Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Babette van Veen ’tikkeltje beledigd’ door ontslag

  Babette van Veen heeft wel even moeten slikken toen ze werd ontslagen bij GTST. De actrice was een ’tikkeltje beledigd’ dat ze uit de serie werd geschreven.

  Van Veen hoorde zo’n half jaar geleden dat Linda Dekker samen met haar man Anton, gespeeld door Joep Sertons, vanuit Meerdijk gaat emigreren naar Bonaire. Donderdag zijn ze voor het laatst te zien. “Ik was niet boos, meer een tikkeltje beledigd eigenlijk”, blikt Van Veen zondag terug in De Perstribune op NPO Radio 1.

  Voor de actrice was het lastig omdat de afgelopen jaren bij de soap niet makkelijk zijn geweest. “GTST zit al lang in zwaar weer, de kijkcijfers zijn al heel lang niet goed dus we hebben een aantal jaar achter de rug waarbij we steeds donderpreken kregen van de leiding.”

  Van de acteurs werd daarom volgens Van Veen veel gevraagd. “Veel flexibiliteit en het roer werd steeds omgegooid. Er werden steeds allemaal andere dingen geprobeerd. We hebben toespraken gehad van: ’Jongens, het is nu of nooit’, waardoor je constant op scherp staat.”

  Zo werden eerder na een onderzoek onder kijkers jongere acteurs ontslagen. Nu zijn Van Veen en Sertons dus aan de beurt. “De ene keer ga je naar rechts en de andere keer naar links”, relativeert de actrice. „Ik kan alleen maar zeggen dat ik deze keuze zelf niet had gemaakt. Ik vind mezelf een waardevolle kracht. Het lastige vind ik: we houden met z’n allen die boot drijvende, maar ze kieperen jou over de reling omdat ze denken dat ze jou niet nodig hebben. Dat vond ik eigenlijk het pijnlijkst.”

  Delen

  7 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ankie westra op

   Jammer dat de 2 karakters Linda en Anton verdwenen zijn uit de serie. De laatste tijd fijn om naar GTST te kijken, leuke scènes, en dan haal je 2 van de betere karakters er uit! Niet handig…..

  2. Reden voor mij om miv 10 december te stoppen met kijken. De beste acteurs gaan er uit. GTST wordt steeds minder van kwaliteit en de verhaallijn is echt belabberd. Als er iets in het nieuws komt pakken ze het op een schrijven het er in. Daar zitten we niet op te wachten, er is al genoeg verdriet en ellende in de wereld. Maak een verhaallijn waar je even onbezorgd naar gaat kijken en van kunt genieten. Helaas, ik moet het zeggen, de nieuwe personages halen het niet bij de “oude” getrouwe……Conclusie : ik kijk niet meer. Moeilijk maar wel beste besluit, ik heb vanaf het begin geen aflevering overgeslagen.

   • Moeten ze vooral doen. Zal de kijkcijfers niet ten goede komen. Ik vond Anton en Linda altijd zo leuk en horen net als Janine en Ludo gewoon bij gtst. Zal een stuk minder leuk worden in mijn ogen. Hopelijk komen ze toch nog terug, ga ze missen

  3. Kan mij heel goed voorstellen dat Babette zich beledigd voelt. Ik heb dat interview op de radio toevallig gehoord.
   Er waren heus wel andere karakters/personages te bedenken, die beter hadden kunnen vertrekken.

   Ik vind en blijf het jammer vinden voor dit koppel, er was echt nog wel een goede verhaallijn voor hun te bedenken geweest.

   Nu zit Saskia alleen opgescheept met die Roman.
   Ik vrees dat dit niet goed gaat.

  4. Bij GTST geven ze dus blijkbaar niet om goede hardwerkende mensen. Gaat daar allemaal om geld, het boeit ze niet wie die geldmachine draaiende houdt. Dan is het toch goed voor haar dat ze daar weg is. Je kan beter voor iemand werken die je wel waardeert.