licht / donker

Heeft Laura de ziekte van Parkinson?

GTSTCourant - Laura Selmhorst

Al maanden kampt Laura Selmhorst met gezondheidsproblemen. Een diagnose kon steeds maar niet worden gevonden. De ziekte van alzheimer en reuma bleek ze niet te hebben, maar wat dan wel? Het lijkt er sterk op dat Laura de ziekte van Parkinson heeft…

Hoewel de diagnose niet met honderd procent zekerheid is vast te stellen, hebben de artsen een sterk vermoeden dat Laura door parkinson is getroffen. Alle symptomen die ze heeft, zijn te linken aan de progressieve hersenaandoening.

Betekent dit het einde van Laura Selmhorst in Goede Tijden, Slechte Tijden? Jette van der Meij (67), die al vanaf de allereerste aflevering in 1990 onderdeel is van de cast van GTST als Laura, bereikte vorig jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Het is geen gekke gedachte dat de actrice van haar welverdiende oude dag wil gaan genieten.

Aan de andere kant hoeft Laura’s ziekte niet direct een exit van het personage te betekenen. Parkinson is namelijk niet dodelijk, de gemiddelde levensverwachting is vrijwel even hoog als die van mensen die de ziekte niet hebben.

Total
39
Shares

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heb je dit al gelezen?