GTSTCourant - Lana Langeveld

Vernieuwd GTST nog lang niet ‘2020-proof’

by GTSTCourant

Het is misschien wel het grootste kritiekpunt én de reden van de dalende kijkcijfers van GTST: de aanwezigheid van jongeren en hun kinderachtige verhaallijnen. Even leek het erop dat GTST dit ‘probleem’ actief zou gaan aanpakken. Britt Scholte (Kimberly) en Floris Bosma (Rover) werden uit de soap geschreven en RTL-baas Peter van der Vorst beloofde spoedig beterschap. In januari zou GTST ‘2020-proof’ moeten zijn met aansprekende verhaallijnen voor kijkers van 40 jaar en ouder. Daar is voorlopig nog helemaal niets van te merken.

Het grootste gedeelte van de zendtijd gaat helaas nog altijd uit naar de onzinnige verhaallijnen van pubers Valentijn, Lana, Bobby en Merel. Laatstgenoemde behoort tot de vaste cast, waardoor er tóch weer een extra puber in Meerdijk rondwandelt. Onduidelijk is waarom.

Inmiddels hebben de verhaallijnen omtrent het viertal een dieptepunt bereikt: Lana wil voor de zoveelste keer vluchten, Lana faket haar relatie met Valentijn om stiekem bij Bobby te kunnen zijn en Merel botst om de haverklap met haar ouders. Wie de komende tijd GTST niet kan kijken, mist dus eigenlijk helemaal niets.


Lees ook:

58 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Gerit
23 januari 2020 20:53

Wat negatievetijd hier Bobby is over paar weken weg

Lorenzo
24 januari 2020 20:11
Antwoord op  Gerit

Mag het hopen

Til
23 januari 2020 20:59

Aflevering van vandaag had wel een enorm hoog Spangas gehalte…. vreselijk!

Ankie
23 januari 2020 21:15

Als Bobby en Lana er inderdaad vandoor gaan en Valentijn besluit om zijn studie kunstgeschiedenis in het buitenland voort te zetten, dan gaat het ergens op lijken. Merel kan dan wel blijven, 1 puber moet kunnen

Gtstfan
23 januari 2020 21:22

Beetje flauw om na drie weken nu al zo’n negatief bericht te plaatsen….Bobby vertrekt binnenkort dus dat is er al eentje minder. En dan is deze verhaallijn voorbij (eerlijk is eerlijk, dat vind ik ook niet erg :)). Maar je merkt sowieso dat er aan de serie is gewerkt, de scripts zijn een stuk beter en de personages lopen weer meer door elkaar heen. En wie weet vertrekt er binnenkort nog wel een jong personage? Kortom, wacht even af voor je zo’n zuur bericht plaats…

damiannurmohamed
23 januari 2020 22:10
Antwoord op  Gtstfan

Helemaal mee eens

Moud
24 januari 2020 16:51
Antwoord op  Gtstfan

@Gtstfan, inderdaad vrij negatief artikel. Ben ik niet echt gewend van Gtst Courant.

Maar de veranderingen zijn zeker al eerder gestart om Gtst 2020 proof te maken, zoals je zelf ook al schrijft.
Ze moeten natuurlijk de verhaallijnen aanpassen of afbouwen en ze kunnen niet plotsklap een verhaallijn afbreken.
En ja, er zijn al veranderingen merkbaar. Buiten opnames zijn er ook veel meer, als vroeger.

En inderdaad Bobby verlaat binnenkort Gtst, dat is er al vast 1.. ?
Wie volgt? Lana, Puck of Valentijn.?
Wat wel zeker is, dat ze iets aan de verhaallijnen van die 3 moeten veranderen.

Jolanda
25 januari 2020 12:12
Antwoord op  Gtstfan

Wat zeg je beter echt niet het begin was veel spannende en gevaarlijke toen werdt er nooit geklaach nee zeg niet dat het scrip beter is.

thea zomers
23 januari 2020 21:26

mij ook niet duidelijk, kimberly en rover weg, merel komt er voor terug.. zeer slechte actrice, leest alles op..en dan die lana,, verschrikkelijk,, spanning is ver te zoeken. ik kijk al 30 jaar maar misschien stop ik er mee

Moniek
24 januari 2020 17:36
Antwoord op  thea zomers

Lana is idd heel irritant en vervelend kind.

Dee
26 januari 2020 07:07
Antwoord op  thea zomers

Ik kijk ook al vanaf de eerste aflevering van gtst maar die nieuwe familie ? is echt een bummer zeg en dan idd die Merel.
Die mag voor mij samen met Lana weg lopen en Puck ook mee nemen.

Pascalle
24 januari 2020 08:01

Wie verzorgt de casting momenteel? Het is ongekend slecht. Meisjes Lana en Merel acteren alsof ze het leven niet meer zien zitten. Monotoom en inspiratieloos spel. Deze twee mogen wat mij betreft per direct GTST verlaten.

Marga
24 januari 2020 11:43
Antwoord op  Pascalle

Mee eens !!!!!

Gerit
25 januari 2020 00:35
Antwoord op  Pascalle

Groen Casting

Dee
26 januari 2020 07:10
Antwoord op  Pascalle

Yep en Puck,Bobby en Valentijn mogen voor mij ook eruit.

Erik v Bokhoven
24 januari 2020 09:34

Lana mag ervan mij wel uit …slechte actrice

Didi
24 januari 2020 12:53
Antwoord op  Erik v Bokhoven

Mee eens!

Dee
26 januari 2020 07:11
Antwoord op  Erik v Bokhoven

Yep mee eens.

Erik v Bokhoven
24 januari 2020 09:34

Laan mag ervan mij wel uit …slechte actrice

Candy
24 januari 2020 10:09

Mensen kom op is gewoon serie wil jullie even normaal doen dat niks aan is meer laat iedereen gewoon zijn rol krijgen hoe moet zijn in echte leven gebeurt dit ook allemaal . Je moet zo kijken zo word gespeeld ik vind iedereen die rol heb super leuk ja soms is minder maar goed dat hoor erbij ik vind alles leuk om te zien alleen wat se moeten doen het verhaal lijn niet zo lang laten duren dat gebeurt in dagen leven ook niet Ik zie dat ook in goedetijden moet spelers jong zijn en oud dat is mooi om… Lees meer »

Lana
24 januari 2020 10:48

mag die vreselijk Lana opbokken???? draak van een actrice!!!!!

Annie
24 januari 2020 11:14

Ja is niet leuk meer komt bijna wat leuk in alleen problemen de beste halen jullie eruit om weer dat met de jeugd

Kevin
24 januari 2020 13:24
Antwoord op  Annie

Leer eens Nederlands.

Snoop
24 januari 2020 11:45

Lana, valentijn, bobby, jojo, puck eruit, zo zonde, die verhalen zijn langdradig en kinderachtig en Faye bezemer kan totaal niet acteren!!

Marina
24 januari 2020 12:16

De beste acteurs moeten eruit, en Lana, die van geen meter kan acteren laren ze erin.

Dee
26 januari 2020 07:13
Antwoord op  Marina

Zo mee eens

Lot
24 januari 2020 12:18

Wat een onnodige negativiteit weer. In letterlijk elk seizoen van gtst zaten pubers, met zo hun eigen puberproblemen. in de beginjaren van gtst ging de helft van de afleveringen over de middelbareschoolperikelen van Linda, Arnie, Anette etc. En ook heel veel personages van minder lang terug, zoals Rikki, Sjoerd, Edwin, Noud, Lucas, Nina, Sam, Rover, en Wiet hebben in de serie een puberrol gespeeld. Ook dat hoort bij gtst. De makers willen een beeld scheppen van de samenleving, iets waar mensen (jong en oud) zich in herkennen, en daar horen jongeren uiteraard gewoon bij! En ik denk dat er ook… Lees meer »

Edd
24 januari 2020 13:27
Antwoord op  Lot

Mee eens! Het is allemaal al veel herkenbaarder geworden, lekker normaal en alledaags. Niet meer zo’n vergezochte glamour soap als het was. Al snap ik nog steeds niet waarom ze Billy hebben laten lopen… Lone van Roosendaal heeft aangegeven te willen blijven. En een paar pubers heb je ook nodig, ander is het niet meer realistisch. Pubers zijn overal 😛 Ik ben in ieder geval positief gestemd voor de toekomst.

Peter
24 januari 2020 18:47
Antwoord op  Lot

Wat je zegt over de beginjaren klopt niet helemaal: in de eerste aflevering gingen Linda, Rien, Annette en Peter juist voortijdig van school af om het ‘perfecte’ volwassen leven in te stappen, waarbij ze er door schade en schande achter kwamen dat dat volwassen leven helemaal niet zo rooskleurig en ideaal is als ze dachten en allemaal moeite hadden zich daar staande in te houden. Andere jonge personages als Suzanne, Jan, Myriam en Petra hadden datzelfde inmiddels al ondervonden. Dat was een mooie thematiek van de serie die anno nu nog perfect zou werken. Verhalen over woningnood voor jonge mensen,… Lees meer »

Linda
25 januari 2020 21:10
Antwoord op  Lot

Met als verschil dat die acteurs uit het verleden beter in hun werk waren en goed gecast. Angela Schijf, Georgina Verbaan, Joost Buitenweg etc. etc. hadden chemie met co-acteurs en wisten hun rol écht over te brengen. Tevens hadden ze ook originele verhaallijnen, die vlot verliepen. Ik vond het toen nooit langdradig. Nu wel, ik heb het idee dat er maar wat aangemodderd wordt momenteel. De enige verhaallijn die ik echt de moeite waard vond was de vriendschap tussen Janine en Eva.

Dee
26 januari 2020 07:23
Antwoord op  Lot

Tuurlijk moeten er pubers in maar in het verleden konden die pubers acteren,de pubers die er nu inzitten pppfff wat een bummer zeg .
En die nieuwe familie Verduyn vind ik persoonlijk vreselijk acteren.
En laten ze Billy ( Lone van Roosendaal ) gaan die vrouw kan pas echt acteren,ik vond haar geweldig met Shanti.

Anna
24 januari 2020 12:31

Opschonen die hap. Gooi die pubers eruit. Bloedirritant inmiddels

Deze website maakt gebruik van cookies. Om verder te gaan op GTSTCourant dient u akkoord te gaan met ons privacy- en cookiebeleid. Akkoord Lees meer