Archief

  Speciale GTST-aflevering borstkanker Janine

  11

  Als onderdeel van het masterplan om GTST ‘2020-proof’ maken, zal de soap in de toekomst steeds vaker fictie en werkelijkheid met elkaar vermengen. Het eerste voorbeeld daarvan is binnenkort te zien.

  Dé grote verhaallijn in GTST op dit moment is die van Janine Elschot en haar strijd tegen borstkanker. Binnenkort komt GTST met een thema-uitzending over borstkanker. Drie vrouwen, die in het werkelijke leven ook de ziekte hebben, doen hun verhaal in de soap.

  De uitzending wordt op 27 december (Videoland) uitgezonden. Een week later bij RTL 4.

  Delen

  11 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. De rede dat ik een soap kijk is om te ontspannen en nergens aan te hoeven denken. Toen ik de afleveringen zag, had ik de neiging om hem uit te zetten, omdat dat echt niet een onderwerp was dat ik op dat moment over na wilde denken. Gek genoeg als het fictie is treft het me niet zo erg en kan ik in het aan de kant schuiven als ik dat wil. De interviews met de vrouwen waren erg treffend, maar naar mijn mening zounden ze niet onderdeel van de soap moeten zijn.

  2. Ik heb de aflevering gezien.
   Vond het enorm tegenvallen!
   De aflevering word totaal onderbroken en het past geenszins in het verhaal. Net of er ipv 1x reclame 4x reclame is.

   Persoonlijk had het veel meer in het verhaal gekund.. Janine die niet meer durft en dat dán alle modellen haar vertellen hoe zij het ervaren en er mee omgaan.

  3. Ik vind het op zich positief dat er aandacht aan word besteed maar het is even afwachten hoe Janine in deze haar rol neerzet. Ik heb (helaas) 2 geliefde gezinsleden met deze vreselijke ziekte waarvan er 1 al aan is overleden ?
   Persoonlijk ligt het dus heel gevoelig bij mij. Vandaar dat ik zeg, dan moet Janine die rol ijzersterk gaan spelen, wat ik overigens voor haar wel weggelegd zie, zij is een fantastische actrice. Maar betrek Ludo in deze wat meer erbij, stoot geen mensen af die je lief hebt want je hebt ze keihard nodig in deze strijd!!!!!!

  4. Op zich niets mis mee om hier aandacht aan te besteden.
   Maar weet nu al dat er weer veel kritiek op komt, dat eea weer niet klopt of niet realistisch is. Ondanks de ingeschakelde deskundigen.
   Of gtst deze kritiek zich op de hals moet halen. Nu ze juist de kijkers willen terughalen. Weet ik niet echt.

   Ook had ik het in de maand oktober ingepland. Oktober is borstkanker maand. Al enkele jaren.

   • Ik sluit me bij deze mening aan. Vorige week las ik dat die verhaallijn van Janine en zo goed zou doen maar toch lees ik er ook best veel kritiek over. Ik hoop dat ze er een goede aflevering van gemaakt hebben maar er gaat sowieso wel weer kritiek zijn daar kun je op wachten. Verder hou ik mijn hart ook vast voor de manier waarop ze kijkers terug proberen te winnen. De fragmenten die tot nu toe vrijgegeven zijn weten mij nog niet helemaal te overtuigen. Ik ben benieuwd welke kant het opgaat.

   • StrigidaeStrix op

    Eens! Kdenk zelf dat t weer zo iets is als toen met marieke. Toen zaten er inderdaad ook grote fouten in haar verhaallijn. Als je er niet bekend mee ben dan zal t mee vallen, maar ben je dat wel dan is de kans aannemelijk dat je je er aan zal gaan storen(wat ik persoonlijk logisch vin).

    En dat ze dit in oktober hadden moeten doen…..ja zeer zeker! December is wat dat betreft ook geen logische keuze geweest..

  5. Ik ook. Heb ook een serie gezien die dit ook geprobeerd heeft. Was na dat seizoen gelijk van de buis.

   Ik denk dat ze vooral herkenbare verhaallijnen mogen maken maar daarnaast mag het ook een soap blijven waarin ook drama is.