GTST-baas: ‘GTST gaat terug naar de kern’

Eindelijk worden binnenkort de grote veranderingen concreet bij GTST die een tijd terug zijn aangekondigd om het tij bij de soap te keren. GTST wordt ‘2020-proof’ met een heus masterplan. Alles gaat op de schop: decors, verhaallijnen én er komt een nieuw gezin.

“Je zou kunnen zeggen dat we teruggaan naar de kern”, stelt producent Rohan Gottschalk in het AD “Het werd een beetje een glamoursoap en dat past niet meer bij deze tijd. De kijker, die meer behoefte heeft aan herkenbaarheid, heeft zich een beetje van ons vervreemd.”

Kijkersonderzoeken wijzen volgens Rohan Gottschalk uit dat GTST zich meer moet richten op veertigers met jonge kinderen. “De Verduyns (het nieuwe gezin, red.) wonen bewust niet in een keurig Ikea-huis. We zien echte rommel, spullen van verschillende generaties en in de hoek een kastje van de overleden oma. Het is bovendien een gezin dat, ook heel herkenbaar, de broek moet ophouden en daarvoor hard moet werken. Gaat dat tientje naar een kledingstuk van dochter Merel of gaat het toch in de geldpot voor een gezamenlijke vakantie?’”

Vanaf 23 december (Videoland) is het nieuwe gezin te zien in GTST.

Total
0
Shares
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heb je dit al gelezen?