Babette van Veen ‘tikkeltje beledigd’ door ontslag

GTSTCourant - Linda Dekker

Babette van Veen heeft wel even moeten slikken toen ze werd ontslagen bij GTST. De actrice was een ’tikkeltje beledigd’ dat ze uit de serie werd geschreven.

Van Veen hoorde zo’n half jaar geleden dat Linda Dekker samen met haar man Anton, gespeeld door Joep Sertons, vanuit Meerdijk gaat emigreren naar Bonaire. Donderdag zijn ze voor het laatst te zien. “Ik was niet boos, meer een tikkeltje beledigd eigenlijk”, blikt Van Veen zondag terug in De Perstribune op NPO Radio 1.

Voor de actrice was het lastig omdat de afgelopen jaren bij de soap niet makkelijk zijn geweest. “GTST zit al lang in zwaar weer, de kijkcijfers zijn al heel lang niet goed dus we hebben een aantal jaar achter de rug waarbij we steeds donderpreken kregen van de leiding.”

Van de acteurs werd daarom volgens Van Veen veel gevraagd. “Veel flexibiliteit en het roer werd steeds omgegooid. Er werden steeds allemaal andere dingen geprobeerd. We hebben toespraken gehad van: ’Jongens, het is nu of nooit’, waardoor je constant op scherp staat.”

Zo werden eerder na een onderzoek onder kijkers jongere acteurs ontslagen. Nu zijn Van Veen en Sertons dus aan de beurt. “De ene keer ga je naar rechts en de andere keer naar links”, relativeert de actrice. „Ik kan alleen maar zeggen dat ik deze keuze zelf niet had gemaakt. Ik vind mezelf een waardevolle kracht. Het lastige vind ik: we houden met z’n allen die boot drijvende, maar ze kieperen jou over de reling omdat ze denken dat ze jou niet nodig hebben. Dat vond ik eigenlijk het pijnlijkst.”

Total
0
Shares
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heb je dit al gelezen?