licht / donker

Dilan Yurdakul sluit comeback GTST definitief uit

GTSTCourant - Aysen Baydar

Slecht nieuws voor de fans van het personage Aysen Baydar in GTST. Actrice Dilan Yurdakul, die zeven jaar lang de rol van Aysen heeft vertolkt, geeft aan niet meer te willen terugkeren in de soap.

In een interview met het Parool laat de actrice weten het personage Aysen te zijn ontgroeid. “De laatste twee, drie jaar dacht ik: ik ben verder gegroeid dan Aysen. Zij heeft een masker op, nog steeds, en ik niet meer. Dus toen ben ik gestopt.” Aanvankelijk was de exit van Dilan van tijdelijke aard: “Het seizoen was al geëindigd met mijn ontvoering. Nu word ik gewoon nooit meer teruggevonden. Dat kan best. Er zijn gekkere exits geweest.”

Dilan maakte in 2012 voor het eerst haar opwachting in de langstlopende soap van Nederland. De makers van GTST hadden bij haar auditie aanvankelijk niet verteld dat ze een Turks karakter voor de soap zochten. “Ze was een über-Turk. Heel passievol. Haar personage lag dicht bij mij, dus ik dacht: dat kan ik wel. Toen heb ik auditie gedaan. Ze hadden niet gezegd dat ze een Turks iemand zochten. Dat zeggen ze nooit, ze doen altijd alsof je achterlijk bent. Dat ze een Turks iemand zoeken, zie je pas als je het script thuisgestuurd krijgt”, aldus de ex-soapie.

Total
0
Shares

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heb je dit al gelezen?