Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  GTST-acteur Dave Mantel overleden

  6

  Acteur Dave Mantel is zaterdagavond onverwachts overleden. De acteur, die in GTST de rol van Menno Kuiper speelde, is 37 jaar geworden.

  Dat meldt zijn directe omgeving zondagochtend op zijn Instagram. In het bericht staat dat Dave een natuurlijke dood is gestorven. “Lieve Dave, je bent te vroeg heen gegaan. Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen. We houden ontzettend veel van je.”

  Dave Mantel werd in 2013 bij het grote publiek bekend toen hij de rol van Menno Kuiper in GTST speelde. Hij en zijn soapliefde Lucas Sanders haalden het nieuws, omdat ze het eerste homo-soaphuwelijk in de Nederlandse geschiedenis hadden.

  Mantel speelde ook in De Spa, Onderweg naar Morgen en Dokter Tinus.

  GTST heeft ook gereageerd op het nieuws: “We zijn geschokt door het vreselijke en verdrietige bericht. Dave was een geliefde collega en heeft met zijn rol als rechercheur Menno Kuiper veel voor de serie en het maatschappelijke onderwerp LHBTI betekend.” GTST herinnert Dave zich als een passievolle acteur. “Zijn betrokkenheid, inzet en liefde voor het vak zullen we nooit vergeten. We kunnen het nog nauwelijks bevatten, zo plots en zo jong. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.”

  Delen

  6 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Er had voor jou nog een hele toekomst moeten liggen!
   Helaas mocht dit niet zo zijn!
   Heel veel sterkte en kracht toewenst voor alle nabestaanden.