Archief

  Vluchtelingenproblematiek in GTST zorgt voor controverse

  12

  De nieuwe verhaallijn rond de vluchtelingenproblematiek in Meerdijk doet online een hoop stof opwaaien. Maatschappelijke thema’s die in de verhaallijnen van GTST zijn verweven, hebben in het verleden geregeld gezorgd voor felle discussies op het internet. Een rondgang op de Facebookpagina van GTST levert een hoop negatieve commentaren over de huidige verhaallijn rond de vluchtelingenproblematiek.

  Een aantal kijkers is niet gecharmeerd van de verhaallijn:

  De laatste tijd gaat elke aflevering van GTST over vluchtelingen. Dit is behoorlijk irritant en geen verbetering!

  Jammer dat GTST zich met politiek moet inlaten. Het vluchtelingenbeleid hoort niet in een soap thuis en helemaal niet als men maar één kant van het probleem laat zien!

  Waarom dat gezeur over een AZC? Daar kan je in deze soap heel veel kijkers mee verliezen. Prima dat er een AZC is, maar niet in de soap.

  Een aantal kijkers overweegt zelfs te stoppen met kijken:

  Als het nog even zo doorgaat met dat vluchtelingen gezeik, dan kijk ik (na 12 jaar) niet meer!

  Na 27 jaar als trouwe volger, vanaf aflevering 1 toen Arnie op het bed stond te springen, kijk ik al GTST. Ik heb er hooguit 10 gemist in 27 jaar, maar ik ben bang dat ik nu toch ga afhaken. GTST moet er niet zijn om politieke spelletjes te spelen en nu met het AZC gaan kijkers te gaan indoctrineren en laten zien hoe het niet gaat in de werkelijkheid. Het is daar niet allemaal pais en vree. Ik zal GTST heel erg gaan missen. Bedankt voor de mooie 27 jaar, maar ik ga afhaken.

  Wat vind jij van de nieuwe maatschappelijke kwestie die GTST aansnijdt in de huidige verhaallijn? Vind jij dit een goede ontwikkeling of zorgt dit bij jou voor een negatieve kijkervaring? Laat het hieronder weten.

  Delen

  12 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ik vind dat jullie met de vluchteling amir een heel verkeerd beeld schetsen van de werkelijkheid. Dit is graag wat de politiek ons wil laten geloven maar de vluchtelingen die hier komen zijn economische vluchtelingen. Gtst heeft altijd op een eerlijke manier de werkelijkheid laten zien maar dit keer slaan jullie de plank behoorlijk mis

  2. Het is de manier om Ludo weer aan de macht te krijgen en Bill te doen laten verdwijnen. Hij moet er voor boeten dat hij Ludo’s huis kocht en Sanders Inc. van Martine Hafkamp en moet haar zonden op zich nemen. Zij heeft Sanders Inc. weer van die Zwitserse inversteerder [ Die t van Ludo kocht ] gestolen.

  3. Ik vind de bovenstaande reacties ietwat overdreven. Maar goed ieder zijn of haar mening. Dat mag gelukkig hier in Nederland.
   Tot nu toe hebben we 1 vluchteling in beeld gehad. Amir Nazar een arts uit Afghanistan.
   Rover maakt zich inderdaad nog al druk en is erg betrokken, maar dat is zijn karakter. Misschien is dit ook wel omdat hij zelf is moeten vluchten uit Canada omdat hij misbruikt werd en zijn vader hem niet geloofde.
   Bill wilt niet dat het AZC naast de Sanders Toren komt. Ook dat is de realiteit. Niemand wil, als je de media volgt, een AZC in z’n achter- of voortuin.
   Dat Ludo zich er mee bemoeit is puur uit eigen belang, als hij die wethouder ervan overtuigd het AZC ergens anders in Meerdijk te vestigen, zodat Bill Ludo 2 onderdelen van Sanders Inc. verkoopt.

   Kortom, tot op dit moment stoort mij die verhaallijn niet echt.

   Als je niet zien wilt, draai je je hoofd weg en zet je het geluid uit. Probleem opgelost.

  4. Flapperdeflap op

   Persoonlijk ben ik ook niet zo’n fan van deze verhaallijn. Rover is een drambo die echt nog niet volwassen genoeg is om serieus hiermee bezig te zijn. Hij is meer bezig met het machtspelletje met zijn vader en kijkt totaal niet naar de belangen op de lange termijn. Daarnaast vind ik Sjors die steeds ezelsbruggetjes uitlegt aan een vluchteling niet heel boeiend om naar te kijken. Dat er aandacht wordt besteed aan vluchtelingen, prima, maar breng het dan niet zo oersaai. The Bold and the Beautiful deed dit een heel stuk beter.

  5. ik vind deze reacties wel erg overdreven. ik ben het er gedeeltelijk mee eens dat niet alles zo overdreven “in your face” verweven hoeft te worden in een soap. uiteindelijk kijken mensen tv series om even van de echte wereld weg te kunnen. dus dan is het niet echt top om daar vervolgens ook weer continu geconfronteerd te worden met dit soort situaties. aan de andere kant zijn soaps, zeker in nederland, wel een goede manier om maatschappelijke problemen naar voren te brengen. het feit dat er zulke reacties op komen, zegt meer over die mensen dan over GTST zelf. en als ze daardoor willen stoppen met kijken, moeten ze dat vooral doen.

  6. Heletijd dat vluchtelingen rotzooi word er ziek van stuur ze gouw terug naar hun eigen land allemaal is strijders XD

  7. Nee zal nooit mijn mening veranderen besteed meer aandacht aan de problemen die ons volk bezighoudt
   Ouderenzong gehandicapten chronische zieken eigenbijdrage ziekenfonds

   • JOOPBOSMAN op

    ben je nou tegen of voor de verhaal lijn van de vluchtelingen

    tip voor de volgende keer :
    wees wat duiderlijker
    ps heb dyslexie let aub niet op spelling

  8. joopbosman op

   wtf … gtst is juist 1 van de series die het WEL behandelt ik vind het goed ik vind dat het moet en mensen kom op zeg het is effe een verhaal lijn en dan afhakken jeetje wat ben je dan sneu !!!

  9. Waarom toch altijd dat gezeur over gtst het is maar een.soap het is niet echt . Nou deze keer gaat het over vluchtelingen en de vorige keer over iemand die iedereen wil vermoorden of een familie uit roeit en er is altijd wat maak je niet zo druk is maar een soap ik kijk het al jaren lang en vind het soms niet leuk maar het is maar gtst dus chill mensen