donker

Babette van Veen en Joep Sertons ontslagen

GTSTCourant - Linda Dekker

Acteurs Babette van Veen (Linda) en Joep Sertons (Anton) moeten GTST noodgedwongen verlaten. De GTST-makers hebben besloten de personages Anton en Linda uit de soap te schrijven.

De acteurs zagen het ontslag niet aankomen, laten ze weten aan RTL Boulevard. “Toen we het hoorden, waren we wel enigszins in shock”, vertelt Sertons. “En verdrietig ook wel”, vult Van Veen aan. “Ik ben nog nooit ergens ontslagen of zo. Het is gewoon echt even slikken.”

Om de kijkcijfers van GTST een impuls te geven, is de soap onlangs compleet vernieuwd. Dat was volgens Van Veen ‘een hele heftige en zware tijd’. “Ik dacht: dat doen we met z’n allen. Maar we deden het niet met z’n allen.”

GTST wil in de toekomst met een kleinere cast werken. De acteurs zijn om die reden uit de serie geschreven. “Het is niet leuk”, aldus Sertons. “Je probeert te begrijpen waarom. Ze willen gaan werken met meerdere en langere gastrollen, zodat de verhaallijnen sneller aangepast kunnen worden. Er moesten daarom mensen sneuvelen, en dat waren Babette en ik.”

GTSTCourant meldde vorige week al dat de laatste dagen van Anton en Linda in Meerdijk zijn geteld. De personages vertrekken naar Bonaire. Begin december is de allerlaatste scène te zien.


Total
111
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

63 reacties
 1. Dit slaat echt nergens op! Ik was juist blij dat Babette weer terug was. En Joep Sertons vind ik een hele goeie acteur. Anton en Linda waren echt mijn favorieten!
  Ik ben niet iemand die snel ergens een reactie zet, maar ik ben zo pissed en baal hier zo ontzettend van, dat ik wel een reactie moest zetten!
  Ik kap nu met kijken! Heb het al zo ontzettend druk met mijn werk, dus dit maakt het voor mij alleen maar makkelijker! Want voor gtst stond ik een half uurtje eerder op. Nu weer elke dag een half uurtje langer uitslapen!:-)

 2. Vindt Kiefer niet echt goed acteren. Dat ze hem er maar uitschrijven. Dat hij ergens anders een baan krijgt. Babette en Joep ontslaan is een grote fout.
  Misschien nog beter de huidige schrijvers te ontslaan? Wat frisse wind erdoor. Niet via de acteurs zijn rug.

 3. Wow dan voel je je wel genaaid door je werkgever.. idd eerst ‘met zijn allen’ hard werken en elkaar door de zware tijd heenslepen en dan dumpen ze je gewoon.

 4. Deze wending zag ik niet aankomen, aangezien zowel Linda als Anton tot het meubilair van Meerdijk behoren. Toch kan ik het begrijpen. Beide personages hebben al veel meegemaakt: overleden kinderen, carrièreswitches, buitenechtelijke relaties, los van elkaar, als familie, als stel. De acteurs die hun kinderen speelden, staan niet te trappelen om naar de serie terug te keren, dus zouden nieuwe acteurs uitgekozen moeten worden (wat vaak geen succes is) om de familieproblemen te verhogen. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden voor Linda en Anton. Ik heb het in de afgelopen jaren bijvoorbeeld erg jammer gevonden dat de venijnige Linda van begin jaren ‘90 niet af en toe de kop op stak. Voor mij is de cliffhanger van seizoen 5 nog altijd de beste. Maar als ik kijk naar het heden, zijn er voor de familie Verduijn en de nieuwe familie van Shanti meer vernieuwende verhalen te bedenken. Helaas moeten er dan keuzes gemaakt worden.

  Wat het extra pijnlijk maakt, is dat het ontslag van Babette van Veen en Joep Sertons kort volgt na het plotselinge, vrijwillige vertrek van Stephanie van Eer (Jojo) en Hamza Othman (Ilyas). Jonge acteurs vertrekken nou eenmaal redelijk snel uit GTST, omdat hun verkregen bekendheid de mogelijkheid biedt om door te stromen naar films, series en andere tv-programma’s. Zij houden minder vast aan de vastigheid die een soap biedt. Dit maakt het extra belangrijk om de vertrouwde gezichten (vaak de oudere oudgedienden) te behouden. Een soap leunt erg op zijn geschiedenis en de ontwikkeling daarvan. Bovendien hadden Linda en Anton problemen die specifiek waren voor hun leeftijd (overgang, midlife crisis), wat hen herkenbaar maakte voor kijkers van hun leeftijd. Ik hoop daarom dat Ludo en Janine een tijdje in alle rust die functie kunnen oppakken, voordat ze beginnen aan wederom een spannend avontuur. Het zou me bijvoorbeeld niet verbazen als Ludo problemen heeft met zijn bloeddruk.

  De manier waarop Linda en Anton Meerdijk verlaten, klinkt als een snelle beslissing. Dit is namelijk het zoveelste stel dat plotsklaps naar het buitenland vertrekt. Personages met zo’n lange geschiedenis verdienen een waardig afscheid waarbij ze nog een laatste keer mogen schitteren. Bovendien zou hun vertrek op verschillende manieren invloed moeten hebben op de levens van hun vrienden en kennissen die in Meerdijk achterblijven. Het positieve aan hun vertrek is dat de liefde van Linda en Anton uiteindelijk heeft overwonnen.

 5. Zo jammer,er moeten gewoon vertrouwde gezichten inzitten, in het normale leven heeft ook niet iedereen een spannende verhaal lijn.
  Ik snap het nooit als ze de goede acteurs eruit schrijven,ook Laura vind ik leuk in de serie,ze staat achter de bar,geeft goede raad,ze is er gewoon,ze hoeft geen spannend leven te hebben ze moet er gewoon zijn.
  Net zoals Anton en Linda, maar helaas zullen er wel weer een paar van die slechte acteurs inkomen,zoals dokter Roman.
  Ik volg gtst vanaf dag 1, het gaat steeds slechter als ze de bekende acteurs eruit schrijven.
  Heel erg jammer dit.

 6. Helaas, dit was voor mij de druppel. Jarenlang genoten van de verhaallijnen rondom de Bouwhuisjes. Hoewel ik zelf niet zoveel heb met Linda (wel met Anton) was ze wel een vertrouwd En vast gezicht. Beiden rollen hadden nog genoeg verhaallijnen kunnen krijgen… GTST gaat achteruit en zeker hierdoor… Ze kunnen beter andere schrijvers nemen. Pas als dat zo is, dan kijk ik weer misschien weer verder!

Heb je dit al gelezen?
GTSTCourant - Laura Selmhorst

Heeft Laura dementie?

Het zou zomaar eens kunnen dat Laura Selmhorst binnenkort wordt gediagnosticeerd met dementie. Haar geheugen laat haar steeds…
Lees meer