september 2019 02:41

Ik hoop op meer acteurs tussen de 28 en 35 jaar. Die er dan ook gewoon wat langer inblijven. Ik mis Lorena, Danny, dat soort types. 35 – 45 generatie zitten er ook niet veel van in, 50 plussers zitten er genoeg in: Ludo, Janine, Anton, Laura, Billy. Billy vind ik trouwens wel echt een verademing. Hopelijk krijgt ze wel betere verhaallijnen. Maar zij moet er voorlopig wel in blijven.

Jolanda
13 september 2019 13:27
Antwoord op  Hahaha

Danny kan niet meer terug komen hij is vermoord.

Edd
4 september 2019 11:39

Ik ben benieuwd! Hoe ze Valentijn erin geschreven hebben, is ook echt belachelijk. Waar blijft een tijdelijke terugkeer van Charlie? Dat kan nog wel voor wat leuke scènes met Ludo zorgen. En met Rick.

Verder hoop ik op een terugkeer van Amy, Anna, Jack, Jef, Nick, Robert en Sil.

Jolanda
13 september 2019 13:25

het maak niet uit of het op RTL4 blijft of naar een andere zender gaat het is toch geen reet meer aan vroeger was beter toen kon alles en mocht alles zoals vermoorden/geheugenverlies gewoon spanning maar nu niet de mensen zeiken er veel over dit mag niet dat mag niet dat moet niet kunnen dat gezeik altijd laat gaan er moet meer Aktie komen en veel Moorden over de Dementie van Marieke 2 is ook een verhaallijn maar ze moest dood omdat de mensen gezeik hebben erover nou en laat gaan dat zijn natuurlijk de mensen van deze tijd maar… Lees meer »

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer