GTST pleegt zelfmoord

Sinds de start van GTSTCourant in 2015, heeft de site zich nooit uitgelaten over de inhoud van GTST. Mede door de dalende kijkcijfers en de alsmaar toenemende kritieken op de soap, heeft GTSTCourant besloten om zich vandaag openlijk uit te spreken over de huidige koers van Goede Tijden, Slechte Tijden.

De kijkcijfers van GTST liegen er niet om. Waar de soap in 2012 nog moeiteloos twee miljoen kijkers wist te boeien, duikt dat aantal nu soms naar een zorgwekkende 700.000 kijkers. Een veelgehoord argument is dat lineaire kijkcijfers dalen door de opkomst van video on demand kanalen (zoals Videoland). Omdat ook het marktaandeel van GTST sterk is gedaald, gaat die vlieger niet op.

GTSTCourant zet sterk zijn vraagtekens bij de huidige koers die de soap momenteel vaart. Er is op dit moment ook weinig boeiends te melden over GTST, waardoor deze site zich langzaam begint af te vragen of de soap nog wel interessant genoeg is om naar te kijken (én over te schrijven). Kortom: GTST pleegt zelfmoord.

Waar de verhaallijnen vorig seizoen te lang duurden, is er dit seizoen geen touw meer aan vast te knopen: het is rommeliger dan ooit. De huidige verhaallijn omtrent de vlogavonturen van Rover, Valentijn, JoJo, Kimberly en Lana is wat GTSTCourant betreft een dieptepunt te noemen. Ook weet de soap het – na bijna dertig jaar – nog steeds voor elkaar te krijgen om bepaalde scènes zeer amateuristisch in beeld te brengen (ongeluk Daan). Verder ontbreekt iedere binding met nieuwe personages, omdat deze na een paar maanden alweer verdwijnen (alleen in dit seizoen al: Flo, Tiffy, Mark en Marieke). Daarnaast ogen de sets in vergelijking met andere series goedkoop en gedateerd, zijn de acteerprestaties van een aantal acteurs ver beneden niveau en is de spanning momenteel ver te zoeken. Tot slot lijkt GTST anno 2019 door de maatschappelijk betrokken verhaallijnen niet meer op een soap. Het echte drama van vroeger wordt gemist.

Het is te hopen dat de soap dit waardeloze seizoen tijdens de aanstaande zomercliffhanger weet goed te maken, anders ziet GTSTCourant de toekomst van GTST allerminst rooskleurig in.

Total
0
Shares
77 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vorig artikel

Spoilers 1 t/m 5 juli 2019: DE CLIFFHANGER

Volgend artikel
GTSTCourant - Puck Odolphy

Musicalster Annefleur van den Berg krijgt rol in GTST

Heb je dit al gelezen?