Archief

  Schrijvers spoor bijster: Merel en Stefano hebben seks

  97

  De ene na de andere ongeloofwaardige plotwending kenmerkt het 33e seizoen van GTST. De ‘wraaklijn’ van Nina en Stefano kon al rekenen op een hoop kritiek van fans, nu gaan de schrijvers nóg een stap verder om de geloofwaardigheid van GTST teniet te doen. Ditmaal belandt Merel Verduyn – in de serie amper een jaar of 20 – in bed met Stefano Sanders, die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als haar vader!

  Na een gezellige ontmoeting in café De Koning gaat Stefano met Merel mee naar Het Paleis. Daar escaleert de boel al gauw: de twee belanden met elkaar in bed. Fans zetten zo hun vraagtekens bij deze plotwending, blijkt uit reacties op sociale media en op GTSTCourant. Zo schrijft Marcel: “Merel met Stefano? Nee man, Stefano is volgens mij nog ouder dan Julian. Dat de productie hiermee instemt, echt walgelijk.” En Leyla schrijft: “Ik vind dit ook echt bizar.”

  Het is volstrekt onduidelijk wat de schrijvers met het personage Merel Verduyn van plan zijn. Had ze eerst nog een leuke relatie met Marwan, werd ze daarna plots lesbisch en nu valt ze blijkbaar op oudere mannen. Het is haast niet meer bij te houden.

  Delen

  97 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Het is om van te walgen en daarbij heeft de productie alles op alles gezet om het optimale cringelevel te bereiken. De manier waarop het gefilmd word alleen al. Het toppunt van fout.

  2. Volgens mij gebeurt dit dagelijks in het normale leven ook….Op een oude fiets moet je het leren…Niks mis mee

  3. Ik vind het niet zo bizar. Gewoon een meisje die het allemaal niet zo goed weet qua relaties en er nu misschien achter komt dat ze op oudere mannen valt. Leuk onderwerp. Van mij mogen ze dit doorpakken.

  4. Ongeloofwaardig is het niet. Mijn partner en ik schelen ook 20 jaar en we zijn ondertussen al bijna 12 jaar bij elkaar. Het leeftijdsverschil is nooit een issue geweest, het is de liefde tussen ons die telt. Ja, er is een generatiekloof op sommige vlakken, maar kloven zijn er om te overbruggen. En nee, het is niet vies, schandalig of belachelijk en geld speelt al helemaal geen rol.

  5. Veel te langdradig slecht geschreven verhaal, vooral wat zich afspeelt tussen Ludo Stefano en Nina . Spoel die stukken dan ook door en kijk al vaker niet meer naar de serie.

  6. Yvonne van Berkel op

   Ik vind het juist boeiend, deze plotwendingen. Onverwachts? Dat zeker! Dat maakt het, voor mij in ieder geval, juist weer spannend.
   De schrijvers volgen vaak de trends in het ‘echte leven’. Om mij heen zie ik vaak jonge vrouwen een spannende affaire aangaan met mannen die hun vader kunnen zijn of nog ouder.

  7. Yvonne Van den Ende op

   Jetje wat is mis met een leeftijd verschil , en ja je weet nooit wat het brengt , maar ik denk dat het nog een staartje krijgt , maar ik vind het leuk ,alleen dat met Ludo en Stefano tja en Nina komt en ongeschonden uit , ik denk bijna het einde van GTST ?!!!

  8. Het is de serie list en bedrog , wat vroeger als leuke serie begon wordt nu langzaam aan een zo ga je niet met mensen om serie

  9. Ach laat gaan ,het is toch maar een serie,en mensen moetennzicht niet overal mee bemoeien.
   Takelt OR leavemit.
   Ik kijken lekkerbdoor,goede tijden en dan weer slechte tijden.

   Ga lekker door

  10. Waar maken ze zich druk over! Het is 2023, gaan we nu nog meer betuttelen. Zeker weer de WOKE generatie. Wat een gezeur om niets. Een ex vriendin haar ouders hadden een leeftijdsverschil van 19 jaar, so what!

  11. Waar maken ze zich druk over! Het is 2023, gaan we nu nog meer betuttelen. Zoeken weer de WOKE generatie. Wat een gezeur om niets. Een ex vriendin haar ouders hadden een leeftijdsverschil van 19 jaar, so what!

  12. Ik vond het leeftijdsverschil niet zo’n probleem. Ben ook benieuwd wat ze met Merel van plan zijn.

   Ze is sowieso altijd best extreem in haar relatie/partnerkeuzes geweest. Eerst Marwan terwijl haar zusje verliefd op hem was. Dan als ze Marwan heeft, tijdens de relatie met Marwan verliefd worden op Lynn die ook een relatie heeft. Dan als ze haar relatie met Marwan en Lynns relatie met Oriana heeft verpest en ze Lynn heeft, wil ze Lynn niet meer.
   Dan wordt ze verliefd op haar stagebegeleider die getrouwd is en ook ouder was dan zijzelf is. En nu heeft ze sex met Stefano, die nog ouder is dan haar vader.
   Ze is wel erg extreem in haar keuzes. Wat in het dagelijks leven ook voorkomt. Ik werk als psycholoog en zie dit bij cliënten met bepaalde stoornissen ook wel gebeuren. Wat niet hoeft te betekenen dat dit bij Merel ook een mentale oorzaak heeft. Maar ze kunnen wel meerdere richtingen op hiermee.

   • Ik schrok ervan, heb met een raar gevoel naar de serie zitten kijken. Ik vind Stefano ook echt niet meer passen in de serie en wat Nina allemaal an het doen is…🤷‍♀️..
    Ik kijk vanaf de eerste seconde maar twijfel er weleens over…

  13. Roger twente op

   Loop toch niet te zeiken zeg in het echte leven zijn er genoeg jongere meiden die met een oudere vent lopen te rotzooien en visa versa een jonge vent met een oudere vrouw lekker doen en genieten zolang je het nog kan! Wat is een leeftijd als je bijde zin hebt!

  14. Ik kijk vanaf de eerste dag, maar ben er nu helemaal klaar mee. Slechte verhaallijn, slecht geluid en door al die achtergrond geluiden bijna niet meer verstaan wat ze zeggen.
   Zijn er geen regiseurs meer die daar op letten!

  15. Ik dacht dat het tegenwoordig normsal was?
   Dus niet!Ik word steeds gekker .Wat moet de jeugt hier wel niet van denken ?
   Oooo dit is normaal ?
   Maar kom op mensen ,We weten allemaal dat het maar een serie is dis ,gesoeeld.
   Ik kijk tegenwoordig nergens meer van op.

  16. Wat een ouderwets gezeik. Leeftijdsverschil. Tjongejonge. Waar gaat dit over. Hebben mensen niks beters te doen? Ga met de tijd mee mensen.

   • Neen hoor, als deze verhaallijn(en) voorbij zijn, en we een tijdje verder zijn, zijn we het allemaal vergeten en gaan we vrolijk verder.

    Geklaag is van alle tijden. 😁

  17. Na het vertrek van Daan moest er natuurlijk een nieuwe link tussen de families gelegd worden maar dit is wel een erg flauwe. Jammer. Doe dan eens wat leukers: Stefano had een romance met de zoon van Henk kunnen beginnen.

  18. Of daf leeftijd zo belangrijk is .daarentegen het is maar een serie . Ik vind het wel leuk . Degene die hier commentaar op hebben , zullen zelf wel.onder een steen wonen

  19. Het is niet leuk meer om naar gtst te kijken, schrijvers weten niet meer wat ze moeten verzinnen. Ik stop met kijken naar die onzin!!!

  20. Ach..is weer eens wat anders.En tegenwoordig maakt leeftijd niet meer uit.Vind het wel leuk al die veranderingen van de personages.

  21. Nou ik vind het niet erg,ik heb een relatie gehad met een wat oudere man(helaas overleden)en dat ging prima,dus die leeftijds verschil heb ik geen moeite mee,je hoort het toch vaker?

  22. Echt een foute verhaallijn. Wat een fout voorbeeld weer. Heeft GTST misschien GSSS? Goede schrijvers en slechte schrijvers? 😉 duidelijk is nu de laatste groep aan het werk.

  23. Sinds het overlijden van de schrijfster is het een rommelpotje geworden soms niet meer aan te zien.
   Sorry maar zo zie ik het nu

     • Olga was schrijfster van 1990-1994
      Dus daar lag het niet aan. Sinds Inge Schrama vertrok was het niks meer aan verhaallijnen werden ongeloofwaardig.

      • @Vlinder en @Moud: Het is vooral sinds 2022 een rommeltje. Na de restyling in 2020 stond GTST echt weer op de kaart, met tienerzwangerschap, BIlly/Richard etc. Dit seizoen rammelt echt aan alle kanten. Er zit geloof ik ook sinds vorig jaar een andere product (Idse Grotenhuis is vervangen door Harm van de Sanden). En volgens mij ook een andere hoofdschrijver… Verklaart een hoop. Erg jammer!!!!!!

      • @Vlinder, ik schrijf helemaal niet dat het aan Olga Madsen lag.
       Ik beantwoord alleen de vraag van @Anoniem, die vraagt welke schrijfster is overleden.

       Inge Schrama (actrice) was toch tot 2017 Sjors Langeveld in GTST?
       Ik begrijp niet helemaal wat haar vertrek met slechte verhaallijnen van doen heeft.
       Was zij dan ook schrijfster 😁

       Peter van der Vorst (programma directeur RTL) heeft zich destijds ermee bemoeit, dat de verhaallijnen anders moesten worden.

       Overigens ik ben een kijker/fan van het eerste uur. Heb nog eens diverse afleveringen bekeken van enkele jaren geleden, daar wordt je ook niet echt vrolijk van. Sorry.

  24. Dst id nou reality t.v. dat gebeurd toch ook in echte leven …patricia paay….peter gillis 🙂 …vreemd dat mensen verbaast reageren.

  25. Een ontdekkingreis in seksualiteit is natuurlijk niks nieuws, maar die van Merel is wel heel extreem. Maar mensen, dit gebeurt in de echte wereld vaak genoeg hoor. De schrijvers zouden hier nog een mooi verhaal van kunnen maken, maar gezien de verhaallijnen van dit seizoen zullen ze het wel weer compleet verpesten.

  26. Mmmmm op tv en in soap kan alles niet zo zeuren mensen 🥱🥱🥱🥱🥱🥱🥱 kijk dan gewoon niet stelletje klagers

  27. Waarom van die absurde gebeurtenissen opeens in GTST?
   Zo verliest u heel veel kijkers die niet van dit soort verhaallijnen gediend zijn!

  28. Ik was ook verbaasd hahaha. Ik had het ook niet verwacht Merel met Stefano. Maar in het echte leven gebeurd dit ook he, maar toch is dit raar Stefano had haar vader kunnen zijn.

  29. piet van den hout op

   Nee dit is niet normaal of geloofwaardig dat ze maar verder gaan met de moord op de klusjesman van Ludo waar Stefano een opname heeft gemaakt in de tuin van Ludo en Janine

  30. Even een toevoeging…serie zou gaan heten de ‘de toekomst” met prachtige cast zoals daan schuurmans,katja schuurman,fedja van huet,robbert den hoog.Het zou dan gaan om induviduele gezinnen die ieder hun eigen problematiek maar ook hn eigen speciale achtergronden hebben.

   Ik persoonlijk denk dat gtst echt op zijn einde zit.

   Geef indivisueel persoonlijk je mening.

   dank

  31. marcel eisma op

   Mensen,

   ik ga een concept schrijven voor een nieuwe leuke serie.Schrijvers van gtst zijn al geruime tijd aan her bejaarde tehuis toe.geeft ook niet.Tijd voor wat nieuws

  32. I’m flabbergasted 😌 what the heck 😳
   Ik had eerder verwacht dat er weer iets zou opbloeien tussen Merel
   en Marwan omdat ze eerder zo gek op elkaar waren.
   En dat die kwijlebal Stefano weer heel snel naar NY gestuurd zou worden voorgoed deze keer.
   Sorry dat ik het zeg maar ze maken wel echt een sloerie van Merel.
   Gatver ook nog met hem yuk 🤢

   • Zo helemaal mee eens, ik vond Merel en Marwan te gek samen maar als ik nu kijk naar Merel denk ik “Wie is die vrouw/meid” , ze lijkt niet meer op de vrolijke leuke Merel van het begin en inderdaad een sloerie eerste klas.
    Een voordeel is dat deze keer haar bedpartner geen relatie heeft …………………. wat een onzin dit seizoen .

    • @Bianca Ben jij 12 of een trol account hier dat je op iedere reactie antwoord schijnt te moeten geven, beetje opvallend ineens.

  33. michael schellekens op

   Ik vond het zo ie zo raar voor al met het probleem wat er de afgelopen jaren te ronden gaan in de wereld ( daar wil ik mee aanduiden ) het probleem grensoverschrijdend gedrag of de #myto gebeuren vaak is er dan spraken van het gevaar dat iemand aangeklaagd word voor seksueel gedrag van oudere mannen dus ik vind eerlijk uit mijn mening dat er zeker naar gekeken mag worden dat dit en de schrijvers van het script goed uit kijken met wat ze schijven om te voorkomen dat ze problemen krijgen VOOR DE REST TOP SERIE

  34. Het karakter is niet “opeens lesbisch”. Heel lullig om biseksuelen zo totaal onzichtbaar te laten voelen. En daarbij kan iemand altijd op latere leeftijd zn seksualiteit ontdekken. Beetje stomme opmerking.

  35. Peter Philips op

   Belachelijk, hoe help ik een soap (door ongeloofwaardigheid) naar de kloten en jaag de kijker asap naar de concurrerende zenders…..

  36. Er gebeuren veel bizarre dingen. Soms to match. Iedere x als je denkt: wat leuk. ,komt er weer nieuwe shit.
   Komt wel wat onwerkelijk over

  37. Wat een gezeur toch altijd. Alsof dit niet in het echt leven gebeurd. Zijn zat vrouwen die ouderen mannen daten. Kan juist vele kanten op gaan. Ook het verhaal Ludo/Janine/Stefano/Nina vind ik juist interessant nu.

  38. Vage wending, past helemaal niet bij Merel.

   Net zoals het niet bij Nina past dat ze haar vader bedreigt, het niet bij Linda past dat ze zich als een kleuter gedraagt en het niet bij Henk past dat hij vroeger een vreemdganger past. Jammer dat GTST zo snel bergafwaarts gaat👎🏻

  39. Maar dat bas en sophie hier ook gewoon mee instemmen.Sophie is in het echt net 18 geworden.Bas is al zeker bijna tegen de 50 aan.Leuk voor de vader van sophie om te zien dat zijn dochter die net volwassen is met een vent het bed induikt die haar vader had kunnen zijn.Ik snap et allemaal,het is fake en alles.Maar je hebt als acteur of actrice toch ook je grenzen neem ik aan? Maja bas er destijds ook geen moeite mee om met tiffy te rotzooien de vriendin van zijn zoon en tiffy is ook nog een tikkeltje ouder dan sophi is.Tsjaa grensverleggend en ranzig.

  40. Dat gaat toch een mooi verhaallijntje worden! Straks als Jullian er achter komt? En wat dachten we van Rik dat Stefano met de dochter van een van z’n beste vrienden gaat? Met in het achterhoofd dat het ook Rikki had kunnen zijn.

  41. Vreemd weer. En Ludo in zijn CSI bunker is ook om je dood te lachen 😂 Je kunt een soap als dit natuurlijk ook niet als volwaardige serie zien. Het is ook raar dat ze de ene keer heel erg realistisch doen (zoals met Saskia’s verkrachting) en de andere keer juist iets totaal doms verzinnen zoals dit, wat je niet serieus kunt nemen.

  42. 2 mensen die elkaar aantrekkelijk vinden.
   Ook in het echte leven draait dat wel eens uit op sex.
   Het is niet altijd dat dan de leeftijd mee telt

   • Merel & Stefano hoe bedenken ze het. !!!!

    Wat willen de schrijvers, ons als kijkers, hiermee duidelijk maken.
    Ze hebben wel vaker verhaallijnen met een maatschappelijk spelend thema. Ik kan alleen het leeftijdsverschil bedenken. Maar ik weet het echt niet. Wie het weet of een idee heeft, ik hoor het graag.

    En ja, ik ook wel een beetje verwacht, dat er wel weer iets zou kunnen opbloeien tussen Marwan en Merel, vooral dat ze nu beiden in het Paleis wonen.

    • Helemaal met je eens Moud, hoe verzinnen ze het! Ik had ook wel het idee dat Marwan en Merel weer zouden samen komen. Die relatie moest kapot zodat Merel een relatie kreeg met Lynn, voor welgeteld één maand. Dan gaat ze achter haar politiechef aan, en nu dus achter Stefano. Weten de schrijvers het zelf nog wel? zoals deze site schrijft: ‘het spoor bijster’!!!

    • Tja Moud , het is heel raar allemaal en ik snap de hele Merel wending ook niet , trouwens de rene van hierboven ben ik dus niet maar er zit ook ineens ene Bianca overal op te reageren dus ik denk dat er weer een trol zit hier.