Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  GTST Meerdijk App: Het verhaal van Wiet en Nieuwe Tijden

  19

  Het verhaal van Wiet en Nieuwe Tijden in de GTST Meerdijk App is afgerond.

  Wil je het verhaal nog een keer spelen of moet je het verhaal nog spelen? In dit bericht staan alle antwoorden, codes en oplossingen.

  Het verhaal van Wiet en Nieuwe Tijden

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 11 t/m 15 juli te lezen”]
  11 t/m 15 juli

  Maandag: Ga naar Tiffy’s kamer in Utrecht en ontgrendel het slot. Ga vervolgens naar de badkamer en vul de tijdlijn van Lucas in. Zie de afbeelding hieronder.

  image

  Ga vervolgens terug naar Meerdijk. Ga met het vliegtuig naar Mount Everest High Enterprises in Rusland. De antwoorden van de quiz zijn: 1. A. Tess Verdoorn, 2. D. Stagiaire. Ga tot slot naar het kantoor van Wiet en bekijk het filmpje.

  Woensdag: Ga naar de kamer van Tiffy in Utrecht. Het antwoord op de rebus is Eigen schuld dikke bult. Daarna keer je terug naar Meerdijk en bezoek je Toko. Zoek alle juiste foto’s bij elkaar. Nadat je memory hebt gespeeld, ga je weer terug naar Utrecht. In de kamer van Tiffy beantwoord je de vragen van de quiz: 1. A. Carlijn, 2. C. Journalistiek, 3. C. Lucas Rindertsma en 4. C. Bobby. Vervolgens ga je naar Spelonk. De noten van het nummer zijn GCDCC.

  Vrijdag: Ga naar de Woonkeuken in het Utrechtse studentenhuis. De verschillen op de foto zijn: het zilveren buisje, de wenkbrauw van het meisje, het puntje naast de vaas, de mouw van het jasje van de vader en het lichtpunt helemaal rechts. Daarna keer je terug naar Meerdijk en neem je het vliegtuig naar Rusland. Daar ga je naar het kantoor van Tess. Lees de berichten op Tess’ telefoon. Vervolgens kraak je de code van de computer. De code is 7519. Lees dan weer de berichten op de telefoon.
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 18 t/m 22 juli te lezen”]
  18 t/m 22 juli
  Maandag: Ga naar Tiffy’s kamer in Utrecht. Open de tas van Lucas en beluister de voicemail. Daarna ga je naar het vliegveld in Meerdijk en vlieg je naar Rusland. Daar help je Wiet bij het oplossen van de rebus. Het antwoord op de rebus is: Het kantoor van Maddy is te vinden op de bovenste verdieping. Keer terug naar de centrale hal en ga naar de receptie. Open de ladekast om de pas te kunnen bemachtigen. Ga dan naar de lift. Vervolgens ga je weer naar het kantoor van Wiet.

  Woensdag: Ga naar de Woonkeuken in Utrecht en zet de tijdlijn van Lucas in chronologische volgorde. Zie de afbeelding hieronder.

  image

  Zoek vervolgens de drie ontwerpen die Amy is kwijtgeraakt in het studentenhuis. 1. In Spelonk, 2. In de badkamer, 3. In Bobby’s kamer. Zoek vervolgens de vier items van Tiffy. 1. Fotolijstje op de grond in Spelonk, 2. Item rechts in de Woonkeuken op de grond, 3. Geel/groen beeldje links in de Woonkeuken bij het krijtbord, 4. Item aan de deur in de badkamer. Ontgrendel vervolgens de telefoon van Lucas met de code 5259.

  Vrijdag: Ga naar de Woonkeuken. De antwoorden van de quiz zijn: 1. C. Natuur- en Sterrenkunde & Chinese Taal en Cultuur, 2. A. Van Panhuys, 3. B. Bobby en 4. C. Amy. Ga dan naar de kamer van Tiffy. Het antwoord op de rebus is De kluts kwijt zijn. Vervolgens ga je naar de kamer van Sil. De code van de piano is BGEF.
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 25 t/m 29 juli te lezen”]

  25 t/m 29 juli
  Maandag: Pak het vliegtuig naar Rusland en ga naar het kantoor van Wiet. Na het filmpje open je de telefoon van Wiet en lees je de berichten.  Keer dan terug naar Meerdijk en pak de trein naar Utrecht. Ga naar Spelonk. De tijdlijn is als volgt:

  Screenshot_2016-07-25-12-50-26-1

  Ga dan naar de slaapkamer van Tiffy. De spullen van Lucas liggen in de kast van Bobby in zijn kamer, naast de wasmand in de badkamer, op het bed van Karim en de tas in Sil’s kamer.

  Woensdag: Pak het vliegtuig naar Rusland en check Wiets mailbox. Het wachtwoord is Wereldreis. Vervolgens print je de kaartjes uit. De vijf verschillen zijn: Nummer 3 bij de regels, 16+, de aanvangstijd, het ticketnummer en de barcode. Daarna reis je naar Utrecht en ga je naar de kamer van Tiffy. Het antwoord op de rebus is Afscheidsbrief.

  Vrijdag: Ga naar Tiffy’s kamer in Utrecht en ontgrendel het slot. Ga vervolgens naar de Woonkeuken om de Samen=1 opdracht te spelen. Het juiste antwoord is: Quinn. Ga tot slot naar Spelonk en speel de melodie na met de noten: CCCC.
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 1 t/m 5 augustus te lezen”]

  1 t/m 5 augustus
  Maandag: Ga naar Tiffy’s kamer in Utrecht en zoek de vijf verschillen op de trouwfoto van Lucas en Menno. Zie de foto hieronder.

  image

  Ontgrendel vervolgens Wiets telefoon met de code 4662.

  Woensdag: Ga naar de kamer van Amy in Utrecht. Zoek de zes kledingstukken bij elkaar. Ga daarna naar de Woonkeuken. De bewoner die hoort bij de vier afbeeldingen is Bobby. Keer daarna weer terug naar de kamer van Amy. Het antwoord op de rebus is Familie of geen familie.

  Vrijdag: Ga naar het kantoor van Wiet in Rusland. De tijdlijn is als volgt:

  Screenshot_2016-08-05-11-53-42-1

  Daarna ga je naar Amy’s kamer in Utrecht. De code van de telefoon is 3926. Vervolgens ga je naar de woonkeuken en los je de rebus op. Het antwoord is Liefdesliedjes klinken in mijn oren.
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 8 t/m 12 augustus te lezen”]

  8 t/m 12 augustus
  Maandag: Ga naar Spelonk in Utrecht. De verschillen op de foto zijn: het zwarte stokje links, de oorbel van Tiffy, het oog van Tiffy, de lippenstift van Tiffy en het behang rechts op de foto. Daarna reis je af naar Rusland en beantwoord je de vragen van de quiz: 1. A. Misschien, 2. C. Ik hoorde iets vreemds in de kelder en 3. A. Een gil. Ga dan terug naar de lift. De spullen van Maddy: de USB-stick op de grond, het doosje op de grond bij de receptie en de krant. Vervolgens ga je naar het kantoor van Wiet. Daar open je het kistje van Maddy.

  Woensdag: Ga naar Spelonk in Utrecht en selecteer de volgende personen: Amy, Sil, Quinn en Karim. Speel vervolgens memory in Tiffy’s kamer. Zoek tot slot de spullen van Lucas in Tiffy’s kamer. 1. Blauwe tas op de grond, 2. Smartphone op het tafeltje, 3. Bidon op de salontafel, 4. Shirt op de grond naast het bed.

  Vrijdag: Ga naar Spelonk in Utrecht en zoek de verschillen: het bordje van de toiletten, het zilveren bolletje onder in beeld, de bovenkant van de pot met suiker, de cactus en de schaduw links. Ga daarna naar de kamer van Tiffy. De code van de telefoon is 0152. Daarna keer je weer terug naar Spelonk en los je de rebus op: Oog in oog met de waarheid.
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 15 t/m 19 augustus te lezen”]

  15 t/m 19 augustus
  Maandag: Ga naar het kantoor van Wiet in Rusland. Daarna keer je terug naar de hal en neem je de lift. De code van de lift is 2975. In het archief ga je op zoek naar de spullen: het blad met de grafieken, de foto’s, de map in de verte en de map onder de trap. Dan ga je weer terug naar het kantoor van Wiet en bekijk je het filmpje. Zodra je klaar bent, verlaat je Rusland en ga je naar de kamer van Tiffy in Utrecht. Daar beantwoord je de vragen van de quiz: 1. C. Via Oude Liefde Roest Niet, 2. A. Hawaii, 3. B. Schuiten en 4. B. Maxime.

  Woensdag: Ga naar de kamer van Tiffy in het Utrechtse studentenhuis. Het woord wat de afbeeldingen gemeen hebben is Moon. Daarna ga je naar de kamer van Amy. Diegene met geen geheim in het studentenhuis zijn: Quinn, Carlijn en Moon. In de woonkeuken open je het slot door op het juiste moment op de zwarte knop te drukken.

  Vrijdag: Pak het vliegtuig naar Rusland en los de rebus op: Mijn lange weg terug. Ga daarna naar het kantoor van Wiet. Daar kraak je de code: 2158. Vervolgens ga je naar Spelonk in Utrecht. Zoek alle juiste plaatjes bij elkaar. Nadat je het filmpje hebt bekeken, zoek je alle voorwerpen van Lucas: in de woonkeuken bij de deur rechts, in de woonkeuken op de grond bij de eettafel, bij Tiffy’s nachtkastje in haar kamer en op de stoel rechts in Tiffy’s kamer.[/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 22 t/m 26 augustus te lezen”]

  22 t/m 26 augustus
  Maandag: Ga naar Bobby’s kamer in Utrecht en vul de gebroken tijdlijn in. Zie de afbeelding hieronder.

  image
  Ga vervolgens naar Spelonk en speel de quiz. De juiste antwoorden zijn: 1. B. Jacques, 2. A. Tiffy, 3. B. When A Men Loves A Women, 4. C. Tiffy. De vijf verschillen van de arendsoog zijn: 1. Rechter wenkbrauw van Moon, 2. Linker oorbel van Carlijn, 3. Sticker op de rechter koelkast, 4. Rits van Karims vest, 5. Schilderij aan de linkerkant naast Lucas.

  Woensdag: Ga naar Wiets kantoor in Rusland. Breng vervolgens een bezoek aan de receptie en zoek de vijf verschillen op de kaart. Zie de foto’s hieronder.

  image image image

  Pak daarna de trein naar Utrecht en ga naar Spelonk. De antwoorden van de quiz zijn: 1. B. Humaan Immunodeficiëntie Virus, 2. B. Bloed, 3. A. Positief. 

  Vrijdag: Ga naar Wiets kantoor in Rusland. De juiste persoon op de verscheurde foto is: Elise Kil. Ga daarna naar Utrecht en breng een bezoek aan Tiffy’s kamer. De verschillen op de oude foto van Tiffy en Lucas zie je op de onderstaande afbeeldingen. 

  image image

  image image

  Tot slot is het antwoord op de rebus: Wonen bij Moon.

  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 29 augustus t/m 2 september te lezen”]
  29 augustus t/m 2 september
  Maandag: Ga naar de Woonkeuken in het Utrechtse studentenhuis. De code van Lucas’ telefoon is 4434. Druk dan nogmaals op de puzzel in de Woonkeuken. De vier personages hebben één persoon gemeen: Anita. Daarna ga je naar De Koning in Meerdijk en los je de rebus op: Nierfalen.

  Woensdag: Ga naar het kantoor van Wiet in Rusland. Daarna zoek je Dimitri op in de hal van MEHE en open je de brief. Keer vervolgens weer terug naar het kantoor van Wiet. Zodra je klaar bent in Rusland, ga je naar de kamer van Amy in Utrecht. Daar zoek je dezelfde plaatjes bij elkaar.

  Vrijdag: Ga naar de kamer van Bobby in Utrecht. De plaatjes die niet bij Bobby horen zijn: de hamburger, het blaadje met Chinese Taal en Cultuur, de planning van de bardienst en de maaltijdbox. De ingrediënten van Bobby’s shake zijn te vinden op de volgende plekken: Amy’s kamer (banaan), Sils kamer (pak muesli), Karims kamer (pak melk) en in Bobby’s kamer (pot met eiwit). Ga vervolgens naar Spelonk en los de rebus op. Het antwoord op de rebus is: Soep met grote gevolgen.[/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 5 t/m 9 september te lezen”]

  5 t/m 9 september
  Maandag: Ga naar de Woonkeuken in het Utrechtse studentenhuis. Zoek alle juiste foto’s bij elkaar. Ga daarna naar de kamer van Amy en open de laptop: 2338. Daarna keer je terug naar de Woonkeuken en los je de rebus op: Lachen met Moon.

  Woensdag: Ga naar de Woonkeuken en los de rebus op. Het juiste antwoord is: Besmettingsgevaar. Ga vervolgens naar Spelonk. Het antwoord op de Samen=1 opdracht luidt: Karim. Open tot slot Tiffy’s dagboek in haar kamer.

  Vrijdag: Ga naar de Woonkeuken in Utrecht en speel het spelletje memory. Ga daarna naar Wiet in Rusland. Om erachter te komen wie Maddy Everest is, moet je een betaald nummer bellen. Maddy Everest is Martine Hafkamp. De verschillen van de foto zie je op de afbeeldingen hieronder.

  imageimageimage

  [/spoiler]

  Delen

  19 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Als je de spullen van Lucas gaat zoeken moet je naar de kamer van tiffy en dan de stoel rechts in haar kamer, maar ik hem daar niet vinden en ook niet aantikken

  2. uiteindelijk moet je naar het spelonk om erachter te komen wie er jarig is en daar moet je noten spelen. Welke noten zijn dat?

  3. Ik kan de melodie niet spelen met CCCC . Quinn is verdrietig, waarom ? kan iemand mij zeggen hoe je een hele melodie kan spelen met 1noot?

  4. Vd laatste foto laat hij hem niet helemaal zodat er nu dus een stukje wegvalt vd foto en ik dus 1 verschil mis iemand een idee hoe ik dit oplos??