Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  GTSTCourant viert de zomer: Terugblik seizoen 26 – oktober

  0

  GTSTCourant viert de zomer! Het 26e seizoen van GTST is voorbij. GTSTCourant blikt terug op dit seizoen door elke dinsdag en donderdag een maand uit seizoen 26 uit te lichten. We beginnen met de eerste maand van seizoen 26 (september) en eindigen met de laatste maand (juni).

  Oktober 2015

  Zeger
  Wiet gaat samen met haar vriend Zeger naar zijn familielandgoed op Ierland. Ze weet echter niet dat hij psychisch niet in orde is. Ondertussen zakt Laura, die door Zeger in een put was gegooid, steeds verder weg. Net voordat ze niet meer aanspreekbaar is, mompelt ze het woord: “blauwbaard”. Uiteindelijk blijkt dat Zeger, die geobsedeerd is door sprookjes, het verhaal Blauwbaard samen met Wiet na wil spelen.

  wietanna

  In het verhaal van Blauwbaard staat een torenkamer centraal, net als op het landgoed. Wiet mag dat gebouw niet betreden, maar haar nieuwsgierigheid neemt uiteindelijk de overhand. Eenmaal in de toren, valt de deur met een klap dicht. Zeger heeft door dat Wiet niet betrouwbaar is. Daarom wil hij haar vermoorden. Ondertussen wordt Anna nog steeds vermist. Als Tim en Lucas op het landgoed naar Wiet zoeken, vinden ze haar opgesloten en vastgebonden in een kamer.

  annaopgesloten

  Ze bevrijden haar en samen gaan ze naar een klif waar Zeger en Wiet op dat moment zijn. Zeger wil Wiet over de rand gooien, maar Anna valt Zeger aan. Wiet wordt bevrijd, maar nu dreigt zij over de klif gegooid te worden. Zeger ziet in dat hij zelf een fout heeft gemaakt. Hij vindt dat ‘slechte’ mensen dood moeten, dus hij springt zelf van de klif.

  Wiet, Anna, Tim en Lucas blijven geschrokken achter. Wiet en Anna zien hierna in dat ze ondanks alles heel veel van elkaar houden. Ze komen weer bij elkaar. Laura wordt succesvol gereanimeerd.

  Sjors
  Sjors neemt het Thijs kwalijk dat hij de ziekte van Zeger heeft verzwegen. Hierdoor zijn zowel haar zusje Wiet als Anna in gevaar gekomen. Sjors wil wraak nemen op Thijs. Ze papt aan met Alexander Distelveld, een cliënt van Thijs. Daarnaast breekt ze in bij Thijs’ kantoor om meer informatie over hem te vinden.

  sjors

  Ludo
  Nadat Ludo door Bing is neergeschoten, heeft hij last van pijnscheuten in zijn zij. Koppig als Ludo is, negeert hij de pijn en werkt hij gewoon door. Als de pijn hem te veel wordt, gaat hij naar een specialist. De specialist vertelt Ludo dat hij nierfalen heeft. Dit is een enorme klap in het gezicht voor zowel Ludo als de rest van zijn omgeving.

  Anton
  Het plan van Maxime om Anton compleet te ruïneren, lijkt te werken. Het gaat steeds slechter met Anton. Hij kan zijn rekeningen niet meer betalen en de elektriciteit in zijn huis werkt slecht. Als Anton een lamp wil verwisselen, gaat het mis: hij en Tim, die hem wil helpen, komen beide onder stroom te staan.

  Uiteindelijk is Maxime degene die de twee helpt. Hierdoor kweekt ze zo veel vertrouwen dat ze, als Anton’s huis door de financiële problemen wordt leeggehaald, hem overhaalt om Sapsalon aan haar te verkopen. Tim is zo klaar met de hele situatie dat hij besluit om naar zijn moeder in Afrika te vertrekken. Ook Anna en Sjoerd hebben het helemaal gehad: Anna woont tijdelijk bij Wiet en Sjoerd trekt bij Aysen in. Maxime maakt hier handig gebruik van. Ze wil de verkoop van Sapsalon ‘vieren’ door samen met Anton een hapje te gaan eten. Maxime heeft echter een dubbele agenda: ze voert Anton zo dronken dat hij in een diepe slaap valt. Hierdoor verslaapt hij zich en mist hij zijn taakstraf die hij de volgende dag moest doen.

  antonpolitie

  Bing
  Monica gaat steeds verder in haar opdracht om Bing en Nina uit elkaar te krijgen. Dit zorgt voor grote spanningen in Toko: ze trekt bij Bing in, huppelt rond in een pikant setje en Bing en Nina doen net alsof hun relatie uit is. Monica wil met Bing trouwen om zogenaamd evenveel rechten over Manu te krijgen. Bing stemt hier bijna mee in, maar Nina accepteert de situatie niet. Ze wil dat Bing maar met één iemand trouwt: met haar. Dat wil Bing ook, want hij besluit haar ten huwelijk te vragen.

  ninabinghuwelijk

  Helaas wil Bing nog steeds eerst met Monica trouwen, totdat hij een telefoontje van haar opvangt. Hij hoort dat ze geld nodig heeft om met Manu naar het buitenland te gaan. Bing besluit haar een stapje voor te zijn en hij ontvoert zijn zoon.

  Rover
  Als Laura uit het ziekenhuis komt, wordt er een klein feestje voor haar gehouden. Na een telefoontje is Rover erg van slag. Als Laura hem na het feestje vraagt wat er aan de hand is, biecht Rover op dat hij vroeger door de paus misbruikt is. Ook wil hij zijn vader nooit meer zien, omdat hij hem niet geloofde.

  Delen

  Schrijf een reactie!