donker

GTST pleegt zelfmoord

Sinds de start van GTSTCourant in 2015, heeft de site zich nooit uitgelaten over de inhoud van GTST. Mede door de dalende kijkcijfers en de alsmaar toenemende kritieken op de soap, heeft GTSTCourant besloten om zich vandaag openlijk uit te spreken over de huidige koers van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De kijkcijfers van GTST liegen er niet om. Waar de soap in 2012 nog moeiteloos twee miljoen kijkers wist te boeien, duikt dat aantal nu soms naar een zorgwekkende 700.000 kijkers. Een veelgehoord argument is dat lineaire kijkcijfers dalen door de opkomst van video on demand kanalen (zoals Videoland). Omdat ook het marktaandeel van GTST sterk is gedaald, gaat die vlieger niet op.

GTSTCourant zet sterk zijn vraagtekens bij de huidige koers die de soap momenteel vaart. Er is op dit moment ook weinig boeiends te melden over GTST, waardoor deze site zich langzaam begint af te vragen of de soap nog wel interessant genoeg is om naar te kijken (én over te schrijven). Kortom: GTST pleegt zelfmoord.

Waar de verhaallijnen vorig seizoen te lang duurden, is er dit seizoen geen touw meer aan vast te knopen: het is rommeliger dan ooit. De huidige verhaallijn omtrent de vlogavonturen van Rover, Valentijn, JoJo, Kimberly en Lana is wat GTSTCourant betreft een dieptepunt te noemen. Ook weet de soap het – na bijna dertig jaar – nog steeds voor elkaar te krijgen om bepaalde scènes zeer amateuristisch in beeld te brengen (ongeluk Daan). Verder ontbreekt iedere binding met nieuwe personages, omdat deze na een paar maanden alweer verdwijnen (alleen in dit seizoen al: Flo, Tiffy, Mark en Marieke). Daarnaast ogen de sets in vergelijking met andere series goedkoop en gedateerd, zijn de acteerprestaties van een aantal acteurs ver beneden niveau en is de spanning momenteel ver te zoeken. Tot slot lijkt GTST anno 2019 door de maatschappelijk betrokken verhaallijnen niet meer op een soap. Het echte drama van vroeger wordt gemist.

Het is te hopen dat de soap dit waardeloze seizoen tijdens de aanstaande zomercliffhanger weet goed te maken, anders ziet GTSTCourant de toekomst van GTST allerminst rooskleurig in.


Total
0
Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

77 reacties
 1. Het is af en toe inderdaad wat rommelig. Jammer dat Aysen niet meer mee doet. Dat maakte het een beetje meer spannend. De liefdes tussen Daan en Nina is gemaakt zodat het niet echt lijkt.

 2. Volgens mij hebben de meeste van jullie een beetje last van nostalgie. Doe niet of seizoen 1 zo geweldig was, Gtst is nooit perfect geweest, zeker het acteerwerk niet. Tuurlijk heeft het wel eens z’n momenten soms, zeker!
  Eerlijk gezegd vond ik de laatste twee seizoenen helemaal niet zo slecht. Oke de verhaallijnen waren niet geloofwaardig nee, maar welke soap is er nou wel geloofwaardig? (De seizoensfinale met Loes vs Aysen, Rik en Nina die op het punt stond verpletterd te worden in die auto, vond ik een van de beste cliffs sinds de parachutesprong cliff.)
  Bovendien het tempo is vorig seizoen wel verbeterd. Er zat een razend tempo in, vooral bij de kwaad-bloed verhaallijn. Niet weken lang afleveringen waarin niks opgelost werd. Er was elke dag iets nieuws om over te praten.

  Gtst probeert wel met de tijd mee te gaan, daarvoor moeten ze ook de jongere doelgroep blijven aanspreken. Daar overdrijven ze vaak wel zo erg in dat ik het inderdaad ook irritant vind om naar te kijken. Het zingen van Rikki en Wiet, het vloggen om maar iets te noemen.
  De maatschappelijke onderwerpen hebben trouwens wel altijd al een rol gespeeld, alleen durven ze nu meer.
  Ik ben het er wel mee eens dat de gtst ondanks alles kinderlijker overkomt dan ooit en het soapgevoel minder is geworden, en ik vind het ook wel jammer dat er zoveel acteurs weg zijn gegaan afgelopen jaren, waarvoor meestal jonkies in de plaats kwamen met seizoen 1 acteerprestaties. Van de cast die er in zat toen ik begon te kijken zijn er nu nog maar 6 over, daar ben ik dan weer nostalgisch over. Jongere acteurs maakt niet uit, je kunt ze best volwassenere verhaallijnen geven. De meeste zijn tussen de 18 en 25, maar ze gedragen zich als 14 jarigen. Het decor stoor ik me niet aan, dat geeft juist een soap gevoel.

  Ik denk dat ze bij Gtst echt wel hun best doen. Maar ze willen ook groeien als een serie, en dat merk je ook wel met hoe ze de laatste 3 jaar hun verhalen schrijven, niet wat er gebeurt maar hoe het in gebeurt en in beeld wordt gebracht (een sprong in de tijd, flashbacks etc.) , misschien dat ze daarom luchtigere verhaallijnen leveren, omdat een echte soap ook niet echt meer van deze tijd is. Los daarvan vind ik dat er genoeg drama in zit, en als je het niet te serieus neemt is het best leuk.
  Het is bij verre na lang niet zo trashy als Utopia, of de zoveelste talentenjachten. Gtst is nog een van de minder slechte programma’s op de Nederlandse tv. Maar stel het zou binnekort stoppen hoop ik uiteraard wel dat ze het een waardig einde geven.

 3. Ik vind die puber verhaallijn niks, ze doen zo kinderachtig. Laat alsjeblieft weer een tienerzwangerschap komen, dan wordt het tenminste interessant.

  En er moet weer echt iets spannends gebeuren in Meerdijk. Een dodelijk virus, een oude vijand die terug keert voor wraak of bloedstollende moord.

  Ik vind eerlijk gezegd dat GTST nu een slechte Amerikaanse sitcom veranderde.

 4. Ben het 100% eens met de artikel schrijver. Het niveau waarop GTST vandaag de dag verder gaat is werkelijk om te janken. Die Jojo, Rover, Kimberly en Valentijn zijn wel het dieptepunt met hun tenenkrommend slechte acteerprestaties. Als Valentijn er nou bij kwam om Nick terug te brengen was het prima, maar dit is gewoon kansloos. GTST is geen reet aan. Ik ga wel spangas kijken voor die missende sensatie.

 5. kijkcijfers zegt niks ja jij ! want mensen kijken online tegenwoordig en tegenwoordig kan je ook op je iPad kijken dus vergelijken met kijkcijfers slaat nergens op

 6. Wat was, is niet meer en zal ook niet meer komen. Met andere woorden terugkijken heeft totaal geen zin. In het werkelijke leven veranderen mensen, in een soap dus ook. Echter wordt in zo’n serie alles een aantal keren vergroot. Wat in het werkelijke leven een transitie is, is in een soap een directe draai van 180 graden.
  Waar ik het wel mee eens ben, is de enorme hoeveelheid van komende en gaande, jonge en onervaren acteurs en actrices. Als ze dan worden ‘ingelijfd’, probeer ze dan vast te houden. Is de rol achteraf niet op hun lijf geschreven, probeer dan de rol aan te passen inplaats van de persoon op straat te zetten.
  Wat ik ook echt belangrijk vind, is de -al vaker genoemde- verhaallijn. Wat daar in en om Meerdijk allemaal gaande is, staat mijlenver af van de werkelijkheid. Vroeger was het inderdaad allemaal meer herkenbaar, of je kon je er in elk geval iets bij voorstellen. Nu is het meer een voorspelbaar sprookje geworden of, zo je wilt, een doktersroman.
  Ik ben benieuwd naar wat komen gaat vanaf 2 september en ik hoop van ganser harte, dat de geloofwaardigheid, uiteraard door een vergrootglas bekeken, weer terugkomt.

  SUCCES!!

 7. Ik heb nog nooit zoveel ‘ja’ gezegd toen ik iets aan het lezen was! Het stukje goedkope acteurs en hun acteerkunsten + meer maatschappelijk dan drama zijn meer dan waar! Ik mis de oude tijd met de echte drama, de echte ‘gemene’ ludo en zijn familie. Doe mij die oude gtst maar terug!

 8. Jullie hebben helemaal gelijk. Ik kijk al jaren, sinds kort via NLZiet omdat ik dan kan kijken wanneer ik wil. Maar alle kritiekpunten kloppen wat mij betreft. De scenarioschrijvers en castingdirectie wacht een schone taak voor het volgende seizoen

 9. Overdrijven is ook een vak..
  Gtst is nog altijd beter dan utopia en al die andere shows.

  Maar nee, omdat Anton eindelijk van zijn midlifecrisis af is, is de serie inneens weer te jong..

  1. Gtst is echt klaar. Cliffhanger is om te janken slecht. Veel gaan eruit nu alleen Jojo, Daan, Bing, lucas en Nina die voegen werkelijk niks toe en oh, ja Rover en valentijn mogen ook eruit.. Nina die iets krijgt met Daan ? ja totaal niet voorspelbaar

 10. Ik vind GTST ook niet meer boeiend, waardeloos die jonge acteurs met hun gevlog. Kinderachtige scènes
  Er moet wat beters komen anders stop ik met kijken

 11. Als GTST stopt moeten ze die gvd Utopia brut er ook af gooien .daar word continu ruzie enz gedaan en in GTST niet .GTST MOET BLIJVEN OP DE BUIS PUNT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. Utopia tegenwoordig daar zitten ook allemaal van die saaie mensen in, snap niet dat John dat nog door laat gaan

Heb je dit al gelezen?
GTSTCourant - Laura Selmhorst

Heeft Laura dementie?

Het zou zomaar eens kunnen dat Laura Selmhorst binnenkort wordt gediagnosticeerd met dementie. Haar geheugen laat haar steeds…
Lees meer