Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Dilan Yurdakul sluit comeback GTST definitief uit

  8

  Slecht nieuws voor de fans van het personage Aysen Baydar in GTST. Actrice Dilan Yurdakul, die zeven jaar lang de rol van Aysen heeft vertolkt, geeft aan niet meer te willen terugkeren in de soap.

  In een interview met het Parool laat de actrice weten het personage Aysen te zijn ontgroeid. “De laatste twee, drie jaar dacht ik: ik ben verder gegroeid dan Aysen. Zij heeft een masker op, nog steeds, en ik niet meer. Dus toen ben ik gestopt.” Aanvankelijk was de exit van Dilan van tijdelijke aard: “Het seizoen was al geëindigd met mijn ontvoering. Nu word ik gewoon nooit meer teruggevonden. Dat kan best. Er zijn gekkere exits geweest.”

  Dilan maakte in 2012 voor het eerst haar opwachting in de langstlopende soap van Nederland. De makers van GTST hadden bij haar auditie aanvankelijk niet verteld dat ze een Turks karakter voor de soap zochten. “Ze was een über-Turk. Heel passievol. Haar personage lag dicht bij mij, dus ik dacht: dat kan ik wel. Toen heb ik auditie gedaan. Ze hadden niet gezegd dat ze een Turks iemand zochten. Dat zeggen ze nooit, ze doen altijd alsof je achterlijk bent. Dat ze een Turks iemand zoeken, zie je pas als je het script thuisgestuurd krijgt”, aldus de ex-soapie.

  Delen

  8 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Wordt ook niet gemist! Nu nog Rik, jojo eruit. Liever Martine Hafkamp terug & Stefanie Stenders als nieuwe vrouw voor Ludo.

  2. Als Dilan echt niet meer wil terugkeren kunnen ze vast wel recasten. Er zijn vst meer Turkse actrices die Aysen goed neer kunnen zetten. Zelf vind ik dit wel de meest gekke exits naast die van Martine uit de helikopter. Men wilt toch weten wie Aysen heeft bevrijdt van Toon Kampstra en meegenomen uit Meerdijk. Maar met dit ontslag [ook de eerdere ontslag na de dood van Maxime door Groen ] bij de politie ze is best redelijk gestrafd voor de dood van Danny. Maar dankzij de dood van Danny en daarna de dood van Mike [ door Rik ] hebben we geweldge verhaallijnen gehad met de Beer en Hein [ de 2 medegevangenen van Rik des tijds ] die ook nog eens samenwerkten de afgelopen winter.

  3. jammer… niemand heeft zich ook ooit afgevraagd waar ze is…zelfs geen zaak er op.

   Maar… die komt echt nog wel eens terug. Inge Ipenburg riep dat tot 2017 ook altijd heel hard

  4. Ene kant wel jammer, want ze is werkt bij de politie.
   En de andere kant goed, want ze heeft Danny de Jong (broer van Rik) van de trap afgeduwd en ze heeft altijd ontkent.

   • Klopt, maar het was niet haar bedoeling dat hij dood ging. Even goed heeft Rik haar dat later wel vergeven na al het parachute gedoe. Rik had haar kunnen aangeven. In het begin was ze echt een onuitstaanbare *****