Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Dit gaat er gebeuren tijdens de zomercliffhanger van 2019

  46

  De zomercliffhanger van GTST is volgende week te zien bij RTL 4. Kijkers van Videoland kunnen de aflevering vanaf vandaag vooruitkijken. GTSTCourant vat de aflevering alvast voor je samen.

  Daan is weer bijgekomen uit zijn coma. De strijdbijl tussen hem en Rik wordt definitief begraven. Nina’s bezoek aan Daan krijgt een verrassende wending: de twee zoenen met elkaar.

  Ludo is terug! Janine vangt op dat hij het terras van De Rozenboom heeft gereserveerd. Ze besluit om een kijkje te gaan nemen, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Tot haar grote schrik ziet ze Ludo én Billy. Juist op dat moment wordt er een huwelijk tussen de twee voltrokken!

  Jojo voelt zich niet lekker, maar gaat toch optreden tijdens de vloglancering van Valentijn en Rover. Tijdens het optreden valt ze neer.

  Amir heeft zijn eerste dienst op de traumahelikoper. Er is een verkeersongeval met drie gewonden. Een agressieve echtgenoot van één van de slachtoffers verliest alle controle en slaat Amir met een knuppel neer. In het ziekenhuis krijgt Amir een hartstilstand. Hartmassage lijkt niet te werken. Overleeft Amir de zomercliffhanger van seizoen 29?!

  Delen

  46 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. markpostma op

   ze hebben een heel ander einde bedacht want ik miste echt loretta schrijver die zou vrijdag erin komen dus ze hebben heel snel iets anders geregeld en kut zo

  2. Wat een in en in slechte scene mbt amir en de traumaheli. De hele setting klopt niet ( traumaheli komt nooit als 1e tp en die neppe onderlinge communicatie…. tenenkrommend).

   • Ook hoe Amir gereanimeerd werd sloeg nergens op. Hij heeft een hartstilstand, hij ademt dus niet en dan houden ze een beetje slapjes zo’n zuurstofmaskertje boven zn gezicht. Alsof hij daar lucht van in z’n longen krijgt ?

  3. Natuurlijk overleefd amir het,,, zo gaat dat altijd, , en hij was vandaag alweer gewoon in de studio voor de opnames van komend seizoen ,, dus 1 en 1 is 6 …

  4. Dat gedoe met ludo en billy heeft denk ik te.maken met die Carmen (agnes brinkhorst celblok H). Heb haar maar 1x gezien en ze zei dat ze niet te onderschatgen is. Let op mijn woorden.

  5. We kregen vorig jaar met Loes en haar gestoorde streken en 2 2 jaar geleden heftige cliffhangers. Dan is t juist goed als deze minder heftig is. Dan wordt t volgend jaar weer superspannend.

   • Het zou ook wel leuk zijn als er eens niet iemand dood ging. Dat ze het gewoon allemaal overleven en dat alles goed komt voor een keertje.

  6. Kimberley op

   Eerlijk is eerlijk, ik vond het geen spectaculaire cliffhanger maar ga volgend seizoen toch weer kijken, er zijn toch wel dingen waar ik zeer benieuwd naar ben want hoe loopt het af met Amir, waarom trouwt Ludo met Billy(wat zit er achter) want echt blij zagen ze er niet uit en wat is er met Aysen gebeurd, wie was die man die naar haar toe loopt en komt ze nog terug? Daan mag er van mij uit, hoop niet dat het een verhaallijn wordt met Nina, ik vindt persoonlijk dat Nina bij Bing hoort maar dat is mijn mening natuurlijk maar kortweg genoeg om voor te blijven kijken.

  7. Zou Loretta Schrijver dan pas in het nieuwe seizoen na de cliff te zien zijn? Misschien als de moeder van Billy, die het huwelijk tussen Ludo en Billy gearrangeerd heeft? En welke rol hebben Carmen (Barbara Pouwels) en Rob in het hele huwelijk? Ik denk dat we na de cliff de eerste paar maanden gaan zien wat er gebeurd is in de afgelopen weken dat Rob, Ludo en Billy verdwenen zijn. Misschien wordt het wel gerekt tot de wintercliff, als die er weer komt.
   Gezien de spoilers vind ik het een goede cliff. Je hoeft je niet elke keer af te vragen wie het wel/niet overleeft van de gehele cast. Maar het gegeven dat de kijker met een heleboel vragen blijft zitten en dat fans de hele zomer zullen gaan speculeren hoe deze vragen beantwoord gaan worden, maakt het tot een goede cliff.

  8. Ook ik vind het niet een indrukwekkende cliffhanger. Deze valt in het niet als je het vergelijkt met o.a. 2013 en 2017 (parachutesprong en brand in Boks). Toch ben ik het ook eens met enkele kritieken hier gegeven dat je ook niet elk jaar altijd maar even spectaculaire cliffhangers kunt bedenken. Na 29 jaar kun je niet elk jaar maar weer de cliffhanger overtreffen.
   Positieve aan de cliffhanger is dat er wel vele vragen ontstaan die interessante verhaallijnen op kunnen leveren. En dan vooral Ludo/Billy/Janine en Daan/Nina/Bing. Daarnaast ben ik heel erg nieuwsgierig hoe Aysen uit die loods is gekomen? Wie kwam er naar haar toe lopen?

   Minpunt van de cliffhanger vond ik het verhaal rondom Amir. Ik kreeg de indruk dat ze dit lastminute in de aflevering hebben bedacht om toch maar iets heftigs uit te zenden. Erg jammer want dit kwam zo uit het niets en kwam ook niet geloofwaardig over. Had op zijn minst de slachtoffers ‘echte’ Meerdijkers laten zijn in plaats van figuranten. Dan had het nog de moeite waard geweest. Nu was het tenenkrommend om te zien. Die kale man die erg slecht acteerde. En opeens een knuppel uit zijn auto pakt, erg ongeloofwaardig!

   Aan het vlog-verhaal van Jojo, Rover, Kimberly en Valentijn maak ik niet veel woorden vuil. Heb in een vorig bericht op deze site daar al eens over geklaagd maar ik blijf erbij dat dit GTST onwaardig is. Wat een irritant gezang ook weer door de aflevering heen. Hoop dat het personage Jojo sterft. Waardeloos nietszeggend karakter. Stopt volgend seizoen met al dat vlog gedoe. Maak van Rover en Kimberly weer een setje en geef Valentijn veel scenes met de familie Sanders.

   • Henk, je hebt zoooo gelijk , Jojo had leuk kunnen worden maar slaat als een tang op een drumstel dus mag weg en Rover is een ijskoude nietszeggende rol geworden , ze hadden hem nooit mogen vervangen.
    Ik snap dat er jeugd in moet voor de nieuwe generatie die kijkt alhoewel ik betwijfel of die kijken als je de kijkcijfers er bij haalt .
    Ik vind alles zo ongeloofwaardig, Anton die ineens kinds is, Linda verslaaft aan de coke en een dag later er gewoon weer vanaf, Daan die ineens van Nina houd, Lana die steeds slechter gaat acteren en door iedere ouder gewoon een tehuis in was geschopt hahaha (wat een vreselijk wicht is dat) , Rick met zijn gezeik tegen Zoë , laat ricjk nu maar dood gaan want die brengt al jaren niets nieuws meer mee dan ik haat je ga weg , ik wil je kom terug en blablabla weg met die gast zou ik zo zeggen.
    Maar ja, we blijven allemaal kijken dus wat zit ik nu weer te klagen eigenlijk ………………………….. maar ik geef wel toe dat van een fanatieke kijker ik veranderd ben in een 2x in de week kijker dus ergens is er iets fout gegaan in de verhaallijnen.

  9. HET DEFINITIEVE EINDE .
   GESPREK MET DE MINISTER PRESIDENT
   NPO1
   674.000
   9
   HALF ACHT NIEUWS
   RTL4
   638.000
   10
   POLIZEI POTSDAM
   NPO1
   595.000
   11
   HART VAN NEDERLAND
   SBS 6
   573.000
   12
   GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
   RTL4
   557.000
   13
   SHOWNIEUWS
   SBS 6
   493.000
   14
   VOICE WORLDWIDE BEST OF
   RTL4
   465.000

   • Beste Marc, het was heel erg goed weer, iedereen is buiten aan het vertoeven. Dus wordt er later teruggekeken, die cijfers zijn (nog) niet beschikbaar in de lijst van SKO & Videoland maakt deze niet bekent.
    Als je goed kijkt op de SKO (kijkcijfers) site, dan zie je dat alle programma’s op warme dagen/ bij goed weer, hele lage kijkcijfers hebben. (normaal in ieder geval hoger).

    Dus ik vraag je vriendelijk, hou op met deze onzin en vervuil deze site niet.
    Reageer inhoudelijk op het artikel, daar is deze site voor bedoeld.

    • Ach je kan alles proberen goed te praten cijfers , reacties van vele andere liegen niet ,maar er blijven altijd mensen met een bord voor hun kop lopen . GTST IS GEWOON KLAAR.

     • Ik praat niets goed.En die reacties, ach zijn allemaal van pubers die elkaar alleen maar napraten.

      Vaak lees ik reacties die nog te dom voor woorden zijn en ook nog eens vol spelfouten. Ja, daar redden we onze de toekomst mee en bovendien helpen ze Gtst helemaal naar de verdoemenis. Maar dat beseft blijkbaar niemand zich.

      En nee ik heb geen bord voor m’n kop, draai al wat langer mee in het even mee, als al die snotneuzen.

  10. Het was een goede aflevering, maar geen echte cliffhanger als bijvoorbeeld de moord op Frits of de trouwerij van Dokter Dekker. Alwel dat gaat tegenwoordig ook niet meer we leven in een andere tijd, waarbij acteurs hunks moeten zijn, maar niet goed acteren en zal ook wel komen dat ik 35 ben en geen 16. Maar toch ze moeten kijken naar wat de gemiddelde leeftijd van de kijker is, en dan daar meer op focussen, ik vermoed dat de gemiddelde kijker 40 jaar is en geen 16! En dat wringt als je verhaallijnen creëert voor tieners.
   Ik hoop op beterschap voor de soap en anders is het einde nabij voor mij maar ook voor #gtst.

  11. Beste allemaal, ik hoor en zie veel negatieve reacties over deze cliffhanger, en aan de ene kant snap ik ze, aan de andere kant niet. Besef even dat gtst al 29 jaar lang (!) verhaallijnen en cliffhangers bedenkt! Dan kun je niet elk seizoen een ‘perfecte’ cliffhanger hebben! Na 29 jaar lang verhaallijnen schrijven is er soms ook wel eens iets wat niet helemaal klopt, als echte fan begrijp je dit als het goed is! Iedereen doet zijn best en ik zelf vind de vlog-lijn van Valentijn en Rover een beetje… mwah. Iedereen zijn eigen mening natuurlijk! Ik zag net nog een reactie op de instagram pagina van gtst: “jemig! Wat is die cliffhanger f*cking slecht gefilmd & gespeeld” houd je reacties alsjeblieft netjes… ik vind het niet kunnen dat er zo gepraat word, terwijl iedereen zijn/haar best doet! Sorry, dit moest ik even gezegd hebben!

  12. Mensen moeten zich wel realiseren dat een cliffhanger niet elk jaar nog groter en nog spannender kan, want dan wordt het op een gegeven moment ook erg surrealistisch. Wat gaat er gebeuren tussen Daan en Nina? Overleeft Amir het? Is JoJo misschien ernstig ziek? Speelt Ludo een spelletje met Billy? Ik vind het op zich een prima cliffhanger, niet super spannend maar het laat genoeg vragen achter om volgend seizoen weer te gaan kijken.

   Hopelijk vinden ze een middenweg tussen te trage en te snelle verhaallijnen. Plus stoppen ze met dat snelle rouleren van castleden. Ik heb nog een beetje hoop. Fingers crossed!

  13. Hele rare cliffhanger Ludo die opeens ging trouwen met Billy, Amir die zomaar neergeslagen werd en het waarschijnlijk niet overleefd heeft beetje vreemd allemaal. Leek wel dat ze snel maar wat verzonnen hadden voor de Cliffhanger

  14. Vissersman op

   Het voelde niet alsof er naar een cliffhanger aankwam, maar dit was wel een mooie die veel vragen oproept. Ik hoop dat ze m mooi uitspelen. Komend seizoen.

  15. Deze cliffhanger vind ik echt wel interessant! Het roept vooral veel vragen op, zoals wat is er met Ludo en Billy? Wat is er eigenlijk met Jojo, want dat zag ik eigenlijk niet echt aankomen? Nina en Daan? Amir? Wel slechte scene met die man met die knuppel trouwens, die kale was niet echt best aan het acteren. Verder wel echt een leuke interessant cliffhanger!

  16. Beste kijkers, ik wil langs deze weg hetgeen tegenspreken wat de afgelopen periode op deze fansite is beweerd. Vorig seizoen waren de verhaallijnen van GTST langdradig en niet boeiend (met de ontknoping van de moord op Maas als dieptepunt). De makers van GTST hebben dit jaar een omslag gemaakt door gebruik te maken snellere verhaallijnen en een afwisselende cast. Ik vind dit absoluut een zege voor deze authentieke soap. Natuurlijk zijn er verbeteringen nodig, zoals het schrappen van de kinderachtige lijn met Valentijn en Rover, en moeten bepaalde scenes beter in beeld worden gebracht (ongeluk Daan, en het ski-ongeluk in Lapland). Maar de soap behaalde in de periode rond december echt een hoogtepunt met de verhaallijn rondom het verleden van Maria en Eduard, de ziekte van Marieke, de geboorte van Max en de (her-)intrede van Jef en Tiffy. Laten we koesteren dat het in ons land mogelijk is om een soap al dertig jaar draaiende te houden, en dat we nu een cliffhanger hebben gezien waarin meerdere verhaallijnen samenkomen. Ik complimenteer de makers van GTST dan ook met dit seizoen, waarin er flink geïnvesteerd is om een soap van deze tijd te creëren en ik zie graag uit naar de start van het dertigste seizoen.

   • Ben het met je eens dat het na die verhaallijn van Jan Maas echt nodig was om de snelheid op te hogen. Alleen zijn ze daar nu in doorgeslagen wat mij betreft. Vier zwangerschappen, de halve cast in roulatie, conflicten tussen personages die spontaan zijn opgelost (Amir en Bing bijv of Anton en Linda) en interessante verhaallijnen die opeens voorbij zijn. Het is too much.

  17. Dit is echt een moment waarvan je denkt van wtf? Zulke vreemde onrealistische dingen in een klap zonder goede aanleiding. Tot ziens GTST, welkom utopia

   • Ach ja, daar gaan we weer. Ik hoor dit elk jaar. Smaken verschillen nou eenmaal. Bovendien kunnen de schrijvers het niet iedereen naar de zin maken.
    Kortom, wat ze ook doen, het is nooit goed.(voor iedereen)

   • Zwak of niet smaken verschillen maar geweld tegen hulpverleners komt dichterbij de werkelijkheid dan sommige zaken die we voorbij hebben zien komen. Huwelijk Ludo kan aardig vervolg zijn. Vertrek aysen ook niet geheel onlogisch en wie heeft haar opgehaald? Zoë die toch een golddigger lijkt dat was een raar vertrek.. ben benieuwd .. en je kan het nooit iedereen naar de zin maken er zit niet voor niets een knop op de tv kijken is niet verplicht.

    • @Henkie, je hebt helemaal gelijk. Ik had er nog niet aan gedacht, geweld tegen hulpverleners. Hot item, tegenwoordig. Weer één maatschappelijk thema.

     Weet je wat ik ook vaak denk, snappen vele criticasters wel waarom alles gaat en draait, of te wel begrijpt of luistert men wel waar het werkelijk om / waar het over gaat. Krijg soms de indruk van niet.

     • Flapperdeflap op

      Ik vind dat een soap niet hoort te draaien om maatschappelijke thema’s. Een soap is juist om even te ontsnappen aan de dagelijkse sores en dus drama en intriges.