Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  GTST Meerdijk App: Het verhaal van Hein

  Het verhaal van Hein in de GTST Meerdijk App is afgerond.

  Wil je het verhaal van Hein nog een keer spelen of moet je het verhaal nog spelen? In dit bericht staan alle antwoorden, codes en oplossingen.

  Het verhaal van Hein

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 28 maart t/m 1 april te lezen”]
  Maandag: Ga naar het AZM. Er wordt gevraagd de vijf notities van Hein te zoeken in Meerdijk. De notities liggen in de Rozenboom (op de bank), op het strand (in het zand), in Boks (op de tafel), in De Koning (bij Job) en in Pop University (op de tafel). Ga vervolgens terug naar het AZM. Er wordt nu gevraagd om de sleutelnotitie te zoeken in Meerdijk. Deze notitie is te vinden op het plein.

  Het geheimschrift van Hein ontcijfer je door bij elke letter drie stappen terug in het alfabet te gaan. Dit moet gedaan worden aangezien de sleutel -3 is. Voorbeeld: de letter Y, geschreven door Hein, is in ontcijferde vorm de letter V, aangezien de letter V drie stappen voor de letter Y staat (V W X Y). Het ontcijferde geheimschrift van Hein luidt: Vrijheid. Via AZM. Max vijftien pillen. Kaakchirurg! Bewaking afleiden. Huisje is gehuurd.

  Woensdag: Ga naar de Rozenboom en vul de tijdlijn in:
  Screenshot_2016-03-30-11-23-12-1

  Nadat je de tijdlijn hebt ingevuld ga je naar het AZM. De code van de telefoon is 7125.

  Vrijdag: Ga naar de Rozenboom en zoek Janine. Zoek de vier verloren spullen van Janine in de Rozenboom. Haar jas hangt over een stoel. Haar camera ligt op tafel. De tas van Janine ligt aan de linkerkant in de Rozenboom op de grond. Haar tablet ligt op een bank voor de receptie. Ontgrendel de lift met een cijfercode. De cijfercombinatie luidt: 0112. Ontgrendel vervolgens de dictafoon van Janine. De cijfercombinatie luidt: 2154. Ga terug naar Janine (op de begane grond) en los vervolgens de rebus op. De oplossing is: Hein houdt zich schuil in zijn vakantiehuisje. 

  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 4 t/m 8 april te lezen”]

  Maandag: Ga naar de Rozenboom, klik op Laura en ga met de lift naar de kamer van Janine. Haar kamernummer is 0112. Dit is tevens de ontgrendelcode van de lift. Ontgrendel vervolgens de telefoon van Janine.

  Woensdag: Ga naar de gevangenis. Zoek de juiste paren bij het spel memory. Ga daarna naar de Rozenboom en ga met de lift naar de kamer van Janine. Haar kamernummer is 0112. Beantwoord op de laptop de vragen van de quiz. De antwoorden zijn: vraag 1 is A. Ludo Sanders, vraag 2 is B. Mickey Lammers en vraag 3 is C. Archiefmedewerker. Nadat je de quiz hebt voltooid, druk je weer op de laptop. Het antwoord op de rebus is 09091234514.

  Vrijdag: Ga naar Huize Rik. De frequentie van de radio is 0871. Nadat je het bericht op de radio beluisterd hebt, ga je naar Toko. Het woord wat de foto’s gemeen hebben is Zee. Ga dan naar Huize Sanders en bekijk de flashback van Janine. Daarna zoek je alle verschillen: de haren van Sophia, de bloem boven het schilderij, de kaars voor het raam, de andere kaars voor het raam, de schaal met het boeket  en het rechter gordijn. Druk dan opnieuw op het puzzelicoontje. De code van de kluis is 9751. 

  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 11 t/m 15 april te lezen”]

  11 t/m 15 april

  Maandag: Ga naar het politiebureau. Ontgrendel de la door op het juiste moment op de knop te klikken. Ga vervolgens naar het plein en los de rebus op. Het antwoord luidt: Het huisje van Hein staat op een weg ten zuiden van Boks.

  Woensdag: Ga naar de Koning en beantwoord de vragen van de quiz bij Job. De antwoorden zijn: vraag 1 is C. Marco, vraag 2 is D. Op een brandstapel te zetten, vraag 3 is C. Tineke en vraag 4 is C. Janine, Barbara en Laura. Ga dan naar het politiebureau. De persoon die mist is Vincenza.

  Vrijdag: Ga naar het politiebureau als je alle aanwijzingen nog eens opnieuw wil beluisteren. Daarna ga je terug naar de kaart en druk je op het huisje van Hein. Het huisje is te vinden in de bossen, recht onder Boks. Zodra je het huisje gevonden hebt, los je cijfercode op. Deze code is 8731. Eenmaal binnen zoek je alle voorwerpen van Hein: de fles wijn, het boek, het doosje op de bank, de plaat van de platenspeler, het schilderij boven de kast, het boek op het tafeltje, de aktetas en de telefoon.

  kaart huisje hein
  [/spoiler]

  [spoiler title=”Klik hier om alle antwoorden van 18 t/m 22 april te lezen”]

  18 t/m 22 april
  Maandag: Ga naar de Koning. De volgorde van de tijdlijn is als volgt:

  Screenshot_2016-04-18-12-19-21-1
  Beluister de voicemail van Rik en ga daarna naar de Rozenboom. Ga met de lift naar de kamer van Janine. Haar kamernummer is 0112. Op de laptop van Janine zoek je de zes verschillen: de knoop op het kussen, het potje op de kast, de spuit, de stoel, de armleuning en het haar van Hein.

  Woensdag: Ga naar het vakantiehuisje van Hein. Het huisje is te vinden in de bossen, recht onder Boks. Ontgrendel de deur door op het juiste moment op de knop te klikken. Ga daarna naar het politiebureau. Klik op de deur naar de gang en bekijk het filmpje. Ga daarna naar de gevangenis en speel de quiz. De juiste antwoorden zijn: 1. A: psychiatrie. 2. B: patholoog anatoom. 3. D: collectante en 4. B: drie. Speel daarna het deuntje na op de piano. FGAC is de code. Na het bekijken van het filmpje heb je de verhaallijn van Hein afgesloten.
  [/spoiler]

  13 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Als ik op de plek in het bos waar het huisje van Hein staat klik.
   krijg ik een hele grote i met vraag tekens weet niet wat ik nu moet doen wat moet ik doen?