Archief

  Wat doet Jada Borsato in hemelsnaam in GTST?

  75

  Meerdijk is sinds vorige week een nieuwe inwoner rijker: Abby, het vriendinnetje van Steef Verduyn. Maar wat het personage, gespeeld door Jada Borsato, toevoegt aan GTST is volstrekt onduidelijk.

  Kennelijk heeft GTST niet geleerd van de fouten die twee jaar geleden zijn gemaakt. Toen werd getracht een jonger publiek te bereiken door de inzet van kinderachtige verhaallijnen over vlogs en pranks. Het werkte averechts: de kijker liep massaal weg en GTST belandde in een diepe crisis. Inmiddels is de soap aardig opgefrist en is het niveau van de verhaallijnen weer op een acceptabel niveau. Tot vorige week, want de komst van Jada Borsato gooit aardig roet in het eten.

  Niets ten nadele van Jada: zij speelt ook maar een rol. Het zijn de schrijvers die wederom de plank misslaan. Krampachtig probeert GTST ‘hip en modern’ te zijn door Abby neer te zetten als een smartphone-verslaafde influencer.

  Wat denkt GTST hiermee te bereiken? De oudere kijker rent opnieuw gillend weg en de jongere kijker kan zich totaal niet identificeren met Abby. RTL-baas Peter van der Vorst gaf twee jaar geleden aan dat GTST ‘persoonlijk, herkenbaar en dichtbij’ moet zijn. Dat wordt op deze manier in ieder geval niet bereikt.

  Delen

  75 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Tja idd Zo jammer dat Anton en Linda eruit zijn, ook al hadden ze op dit moment niet zo’n spannende verhaal lijn,maakte mij niet uit,ik kijk al sinds de eerste aflevering en heb al veel acteurs zien komen en gaan,en vaak snap ik er niks van.
   Er horen gewoon ook vertrouwde gezichten in,die soms een luisterend oor bieden ,aan de andere spelers,zoals Linda vaak bij Jeanine deed,of Laura ze is er voor iedereen,ze luisterd of geeft advies,Laura hoeft geen spannende rol te hebben ze moet er gewoon zijn,
   Ik vind die game rol en influencer rol ook helemaal niks,en zeker niet als de echt goede acteurs eruit moeten om plaats te maken voor bijvoorbeeld de verleidster van Bing, zo slecht gespeeld en zoals Nola zei: Wat een lelijke onderbroek” 🤣 en ook de vervangster van Linda in de dokters praktijk pppffff breng Linda aub terug,en Anton,want dokter Roman is het ook niet echt.
   Ludo,Jeanine,Billy,Shanty,Richard,Daan,Bing,Rik,Laura,Nina, die moeten er toch echt inblijven.

   • Zou mooi zijn als henk met laura trouwd
    Demi relatie krijgt met een leuke jongen .
    Daan een relatie krijgt met de zus shanti
    Dat rik en shantie een baby krijgen samen
    Billie wraak gaat nemen op ludo.
    Dat saskia met julian en kids in huis bouwhuis gaan wonen…stevan met abby boven de koning wonen …daan en loise en noortje naast rik en shanti komen te wonen..en van de pand van daan een nieuw iets van maken ….gtst van vroeger was zo leuk vooral mirjam en mickey meschien leuk om de zus van janine terug laten komen marieke in gtst en suzanne balk lijk me erg leuk

  2. Slechte rol en over haar acteer prestaties zullen we het maar niet hebben. Anton en Linda eruit en dit krijg je er voor terug? GTST Shame on you!! schaamteloos zeker Linda die er al vanaf het begin inzit. Anton wat een goede acteur is.

  3. Mysterie Guest op

   Waarom denkt u dat Jada Borsato een rol heeft gekregen in GTST?
   A. Vanwege haar achternaam?
   B. Vanwege haar acteertalent?

  4. Het gaat weer helemaal de verkeerde kant op, dat merkte ik al toen die game verhaallijn begon. Daarbij snap ik niet waarom nu al die ouderen rollen, zo naar achteren word geduwd. Sinds ze 2 jaar geleden hetzelfde probleem hadden, niemand is geïnteresseerd in een vlog/game verhaallijn. Lijkt wel of ze die pubers/jongeren geen goeie, interessante lijnen kunnen geven de laatste tijd. Het is heel duidelijk dat Jada, er alleen maar in zit vanwege haar vader.

  5. Sinds het vertrek van Anton en Linda geen aflevering meer gezien. In de hoop dat het nog boeiend wordt, lees ik wel elke week de samenvatting. Maar nu, 2 weken later, klinkt het niet veel beter. Helaas.

  6. Ik vind het ook niet leuk dat jaar er in zit vind saskia en Julian en de kinderen van hun wel leuk en rik alleen hada niet angelique

  7. Belachelijk dat Anton en linda er uit zijn vond het net leuk worden met Anton die impotent werd. Zag er echt een verhaallijn in komen.

   En dan jongere mensen erin ik zie dit niet goedkomen zie nu aflevering na aflevering alleen maar de jeugd. Niks ten nadele van de jeugd natuurlijk maar de spanning en sensatie is nu echt verdwenen in GTST jammer hoor. Vind de verhaallijn rond Ludo en Richard te langdradig worden zit geen spanning meer in echt jammer heb wel spannende tijden gezien in GTST.

  8. Wat een grote fout om de familie bouhuis weg te sturen en dan zo’n juffertje borsato in te zetten, ik denk er over om er maar weer mee te stoppen met kijken, net zoals dat gemuts met die Dr roman Peter vd voorst dit slaat helemaal nergens op. Grote fout Peterr grote fout.

  9. Vind jammer dat Ludo weer zo vervelend doet…ging juist goed.
   En Daan zijn rol is ook uitgespeeld.
   Kijk al vanaf begin maar nu sla ik zomaar een aflevering over wat nog nooit is gebeurd.
   Dus stop met deze verhaallijnen..veelste saai en niet leuk.
   Maak er week een gezellige GTST van

   • Ik herken dit. Normaal altijd vooruit kijken op Videoland, meteen als aflevering erop stond, maar laatste tijd merk ik dat ik dat niet meer doe en soms 8 afleveringen kan kijken op Videoland en daar geen zin in heb…

  10. De pubers in gtst zijn niet meer zo goed gespeeld als vroeger. De laatste goede pubers naar mijn mening was in de tijd van Rikki, Sjoerd, Edwin en Wiet. Maar dat is mijn menign

   • Dit dus de puber rollen tegenwoordig, zijn echt niet zoals toen in 2011. Die verhaallijnen waren erg goed en spannend, en konden de jongere kijker zich meer inleven. Tegenwoordig zijn die verhaallijnen saai, en niks zeggend ze slaan de plank volledig mis.

    • Precies. Zoals Edwin de worstelde met zichzelf of hij op jongens of op meisjes viel. Sjoerd was een typische opstandige puber. Rikki was de puber last had van laag zelf wat betreft haar lichaam. Dit zijn dingen waar pubers echt mee kunne inleven.

     En dan heb je nu Merel, Steef en Demi. Ik vind Steef’s game verhaal niks aan. Demi en Marwan was gewoon te bizar, Marwans is veels te oud voor Demi en ik heb gelezen dat sommige Demi en Marwan terug bij elkaar willen hebben. Serieus dat was een relatie gebaseerd op een leugen. En Merel is gewoon saai.

     En nu Rikki’s tienerzwangerschap vs Demi’s tienerzwangerschap. Ik vond dit van Rikki wel beter gespeeld.

     Een vriendin van mij die ook GTST kijk vergelijkt het met K3. De K3 van vroeger (OG K3), dan de K3 van nu. Niemand van die meiden begint eens met K.

  11. Ik ben blij dat ik niet na waar deze serie kijk. Ik.heb er nooit iets om gegeven. Ik heb het altijd al rommel gevonden. Geef mij maar een goed programma of haal commissaris rex terug.

  12. GTST nog nooit zo slecht geweest qua verhaal lijn te veel seks te weinig affiniteit met de kijker Er kijken ook kinderen Dat wordt vergeten. Die gewoon minder extreem is ook goed meer humor..minder voorspelbaarheid

  13. Waar is de spanning gebleven.Alleen maar gekwijl en vreemd gaan ,lekker goedkoop om te maken en zo lekker oudbakken.
   Nietszeggende verhaallijn.Ben blij met de Palma en Ludo en Janine wordt ook weer spannend.Waarom geen tweelingzus van Maxime bijvoorbeeld. De tijd met de oude garde zoals Sjoerd,Lucas,enz enz was een spannende tijd vooral de cliffhangers daar bleef iedereen voor thuis.Na zoveel jaren gekeken te hebben kijk ik noch maar af en toe .Waar zijn die andere anderhalf miljoen kijkers gebleven.Ja verjonging met weinig acteertalent en alleen maar dom gezever is daar de schuld aan.

  14. Vreselijk kind wat een rotrol zitten we niet op te wachten. Bouwhuisjes eruit niet normaal laat die mensen er aub weer in. Nee ik kijk okk niet meer zit mij dood te ergeren.

  15. Als Ludo en Janine maar blijven samen met Laura vind ik het best. De oude garde. Please laat bijvoorbeeld Charlie terugkomen zij voegde echt met Ludo en Janine iets toe in de serie.

  16. Dit komt omdat ze van narigheid niet meer weten wat ze moeten schrijven , het leuke gaat eruit en de rare vreemde dingen erin , spannend ? Nou nee niet echt , eerst schrijven ze dat er meer oudere personen erin moet maar ze doen het tegenovergestelde ? Kortom voor mij een raadsel !

  17. Ben een fan van GTST was blij dat de kinderlijke rolletjes weer uitgeschreven waren
   En de oudere spelers een goed iets neerzetten om te blijven kijken
   En Linda en Anton hadden een verfrissend samenspel heel jammer dit maakt dat ik niet of minder ga kijken

  18. Ik ben een trouwe gtst kijker..maar de laatste tijd vind ik gtst niet veel meer aan
   Het gaat alleen om vreemdgaan.. elkaar opjutten.. de serie verliest zijn inhoud
   Anders kan ik gtst nog wel redden ik heb nog wel ideeën voor de serie😉

   • Dat vind ik dus ook dat de serie beetje saai word. Ik kijk geen GTST maar ik hoor wel van dat het wel saai word. En ik vond het toen met wiet en Nina en Maxime en Janine toen ook allemaal wat spannender. Dus ik denk echt dat ze het weer veel spannender moeten maken voor de kijkers. Totaal mee eens😀

  19. Het word steeds meer een flupprogramma. Wat een verschrikkelijke schrijvers.. ze kunnen alleen maar schrijven dat ze om de beurt op elkaar moeten liggen. Komt er een dokterspraktijk dan denk je nou dat kan wel eens wat worden maar nee dus. Daarna een stoeterij nou misschien dat dus neen ook niet. De spanning is eruit. De reclame van de jumbo is nog leuker. Wij kijken nog maar zeggen telkens weer dat we er beter mee kunnen stoppen.

   • Vind ik dus ook , en ik wordt ook kotsmisselijk van die dokter Roman,wat een ongeloofwaardige rol ( en kom dan niet aan dat ik dan de videoland serie had moeten kijken, ik heb geen videoland en velen van ons niet dus staat dat los van GTST dat we allemaal kunnen kijken).

   • Helemaal mee eens!!!Weg met die Jada en die andere nieuwe griet,die Bing loopt te verleiden,zijn allemaal van die niemendalletjes,voor slechts een korte tijd,die de serie allemaal saai maken.Wij stoppen er ook weer mee.we horen het wel als die 2 eruit zijn en het weer spannender wordt

  20. Sowieso los van wat nu speelt met vader hoort ze er niet in. Teneerste vriendjespolitiek want papa is een bn-er dus lekker makkelijk. Gezien de situatie nu zou ik als schrijvers adviseren haar zo spoedig mogelijk weer uit de serie te schrijven. Echter heeft dochter niets te maken met wat vader heeft gedaan maar het zal de serie gewoon geen goed doen.

  21. Nou idd ze kan totaal niet acteren. Heb liever Anton en Linda of een deel van de oude garde terug ipv al die onervaren nutteloze rollen die niks teweeg brengen

  22. Ze slaan de plank volledig mis met de rol van Abby! Vergeet niet dat er nog steeds veel oudere trouwe kijkers zijn en die kunnen zich totaal niet vinden in deze nieuwe verhaallijn!! Als RTL4 hier mee doorgaat gooien ze hun eigen glazen in en verliezen ze het grootste deel van de GTST aanhang!!!

   • Helemaal mee eens, @Loes.

    GTST was op de goede weg met hun verhaallijnen, tot nu.
    Geliefde acteurs ontslaan ze, om in mijn ogen onlogische/onterechte reden. En wat komt er voor terug?

    In ieder geval moet dat puberale gedrag niet de overhand krijgen.
    Er moet een goede mix zijn van jonge en oudere acteurs met dito verhaallijnen, zodat zich iedereen (fans) zich kan herkennen.

    Komt er geen verandering, dan zie ik de kijkcijfers wéér dalen.

    Peter van der Vorst had zo’n goede voornemens dit voorjaar, dus Peter tijd om opnieuw in te grijpen.

    • Peter van der Vorst is denk ik zelf het grote probleem, dus laat hem in hemelsnaam NIET ingrijpen want dan verdwijnen er weer oude vertrouwde rollen.

     • Toen Peter eerder heeft ingegrepen (begin dit jaar) ging het de goede kant op, TOT NU.
      Peter moet de schrijvers gewoon even aanspreken en er op attenderen dat het wéér de verkeerde kant op gaat.
      Dat hoeft echt niet te betekenen dat oude vertrouwde rollen moeten of gaan verdwijnen.
      Voor mij mogen die onwerkelijke verhaallijnen gespeeld door veel al jongeren, die nergens op slaan, zo verdwijnen. De jongeren/personages hoeven niet direct weg, maar wel hun verhaallijnen aanpassen.

  23. Het is inderdaad raar iedee dat Anton en Linda weg moeten en dat de jongeren erin moeten spelen in GTST want vind ik dat alle anderen in GTST de ouderen dan ook weg moeten bijv Laura en Henk die zijn oud.

  24. Ze begint extreem achter het schermpje. En na een paar scènes verdwijnt de telefoon ineens weer.
   Zo werkt het om een personage in een bepaalde rol te krijgen.

  25. Ik snap ook niet waarom de makers nu ineens vinden dat de serie ‘hip en modern’ moet zijn. Jaren geleden zij Rogier Proper, de hoofdschrijver van de serie toendertijd, dat het helemaal niet de bedoeling was dat de serie ‘hip en modern’ moest zijn (GTST Gala 1000e aflevering, 1995). Dit maakte de serie erg sterk en tijdloos. Heel veel verhaallijnen uit die tijd zijn nog steeds herkenbaar nu. Alsjeblieft, makers van GTST, kijk naar de gouden dagen van de serie, en neem daar een voorbeeld van.

  26. Alleen maar om dat het de dochter van betreft… papa zal wel bevriend zijn met de producer/hoge piefen bij rtl… over duidelijk

   • Mysterie Guest op

    Zij heeft de rol in GTST totaal niet gekregen vanwege haar goede acteertalent wat zij niet heeft. Wat andere auteurs wel een hele goede acteursopleiding hebben genoten of vele jaren acteer ervaringen hebben opgedaan.
    Maar Jade vanwege haar achternaam Borsato