Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  De huidige leader van GTST kan écht niet meer

  17

  Het wordt hoog tijd dat GTST afscheid neemt van de huidige leader. De intro, die slechts 5 (!) seconden duurt, kan linea recta naar de shredder.

  Een leader van 1 minuut, het is in deze tijd haast ondenkbaar. Maar in de jaren 90 en 00 was het de normaalste zaak van de wereld. Ook bij Goede Tijden Slechte Tijden. ‘De tijd van onbezorgdheid is voorbij, vandaag begint de lange weg naar morgen’, met deze beroemde woorden wordt de GTST-intro geopend die van 1990 tot 2005 te zien was.

  Lees verder onder de video.

  In 2005 wordt de lengte van de leader gehalveerd, en in 2018 verdwijnen er nog eens 10 seconden. Een jaar later volgt de genadeklap: een vijf seconden durende bumper dient voortaan als opening van GTST. Daarnaast is ook het bekende GTST-deuntje verdwenen. Dat is geen waardige intro, vindt GTSTCourant.

  Lees verder onder de video.

  Het wordt dus hoog tijd dat de leader én het logo op de schop gaan. Er zijn anno 2024 genoeg mogelijkheden om een pakkende, korte en krachtige leader te maken. De huidige leader, die erg goedkoop oogt, wordt sowieso slecht bijgehouden. Waarom staat Thijs Boermans bijvoorbeeld nog stééds in het overzicht? Tijd voor een rigoureuze update!

  Delen

  17 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. ik
   Vind deze introleader ook niet goed. Veel te kort, niet actueel, geen muziekje.. lange versie hoeft echt niet maar dit is ook niks!

  2. miss alleen het ” wat voor af ging gedeelte” bij de classics ( hij was er wel bij een paar afleveringen van seizoen 13 ), en meerdere seizoen seizoen 14 tot heden. en mis ik het deuntje van de leader van seizoen 15 tot 18 ofso ( oranje achtergrond ). leader mag wel langer

  3. miss alleen het ” wat voor af ging gedeelte” bij de classics ( hij was er wel bij een paar afleveringen van seizoen 13 ), en meerdere seizoen seizoen 14 tot heden. en mis ik het deuntje van de leader van seizoen 15 tot 18 ofso ( oranje achtergrond ).

  4. Wat is dit nu voor onzin.
   Laat het lekker. Is nu toch al zo kort!
   Dat is gtst. Dat is het bekende, waarom veranderen!?
   Heb jij de bold and the beautiful het ooit zien veranderen!?
   Alleen de foto’s.. dat doet gtst ook.
   Verder niet aan zitten!

   • Precies Petra, de aflevering is al zo kort. Met een lange leader wordt de aflevering nog korter.
    Gewoon laten zoals het nu is. Geen probleem mee.

    Overigens heb ik ooit ergens gelezen dat ze deze leader met foto’s bewust zo gemaakt hebben. Gemakkelijker aanpassen als er een personage verstrekt.

   • Even over het onderwerp Bold and the Beautiful, ja die is een aantal keer drastisch veranderd tot dat ze met het 35 jarig bestaan terug zijn gegaan naar de aller eerste versie met foto’s en een meer geupdate tune en dan is er vaak het verschil van een lange versie of een korte versie.

  5. Ik stoor me al jaren aan dit gedrocht. Zelfs met een korte versie is het mogelijk de oude tune deels terug te laten keren. Dit is 3x niks!!!

  6. Ben het er ook mee eens , graag een moderne update en dat moet toch niet moeilijk zijn voor een geweldig team zoals jullie GTST maken !!! Ben benieuwd !!

   • Daar ben ik het helemaal mee eens. Het vernieuwen helemaal prima, maar niet de herkenbare tune vervangen. Bring back het oude nummer!!! Die brengt zoveel mooie herinneringen met zich mee.