GTSTCourant viert de zomer: Terugblik seizoen 26 – mei

GTSTCourant viert de zomer! Het 26e seizoen van GTST is voorbij. GTSTCourant blikt terug op dit seizoen door elke dinsdag een maand uit seizoen 26 uit te lichten. We beginnen met de eerste maand van seizoen 26 (september) en eindigen met de laatste maand (juni).

Mei 2016

Sil Selmhorst
Noud krijgt een telefoontje van Sil uit de gevangenis, waarin hij vertelt dat hij vrijkomt. Laura is door het dolle heen. Ook Rikki is verbaasd als Sil ineens voor haar neus staat. Sil wijkt geen moment van haar zijde. Hij wil weer een relatie met Rikki. Rik vindt dat Sil Rikki met rust moet laten.

SSSilThuis

Dat lukt als Sil tegen Amy aanbotst. Zij vindt hem leuk en helpt hem om Rikki te vergeten. Dat lijkt te helpen en hij lijkt haar ook leuk te vinden, totdat hij Sam ontmoet. Sil ziet haar ook wel zitten. Hij zoent zelfs met Sam. Daarna maakt Sam een fout: ze gaat achter het verleden van Amy aan, om haar zwart te maken. Als Amy erachter komt, is ze daar heel boos over. Ook Sil is boos en kiest Amy’s kant. Als Amy en Sil even later wat drinken in De Koning, biechten ze elkaar hun hele verleden op.

Sjoerd 
Thijs’ plan om Sjoerd te saboteren lijkt te werken. Zelfs Noud en Laura lijken hun vertrouwen in Sjoerd te verliezen. Noud wil Sjoerd zelfs van de klus afhalen. Sjoerd zit er helemaal doorheen. Op dat moment vindt hij een zakje met drugs. De drugs zijn door een hulpje van Thijs bij Sjoerd terecht gekomen. Sjoerd kiest er uiteindelijk voor om de drugs niet te gebruiken.

Net op het moment dat hij het wegspoelt, komt Noud binnen. Niet veel later komt ook Aysen binnen. Zij vraagt zich af waarom de oude dealer van Sjoerd ineens gratis coke aanbiedt. Thijs is nog niet klaar met Sjoerd. Hij laat hem opsluiten in een schuur, zodat Sjoerd Bram niet van school kan halen en Rikki nog meer argwaan krijgt. sjoerd

Noud krijgt van Bing een grote klus. Hij wil niet dat Sjoerd meewerkt, omdat Noud denkt dat hij aan de drugs is. Ook Rikki twijfelt. Ze gaat naar Anton om hem te vertellen dat Sjoerd weer verslaafd is. Anton heeft het gevoel dat Rikki een persoonlijke wraakactie is begonnen en gelooft haar niet.

Sjoerd is woedend als hij hoort dat Aysen contact heeft gezocht met zijn oude dealer. Tijdens een gesprek met Anton ontploft hij. Iedereen weet het nu zeker: Sjoerd is weer drugsverslaafd. Anton en Noud gaan er samen voor zorgen dat Sjoerd wordt opgenomen in een afkickkliniek. Dit lukt hen niet. In de zoektocht naar meer informatie, stuit Aysen op Henk Hooijmans: de nieuwe collega van Sjoerd.

Rover
Rover is dronken en misdraagt zich in De Koning. Rik grijpt in en stuurt hem, samen met zijn vrienden, weg. Eenmaal buiten spuit Rover de auto van Anton onder met graffiti. Daarna gaat hij naar huis. Sjoerd geeft Rover flink op zijn kop, omdat hij een rommeltje van zijn leven maakt. Als Rover belooft zijn leven te beteren, wordt hij aangehouden.  rover

De auto van Anton is, na Rovers vertrek, in de brand gestoken en gebruikt voor joyriding. Anton heeft aangifte tegen Rover gedaan wegens vernieling en brandstichting. Rover ontkent dat hij er iets mee te maken heeft. Anton gelooft hem en samen bedenken ze een plan om een bekentenis los te krijgen bij een ‘vriend’ van Rover. Dat lukt uiteindelijk.

Benthe
Benthe is weer terug. Als ze verliest bij een belangrijke wedstrijd, troost Rover haar. Ze heeft echter vervelend nieuws: ze gaat emigreren naar Argentinië. Anton adviseert Rover om nog één mooie nacht met Benthe door te brengen. Even later is het verdrietige moment daar: Rover en Benthe moeten afscheid nemen van elkaar.

Elise
Bing denkt sluwe spelletjes te kunnen spelen met Elise, maar daar gaat zij niet zomaar mee akkoord. Elise probeert Bing te drogeren en dat lijkt te lukken. Bing wordt naakt wakker in het bed van Elise. Hij liegt tegen Nina, wanneer zij wil weten waarom hij niet thuis heeft geslapen. Even later staat Elise bij Nina op de stoep. Ze wil haar een foto laten zien. Op die foto liggen Bing en Elise naakt in bed.

elise

Nina gelooft haar ogen niet. Ze confronteert Bing met de foto, maar het gesprek gaat helemaal mis. Ze krijgen zo’n grote ruzie dat ze de bruiloft afblazen. Bing vliegt even later Elise aan als hij haar tegenkomt in De Rozenboom. Nina vertelt aan Ludo dat Bing met Elise naar bed is geweest. Ze wil dat haar vader hem ontslaat. Als Ludo verhaal komt halen, legt Bing precies uit hoe het is gegaan. Ludo gelooft hem. Nina is daar helemaal niet blij mee, maar uiteindelijk gelooft ze hem ook. Nina en Bing willen Elise terugpakken voor wat ze gedaan heeft. Ze manipuleren wat foto’s, zodat het lijkt alsof Elise naakt is.

elisee

Elise reageert hier allesbehalve positief op: ze vliegt Nina midden in de Rozenboom aan. Ludo is er ook niet blij mee, maar hij maakt er handig gebruik van bij de contractonderhandelingen. Elise tekent en verdwijnt uit Meerdijk.

Janine
Janine en Rik gaan samen uit eten. Tijdens het etentje biecht Rik op dat hij nog steeds gevoelens voor Janine heeft. Janine is daar echter nog niet klaar voor. Even later krijgt Janine een paniekaanval. Ludo komt toevallig langs en neemt het op zijn eigen manier over van Rik. Rik is daar absoluut niet blij mee. Hij geeft Ludo een klap. In de dagen daarna blijft Janine paniekaanvallen houden, maar Ludo is er steeds om ze te stoppen. Janine is Ludo erg dankbaar voor zijn steun en bedankt hem met een zoen. Kort daarna zijn Ludo en Janine weer samen.image-8

Robert
Robert is even terug in Meerdijk. Laura heeft al zo haar bedenkingen, maar Sil vindt het al helemaal verschrikkelijk. Robert heeft spijt dat hij zijn zoon links heeft laten liggen en wil het goedmaken. Sil wil hier echter niets van weten. Toch is hij bereid tot een gesprek.

Robert en Maxime kunnen elkaar niet weerstaan en belanden in een hevige vrijpartij.  Hierdoor vergeet Robert de belangrijke afspraak met Sil. Als hij uiteindelijk veel te laat komt opdagen, is Sil zo boos dat hij zijn vader een mep verkoopt. Sil heeft daarna spijt van zijn uitbarsting tegenover Robert.robertmaxime

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties
Vorig artikel

Lucas heeft Pelle niet vermoord

Volgend artikel

Lucas heeft hiv

Ook op GTSTCourant:
error: Kopiëren is niet toegestaan!