GTST-acteur Dave Mantel overleden

Acteur Dave Mantel is zaterdagavond onverwachts overleden. De acteur, die in GTST de rol van Menno Kuiper speelde, is 37 jaar geworden.

Dat meldt zijn directe omgeving zondagochtend op zijn Instagram. In het bericht staat dat Dave een natuurlijke dood is gestorven. “Lieve Dave, je bent te vroeg heen gegaan. Er zijn geen woorden die kunnen omschrijven hoe erg we je missen. We houden ontzettend veel van je.” Schrijft zijn directe omgeving in het bericht.

Dave Mantel werd in 2013 bij het grote publiek bekend toen hij de rol van Menno Kuiper speelde. Hij en zijn soapliefde Lucas Sanders haalden het nieuws, omdat ze het eerste homo-soaphuwelijk in de Nederlandse geschiedenis hadden. Omdat Menno in de serie naar Duitsland vertrok, omdat de relatie was stukgelopen, verliet Dave in 2014 de serie.

Hij speelde onder andere nog in De Spa, Onderweg naar Morgen en dokter Tinus. De laatste jaren speelde hij ook in The Bodyguard als Frank Farmer.

Dave was afgelopen zomer gaan samenwonen met zijn grote liefde Dapheney Oosterwolde. Ze waren drie jaar samen.

GTST heeft op haar website gereageerd op het overlijden van Dave. “We zijn geschokt door het vreselijke en verdrietige bericht. Dave was een geliefde collega en heeft met zijn rol als rechercheur Menno Kuiper veel voor de serie en het maatschappelijke onderwerp LHBTI betekend.” GTST herinnert Dave zich als een passievolle acteur. “Zijn betrokkenheid, inzet en liefde voor het vak zullen we nooit vergeten. We kunnen het nog nauwelijks bevatten, zo plots en zo jong. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties
  1. Er had voor jou nog een hele toekomst moeten liggen!
    Helaas mocht dit niet zo zijn!
    Heel veel sterkte en kracht toewenst voor alle nabestaanden.

error: Kopiëren is niet toegestaan!