25 jaar GTST: 5 feiten #1

GTST bestaat 25 jaar. In die 25 jaar is er een hoop gebeurd in de langstlopende soap van Nederland. GTSTCourant presenteert enkele feiten over 25 jaar Goede Tijden, Slechte Tijden.

1. De eerste scène 
De eerste scène van Goede Tijden, Slechte Tijden is tijdens het 20-jarig jubileum van de soap opnieuw nagespeeld door Robin Martens (Rikki de Jong) en Rik Witteveen (Sil Selmhorst). Dit was de eerste keer dat de acteurs te zien waren in de serie. De personages Sil en Rikki werden verouderd van kinderen naar tieners.

2. De meeste afleveringen
Hoewel Jette van der Meij (Laura Alberts) in alle seizoenen te zien was, is Caroline de Bruijn (Janine Elschot) in de meeste afleveringen te zien geweest.

3. Titelsong
De titelsong van GTST is 7 keer opnieuw ingezongen. De versie van Ingrid Simons was het langst te horen (1995-2005), die van April Darby – die volgens kijkers vals zong – slechts 2 weken. De huidige tune (te horen sinds aflevering 5000) is ingezongen door Jaap Reesema en Jill Helena.

4. Stelletje
Erik de Vogel (Ludo Sanders) en Caroline de Bruijn (Janine Elschot) zijn in het echte leven (ook) een setje. Op dit moment vormen de karakters Ludo en Janine geen setje in de serie.

5. Dubbelrollen
Caroline de Bruijn (Janine Elschot en Sophia Sanders) en Casper van Bohemen (tweelingbroers Frits en Hans van Houten) speelden beiden een dubbelrol. Sophia Sanders is overleden en Hans van Houten zit in de gevangenis.

error: Kopiëren is niet toegestaan!