Archief

  Zo eindigt de bruiloft van Henk en Laura

  40

  Volgende week donderdag is de langverwachte cliffhanger van GTST te zien bij RTL 4. Kijkers van Videoland kunnen de seizoensfinale nu al vooruitkijken. GTSTCourant heeft de aflevering alvast voor je samengevat.

  Henk en Laura gaan trouwen! De huwelijksvoltrekking vindt plaats in Hotel De Rozenboom. Ook Margriet, de ex-scharrel van Henk, is aanwezig. Zij heeft het extra zwaar omdat ze haar recent overleden man Daniël ontzettend mist. Het feest gaat verder op de partyboot. Maar wie dacht dat daar een grote ramp zou plaatsvinden, heeft het helemaal mis…

  Als de festiviteiten voorbij zijn, keren alle Meerdijkers met hun auto huiswaarts. Laura en Henk schrikken zich dood als een verwarde Margriet zich ineens op de achterbank van hun auto bevindt. Zij trekt plotseling aan de handrem en veroorzaakt daarmee een gigantisch ongeluk! Meerdere auto’s botsen tegen elkaar, de wagen van Luuk slaat meermaals over de kop en Merel en Stefano knallen tegen een boom… Hoe loopt dit af?!

  Het nieuwe seizoen van Goede Tijden, Slechte Tijden start op donderdag 24 augustus bij Videoland en op maandag 28 augustus bij RTL 4.

  Delen

  40 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Misschien gewoon weer 5 afleveringen. Dit seizoen was 40×4 afleveringen. Ik heb uitgerekend als ze weer 185 afleveringen doen dit in 37 x 5 kan. 5 meer dan het corona seizoen. Dan stopje dus op 31 Mei 2024. Dat zouden dan 25 afleveringen meer zijn dan afgelopen seizoen.

   Als het 4 per week worden en stoppen op 30 Mei 2024 dan krijgt seizoen 34 maar lieftst 12 afleveringen minder dan seizoen 33 met 148 afleveringen. De 160 kan alleen als ze stoppen op 20 Juni 2024.

   Kan ook zijn dat ze langzaam afbouwen en seizoen 35 het dan stopt.

  2. En nu lopen wij met z`n allen te speculeren hoe het verdergaat in Augustus. De cliffhanger was wow !!!! en er zijn mij toch een paar dingen opgevallen . Margriet ziet in een moment Daniël en als ze dichterbij komt is hij ineens weer weg , dan zegt ze tegen Jonathan dat ze naar huis wil. Er komt een taxi en die rijdt weg maar stopt even later. Ik denk dat ze lopend naar huis is gegaan en zo verward is dat ze naar bed gaat en begint te dromen om vervolgens met een schok wakker te worden omdat haar telefoon gaat want Jonathan belt en dan beseft ze wat ze heeft gedroomd, dat ze in de auto zat bij Laura en Henk en aan de handrem heeft getrokken . Hoe kon Margriet in de auto van het bruidspaar komen ?? De auto was op slot want Linda gaf de sleutel aan Demi en Steef om het justmarried bord er uit te halen en op de auto te bevestigen en even later vertrok het bruidspaar . Er zijn wel wat auto`s tegen elkaar geknald maar dan waarschijnlijk vanwege de mist . Ben benieuwd of er mèèr mensen zijn die dit is opgevallen of slaat mijn fantasie nu op hol . Hoe het ook is gegaan het is een bijzonder knap stukje filmwerk waar ze 3 dagen voor hadden uitgetrokken heb ik gelezen . We zullen het zien in Augustus :))

  3. Een compliment voor de schrijvers en bedenkers van de verhaallijn van gtst want iedereen denkt nu met jullie mee over het hoe en wat van alle Meerdijkers . Persoonlijk denk ik dat Laura er misschien uitgaat en dat dan Henk en Margriet weer bij elkaar komen en dan heeft Jonathan eindelijk zijn moeder en echte vader weer om zich heen . Hoop ook dat Marwan weer terug komt want die speelt ook echt goed en tja Demi en zijn zoontje wachten natuurlijk op hem en ik heb het idee dat die twee nog wel eens gaan trouwen, zou ook leuk zijn. Maar goed we gaan met z`n allen de dagen aftellen tot in augustus pfffff valt niet mee .

  4. Kaasstengel op

   Persoonlijk denk ik dat de meeste slachtoffers vallen in de laatste drie auto’s.

   Ik denk:
   – Steef coma
   – Jonathan ongedeerd
   – Luuk of Linda dwarslaesie
   – Stefano overleden

   • Zojuist cliffhanger gezien.

    Laatste 10 minuten waren uitermate heftig en ging(en) met een klapper de zomerstop in.

    Ik vraag mij af wie in de auto zat die in het water terecht kwam.

    Verder vrees ik voor Stefano, hij deed zijn gordel af, om een flesje water te pakken op achterbank.
    Auto klapte tegen boom, als ik het goed gezien heb. Dus ja, ik vrees voor het leven van Stefano.

    Ga toch nog maar even herhaling kijken.

  5. Ik ben benieuwd,ik heb de cliffhanger nog niet gezien.
   Maar als ik de berichten van iedereen lees denk ik dat we een paar mensen gaan missen.
   Stiekem hoop ik dat Stefano eruit gaat,want ik vind hem echt waardeloos,eerst dat met Ludo
   en nu opeens een lieverd,zo ongeloofwaardig.
   Ik vind het ook een slechte acteur,en Margriet en Steef mogen er van mij ook uit,die voegen ook niks toe,en vind ik ook slecht acteren.
   Maar ik ben echt benieuwd naar de cliffhanger.

  6. Hmmm ik heb het teruggekeken hoor en die oudere moeder was niet blij, zo jaloers opeens naar haar getrouwde ex.

  7. Over het algeheel zeer goede cliffhanger. Wat ik zelf jammer vond was dat Margriet aan de handrem trok. Ik begrijp de combinatie tussen rouwen om je man en aan de handrem trekken niet zo goed. Ook al heb je een psychose of iets dergelijks dan wordt je nog niet gelijk een massa moordenaar.

   Ik had zelf bijvoorbeeld voor een dier gekozen waar Henk en Laura voor moesten uitwijken en dat daardoor het ongeluk was ontstaan.

   Qua doden denk ik aan
   Luuk: Gastrol
   Stefano of Merel
   Margriet
   En misschien Henk (volgens mij had die gedoe over het salaris)

   En mogelijk Bing in coma zodat Mona de voogdij op kan eisen.

   • Margriet is totaal de kluts kwijt en zo depri dat zij denkt ok ik ben niet meer gelukkig, ik hou nog steeds van Henk en die is nu bij Laura , en als ik niet gelukkig ben dan niemand gelukkig en wat doe je dan … juist de handrem . Hoop dat ze nog wel een keer backstage laten zien hoe dit is gefilmd want het is echt een knap stukje vakwerk van iedereen die hier bijgetrokken was !!! En nu wachten tot augustus pfff

   • Ik begrijp wat je bedoelt echter is dit wel goed mogelijk bij een psychose, ik heb het zelf helaas van dichtbij meegemaakt.

    • Jammer dat je dit van dichtbij hebt meegemaakt . Dat is soms bij een soap onvermijdelijk dat er dingen gebeuren die je direct raken. Hoop dat het verleden jou verder met rust laat !

   • mark postma op

    maar luuk hoorde er eigenlijk al niet bij want die hoefde alleen maar de pillen te brengen van laura en laura wilde dat hij bleef dus dat wordt dan niet in dank afgenomen door de anderen volgens mij

  8. Moet zeggen het heeft me verbaast, dit is nou een goeie cliffhanger. Alleen 1 nadeel moet je 2 maanden wachten, tot je antwoorden krijgt maar dat is het leuke ervan. Die kettingbotsing was heel goed in elkaar gezet, maar zou dit weer de verzoening worden voor Nina en haar ouders. Wat wel vergelijkbaar is met toen Janine neergeschoten werd,

  9. Hele goede cliff! Ben benieuwd wie t allemaal
   Hebben overleefd. Zoiezo ludo en Janine die kwamen er aardig goed van af. Ik vrees voor Stefano😔 zou echt jammer zijn als die komt te overlijden! Vond hem met Merel echt leuk samen en je zag dat het echte liefde was, Stefano zei vlak voor het ongeluk nog tegen Merel dat hij van dr houdt en toen BAM ongeluk en knalden ze hard tegen een boom aan en hij had geen gordel om. Ik hoop dat ie het alsnog heeft overleefd!

  10. Linda-niet-die-uit-gtst ;-) op

   Vond het een zeer sterke cliff. Echt wel uitgepakt. Mooi vlot en afwisselend in filmwerk, niet alleen maar tekst… Goede muziek eronder geplakt. En ja, die kettingbotsing qua opbouw….auto voor auto eerst ff filmen…in elke auto een ander verhaal…ja, erg realistisch gedaan, klasse! Benieuwd! Brrr! Zal je maar gebeuren.. Gelukkig maar soap, haha…tot na de zomer 😉

  11. Op het tiktok account van Thijs Boermans had die een filmpje geplaatst waar in die zei dat die opnames had. Dus ik denk dat hij het wel overleefd… 🙂

  12. Eindelijk heeft GTST me weer eens positief verrast, wat een spannende cliffhanger! Mooi ook dat alle castleden erbij betrokken zijn. Iets in me zegt dat Jonathan het niet overleeft. Dat zou betekenen dat Margriet haar eigen zoon heeft vermoord.

   * Luuk heeft een engeltje op zijn schouder en gaat al snel over op professionele modus. Hij moet degene die er het slechts aan toe is het eerst helpen. Zijn gevoel leidt hem naar Laura, zwaar letsel heeft een negatieve invloed op Parkinson. De sterke Jonathan redt zich wel…
   * Steef probeert in alle macht bij de bewusteloze Jonathan te komen, maar zit vast met zijn arm. Hulpeloos ziet hij Jonathan sterven…
   * Julian heeft een whiplash en krijgt weer last van zijn oude rugblessure. Saskia rouwt om Jonathan en heeft alles wat er afgelopen jaar gebeurd is nog niet verwerkt. Ze zondert zich steeds meer af en haar relatie met Julian komt onder druk te staan. Fysiotherapeute Lisa is Julians steun door dik en dun. Wordt Juul verliefd op haar?
   * Nina gaat een lang hersteltraject in en Bing weigert Ludo en Janine om hulp te vragen. Hierdoor groeit hij dichter naar Monica toe.
   * Stefano houdt een zwaar trauma over aan het ongeluk. Het is niet de eerste keer dat zijn leven aan hem voorbij glipt, denk maar aan het ongeluk met Yasmin. Merel wijkt niet van zijn zijde en al snel vraagt hij haar ten huwelijk.
   * Linda realiseert zich dat het leven te kort is en Luuk en zij geven eindelijk toe aan elkaars grillen.
   * Laura gaat door het ongeluk hard achteruit en er wordt gesproken over euthanasie.

   En zo kan ik nog wel even doorgaan haha! Ben helemaal enthousiast, zo duurt de extra maand wachten wel erg lang…

  13. Dat lijkt toch spannend te worden.
   Voor nu zet ik in op 3 personages die het niet gaan overleven:
   – Luuk (zijn tijdelijke personage is wel klaar en uitgespeeld)
   – Jonathan (Magriet die haar eigen zoon heeft vermoord)
   – Shanti en/of Merel

   • rene met kleine r op

    Hmm ik denk dat Jonathan wel blijft leven want we hebben nog steeds zijn woede uitbarstingen waar we maar 1 aflevering iets van hebben gehoord dus dat zou dan een gestarte verhaallijn om niets zijn geweest.

    Ik denk :
    Laura
    Stefano (geen gordel om)
    Margriet
    Dolly 🙁 (ook geen gordel om)

  14. Oehh ik ben positief verrast! Ik hoop dat het ongeluk meerdere auto’s betreft dan de 3 gegeven, zodat dat ‘wie overleeft het’ element wat sterker wordt.

   • Laat Merel en Stefano het alsjeblieft overleven, juist zo’n ontzettend mooi en leuk liefdesverhaal geworden waar ik echt met plezier naar keek. Maar GTST kennende kan dat dus nooit lang duren.. Kijk maar naar Daan en Cato, die kort daarna de serie uit verdwenen. Zou echt heel erg balen als ze dat zouden verpesten, die verhaallijn. Linda en Luuk hebben het denk ik overleefd, gezien het feit dat ze daar nog een verhaallijn over kunnen schrijven over dat ze beseffen dat ze niet zonder elkaar kunnen, doordat ze bijna dood waren. De acteurs die er al eeuwenlang inzitten blijven denk ik ook wel, net als de Verduyntjes (mag ik hopen). Verder denk ik dat Margriet en Jonathan het misschien niet gered hebben, aangezien ze een kleine rol hebben en waarschijnlijk maar tijdelijk in GTST zouden zitten (gok ik). Weer erg spannend hoe dit allemaal gaat lopen, hoop snel op spoilers!

   • Kaaskoekje op

    Ik verwacht niet anders dan dat Janine en niet zonder kledingscheuren vanaf komt. Ze leeft wel, maar ik gok dat dat gebruikt wordt om te zorgen dat Nina en Ludo toch weer dichter bij elkaar komen. Kan me geen andere manier voorstellen.

  15. Zoooo spannend ik hoop dat iedereen er goed van af komt. Het duurt dan zo lang wanneer het 24augustus is.

  16. Ik verwacht dat Jonatan het niet overleefd. Dan heeft Margriet haar eigen zoom vermoord.
   De blouse van Linda leek net of er kerststerren op stonden🤣

  17. Ik denk dat Merel en in iedergeval Stefano het niet overleven.
   Luuk en Linda hadden ontzettend veel geluk om zich zsm om de andere gewonden te kunnen bekomeren.
   Janine overleeft het ook niet en wellicht geldt hetzelfde voor Ludo en Nina. Verder zou het me niet verbazen dat iedereen uit het leven gegrepen wordt, behalve Bing, Nola, Margriet, Julian, Luuk en dus Linda (die juist in het licht van haar ervaring, mogelijk een sterker personage wordt waar mensen weer van houden)

   Dan zie ik dus verdwijnen:
   – Merel (zal door haar oprechte liefde toch met Stefano en hun kind zijn)
   – Steef (de toekomst was te kort)
   – Demi (engel wakend over haar kind)
   – Saskia (bij haar moeder en kinderen)
   – Shanti (bij haar kind, na een afscheidsjaar met Rik, die zich in rouw op het supporten van Matz stort)
   – Jonathan (het lot zag de hemel in petto ipv. alle zaken die hij zou behandelen)
   – Laura (sterft niet aan Parkinson, maar nog voor ze haar reden tot schrik kon realiseren op een van de mooiste dagen uit haar leven)
   – Henk (zou het overleven niet kunnen verdragen en heeft wat goed te maken met zijn eerste vrouw, als karma bewijst dat de hemel bestaat)
   – Janine (heeft haar directe dierbaren nog om haar heen op haar kleindochter na, die haar mist en door de ruzie toch speciaal en langzaam afscheid heeft kunnen nemen)
   – Ludo (rest ondanks tergende onmacht over het verliezen van controle in fysieke wereld, niets anders dan te rusten met vrouw en kind die met hem verenigd horen te zijn.)
   – Stefano (kan moeilijk verkroppen dat het zo vroeg, zo anders liep, maar is toch getroost met zijn gezin en familie die er boven weliswaar toch eveneens met moesten zijn)

   Mogelijk geeft die extra maand net genoeg speling om kijkers met overwachte vertrekken en aankomsten te verrassen. Ik verwacht in ieder geval dat minimaal 5 personages verdwijnen.

   • Als ik je bericht leest en wie je denk dat er allemaal dood gaan kunnen ze net zo goed helemaal stoppen

    • Nou, ik denk juist dat het nodig is. Al die veranderingen van recente jaren waren niet rigoreus genoeg, om kijkers weer naar de beeldbuis te trekken. Door zo‘n grote onslag en allemaal oude en nieuwe spelers die de huidige vervangen, kunnen voor flinke verfrissing gaan zorgen.

     • rene met kleine r op

      @Thomas : Deze week was er op tv dat GTST megahoge kijkcijfers heeft op de streaming kanalen dus jouw conclusie gaat niet op.
      GTST scoort gewoon nog als een tijger .

      • Kan je mij een linkje tippen dat aantoont dat de streamingcijfers in vergelijking en verhouding net zo goed of zelfs nog hoger zijn dan toen tv kijkcijfers nog succesvol waren? Bijv. dagelijks 1.5/1.7 miljoen kijkers of is het tegenwoordig eigenlijk maar 2.4 per week?

       Ik hoop toch dat eerste, maar de feiten zien we niet veel meer..

       En als dat zo was, waar blijft een reboot van Nieuwe tijden of een mini spin-off dan?
       Als je gelijk hebt en het gaat ondanks veel klagers tot deze maandvervroegde cliff hartstikke goed, dan verwacht ik met extra zekerheid dat er minimaal 5 verdwijnen.

   • Ik denk dat Stefano en Margriet, beide niet in de gordel, het niet overleven, dat waren ook gastrollen, net als Stefano. Luuk en Linda vlogen meerdere malen over de kop, dus de vraag is, zaten zij in de Volvo van Luuk, dan is de kans op overleven groter. Ludo en Janine zaten zoieso in een Volvo, dus die hebben niks.
    Dolly en Demi zaten beiden achterin, heb niet gezien of Demi haar gordel om had. Dolly is zoieso dood.
    Merel reed tegen een boom, dus Stefano (zat niet in de gordel) is de auto uitgeslingerd. En waarschijnlijk dood, Merel waarschijnlijk gewond, maar niet heel erg, zij had haar gordel gewoon netjes om, ze zaten in de Volvo van Stefano, dus Merel komt er vast goed vanaf. Laura krijgt een andere auto vol in haar deur, dus ik zou het aannemelijk vinden als zij het niet zou overleven. Nina en Bing komen er ook wel goed vanaf denk ik. Die klap viel wel mee.
    Als het een beetje realistisch zou zijn zou het zo moeten zijn…. Denk ik…. Maar ik ga dat hele ongeluk nog een keer kijken…..

   • Ik vond het een goede clifhanger mooi gemaakt.ook en echt spectaculair zo goed en ook iedereen is dit keer erin betrokken ik denk zelf.inderdaad.ludo en janine dat die er wel in blijven nina en Bing ook wel vanwege de kindere en de verhaallijn met monica ik denk dat er.veel gewonden zullen zijn en ja die magriet zal wel de serie verlaten en ja Stefano zou goed kunnen en laura en henk grote.vraagtekens dit keer