GTSTCourant - Billy de Palma

GTST verliest soapbitch: exit Lone van Roosendaal

Na Maxime Sanders en Martine Hafkamp verliest GTST opnieuw een soapbitch: het personage Billy de Palma, gespeeld door Lone van Roosendaal, verruilt Meerdijk voor Costa Rica en is 2 januari voor het laatst te zien.

Even leek het erop dat soapdochter Shanti Vening met haar moeder Billy mee zou gaan naar het zonnige oord, maar zij kiest voor haar grote liefde Rik de Jong en blijft in Meerdijk.

Met het vertrek van Billy verliest GTST wéér een soapbitch, terwijl personages met een duistere kant juist kenmerkend zijn voor soaps én zorgen voor interessante verhaallijnen.

De exit van Lone is definitief. Hoewel haar rol aanvankelijk maar vijf weken zou duren, heeft de actrice ruim een jaar in GTST gespeeld. Op Instagram laat Lone weten dat ze in de soap zou zijn gebleven, als de schrijvers dat aan haar hadden gevraagd.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

27 reacties
 1. Billy moet blijven,ze is een van de beste spelers,niet zo gemaakt als al die tieners die ze er bij halen,ik kijk al vanaf aflevering 1 op 1 oktober 1990.
  Billy kan echt acteren,integenstelling tot Puck,Lana,Bobby en nu weer die drie nieuwe pubers.
  Een hele slechte keuze van GTST echt jammer,

 2. Ik ben nu wel benieuwd wat er met Daan gaat gebeuren nu deze verhaallijn klaar is. Zou hij toch nog een grote rol spelen in de verhaallijn met Nina?

 3. Lana en Bobby schrijf ze uit. Ze acteren niet echt, maar ratelen hun tekst op zonder enige inleving. Ze ‘zijn’ niet hun karakter. En dat is logisch, ze zijn nog jong, ze moeten zichzelf nog ontwikkelen als acteur, maar nu op dit moment zijn ze te eendimensionaal, waardoor ze kleurloos en irritant acteren zonder gevoel. Verder vind ik hun rol niks toevoegen. Het haalt de vaart uit GTST.

  Voordat Celine komt roepen dat ik dan zelf maar moet acteren. Nou nee, ik weet van mezelf dat ik het niet kan. Dat is altijd beter dan ‘acteurs’ die roepen dat ze het wel kunnen, via een kruiwagen in een soap terechtkomen en er vervolgens niks van bakken 😛

 4. Ik snap hier niets van.. Dan heb je een actrice als Lone, steengoed, en dan schrijf je die uit de serie terwijl dat een flutkarakter als Puck of Jojo wel blijft. Niet te bevatten. Ze hadden zoveel kanten opgekund met Billy, zoveel goede verhaallijnen. Als wij ze kunnen bedenken dan zou je er toch vanuit mogen gaan dat de echte schrijvers dat ook kunnen?

 5. Waar zijn ze toch mee bezig ongelooflijk!
  Zei is een top actrice die de serie op het moment zeker nodig heeft.
  hopelijk nemen ze nog een ander besluit en komt Billy toch terug.
  Als ze zo met goeie acteurs omgaan kunnen ze beter nu al stoppen.
  Billy en Ludo waren de Bitch en badguy van Ludo wordt nu ook een steeds meer een sissi gemaakt beetje jammer allemaal spanning rond deze 2 personage’s horen er ook zeker bij.
  Ik hoop dat het allemaal positief gaat veranderen en ander gewoon een andere uitvoerent producent kiezen deze heeft zijn beste tijd wel gehad.

   1. Als ik hier moderator zou zijn, zou ik jou al meteen een ip-ban geven. Jij tettert overal doorheen als taalnazi en je duikt op iedereen die kritiek/feedback wil geven. Ik vind de kritische reacties juist heel interessant. Het gaat met gtst niet goed Celine, dat is een feit, dat zeggen programmamakers, journalisten, experts en een grote groep kijkers. Alleen jij blijft blaten dat wij ‘zeiken’. Klik deze site dan weg en geniet van je serie zolang het nog komt 😛

 6. Sjors (nieuwe actrice valt zwaar tegen), Aamir, Lana, Puck, Shanti en Jojo mogen van mij ook vertrekken. Ze voegen niets toe en zijn irritant.

 7. Mooie afsluiting van het jaar. Ik ben er klaar mee met gtst. Lone van roosendal super goede actrice ik heb genoten van haar rol als billy de palma. Inge iphenborg en marjolein keuning waren ook erg goed. Succes der mee gtst makers. Videoland opgezegd

 8. Zou wel grappig zijn als Tamara Brinkman een duistere bitchy kant gaat neerzetten in haar karakter, in tegenstelling tot hoe de intro van de familie Verduyn is. Ben benieuwd naar dat zogenoemde ‘geheim’ dat ze meenemen naar Meerdijk. Hoop dat wat spectaculairder is dan de ‘terugkeer’ van Robert. Waarschijnlijk zit er iets anders in de urn van oma Verduyn. Daar wordt wel een beetje de nadruk op gelegd. En dan valt ie een keer per ongeluk op de grond in het bijzijn van Laura. Die natuurlijk haar mond niet kan houden etc etc

   1. Mag toch hopen dat het iets anders is, want als dat het ‘grote geheim’ is weten die schrijvers echt niks meer te verzinnen bij de comeback van een oud-personage. Immers werd exact hetzelfde gedaan bij de terugkeer van Linda in 2015 en de terugkeer van Mark en Marieke in 2018.

    1. @Peter, even afwachten, niet te snel oordelen of conclusies trekken. Ik ga er vanuit dat ze geleerd hebben van de kritiek op eerdere verhaallijnen.
     Niet voor niets hebben ze beterschap beloofd.

Vorig artikel

Bing betrapt Nina en Daan in bed

Volgend artikel

Spoilers 6 t/m 10 januari 2020

Ook op GTSTCourant:
error: Kopiëren is niet toegestaan!