Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Floris Bosma: ‘Vertrek GTST was even slikken’

  10

  Het gaat niet goed met GTST. De kijkcijfers dalen en ook inhoudelijk stelt de soap teleur. Eén van de pijnpunten is de overwegend jonge cast. Ook RTL-baas Peter van der Vorst is ontevreden over de jonge cast en grijpt in: 21 november zijn Floris Bosma (Rover) en Britt Scholte (Kimberly) voor het laatst te zien in de soap. Floris reageert in RTL Boulevard voor het eerst op zijn vertrek.

  Het was voor de acteur ‘even slikken’ toen hij van de schrijvers hoorde dat het over en uit is voor zijn personage Rover Dekker. Floris en Britt kregen op dezelfde dag hun ontslag te horen. “Het was eigenlijk wel fijn dat we elkaar een beetje konden steunen daarin”, vertelt hij. “Het is even schakelen. Je leven gaat wel even veranderen.”

  Floris ziet zijn toekomst positief tegemoet: “Na anderhalf jaar één rol spelen, is het toch ook best wel leuk om eigenlijk ook weer door te gaan.” Ook is hij druk met zijn eigen band Dan August. De groep is momenteel op tournee als het voorprogramma van Van Dik Hout.

  Delen

  10 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Komt er dit jaar toch nog een Brexit. Had Floris en Britt nog wel langer de tijd gegund want ze deden het goed!
   Het wachten is nu op de aankondiging van de terugkeer van de volgende oudgediende. Misschien de familie Fischer? Charlie die terugkomt om Valentijn streng toe te spreken, Barbara die even overkomt om Janine bij te staan. Ondertussen krijgt Charlie iets met Julian, waarna Jessica opeens op de stoep staat. Genoeg drama voor een half seizoen. En als Bruni Heinke eindelijk ‘mag’ terugkeren als Helen, moet ze natuurlijk wel oog in oog komen te staan met Martine.

  2. Ik vraag me af of ze naast Cas Jansen, ook Angela Schijf hebben weten te strikken voor een (gast)rol. Voor de mogelijke wintercliff of de zomercliff misschien? Of even langs komen voor de kerst in huize Selmhorst?

  3. Het zijn volgens mij voornamelijk oudere kijkers die commentaar hebben op de vlog verhaallijnen. GTST probeert natuurlijk ook nieuwe doelgroepen aan te spreken door deze verhaallijnen. De wereld van tv is veranderd ten opzichte van ‘vroeger’ (=slechts enkele jaren geleden) en het vloggen en filmpjes via internet zijn een deel van de maatschappij geworden. Misschien moeten trouwe kijkers minder negatief commentaar op de verhaallijnen hebben. De acteurs doen hard hun best en maken lange draaidagen. En al het commentaar heeft nu als gevolg dat twee spelers hun baan verliezen….

   • Ik vraag me vooral af hoeveel kijkers van onder de twintig jaar er nog zijn. GTST heeft tegenwoordig ook concurrentie van Spangas en Brugklas waarin pubers zich herkennen. Voor Brugklas heb ik geen goed woord over dat is gewoon achter gesloten deuren voor pubers, Spangas daarin tegen laat het vloggen wel zien maar niet zo overheersend als GTST deed. Ik heb het idee dat ze te hip en te vernieuwend willen zijn wat zowel voor de oude als jonge kijker niet werkt. Ik ben zelf 27 dus ik ben niet zo gek jong meer maar ook niet gek oud.

    Wat betreft de acteurs ben ik het met je eens al moet ik zeggen dat er momenteel vier zijn die nog niet zo goed uit de verf komen en dat Floris en Britt daarvoor moeten boeten vind ik ook heel jammer. Meestal zijn het vooral de schrijvers die er een potje van maken.

  4. Ik ben benieuwd of er nog meer koppen gaan rollen en zo ja wie?

   Voor deze twee acteurs is het gewoon jammer en ze hebben dit ook echt verdient. Ik ben ook erg benieuwd hoe het verder gaat met Jojo, Valentijn, Bobby en Jojo. Stuk voor stuk personages die momenteel wat mij betreft niet zoveel toevoegen en de acteer presentaties zijn ook niet echt om naar huis te schrijven. Als ik schrijver was geweest had ik Bobby en Lana eruit geschreven ipv Floris en Kimberly en had ik Valentijn gerecast.
   Aan de andere kant werden Gigi/Lorena en Everon/Bing ook afgemaakt toen ze begonnen..

   • Jaa en wat dacht je van Dilan, die Aysen speelde. Ook zij was vrij jong toen ze begon met gtst en toen zij net in de serie kwam was er ontzettend veel kritiek op haar acteerprestaties en verhaallijnen. Uiteindelijk groeide zij uit tot een van de meest geliefde personages van de serie. Soms moeten we acteurs/personages de kans geven om te groeien. Ik vind het bijvoorbeeld al een hele ontwikkeling dat Valentijn nu meer scenes heeft met Ludo.

   • Ze hebben de jongeren gewoon verzopen in de vlog/kinderachtige verhaallijntjes. Ik snap ook niet hoe de schrijvers zo dom hebben kunnen zijn. De keuken vlog verhaallijn van Job werd ook erg slecht ontvangen.