Is Ludo dan tóch dood?

Al dagen houdt één vraag de inwoners van Meerdijk in zijn greep: is Ludo Sanders verdronken? Na zijn val in de Noordzee is er niets meer van de badguy vernomen…

Even leek het erop dat Ludo zijn comeback zou maken mét baard. Dat was immers te zien in een promo die vlak voor de start van seizoen 31 werd vrijgegeven.

Maar helaas maakt dit fragment slechts onderdeel uit van een waanbeeld van Janine, te zien in de jubileumaflevering van GTST op 1 oktober.

Zou Ludo dan toch verdronken zijn? Fans blijven voorlopig in het ongewisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

30 reacties
 1. Ludo mag van mij terug komen. Dan kan hij die Richard van Nooten onder handen nemen. Judith mag opzouten. Zij stookt in het huwelijk. En bemoeit zich overal mee.

 2. Ik ben al jaren helemaal klaar met die foute verhaallijnen en rollen die niks toevoegen. Zo moesten Rover en Kimberly eruit, omdat het te jong zou zijn, maar komt Julian terug met 3 jonge koters. En wat Jojo toevoegt… mij een raadsel.

  In deze teloorgang zou een vertrek van Ludo ook wel passen. En dan is het na 30 jaar gedaan met die slechte verhaaltjes waar ik me toen jaar geleden nog mee vermaakte, maar wat nu gewoon een tranentrekker en een ergernis op de dag is.

  Andere schrijvers, betere verhaallijnen en geloofwaardiger acteurs, svp!

 3. In de zomercliff van seizoen 16 werd Ludo ook door Janine neer geschoten in het moordspel van Sanders Inc. in seizoen 17 zelfs een crematie geweest een nep crematie wel te verstaan, Robert, Barbara, Morris, Sjors en Bing werden verdacht en opgesloten en ineens was het boem daar was Ludo weer, dus Ludo komt vast een zeker terug, zeker in dit jubileum jaar!

 4. Dat de baard een waanbeeld is is wel weer even een grappige twist… misschien snel door gtst geïmproviseerd omdat de baard scene eigenlijk nog niet geshowd had mogen worden? maar door miscommunicatie door een marketing team toch al werd gespoild in de teaser? Want sowieso is dit niet het einde van Ludo.. 99% zeker van niet. Zo een legendarisch personage krijgt niet zo een lullige exit.. Daar maken ze echt wel iets moois en beters van als het zover is. Dus dat, maar daarnaast is het niet voor niets dat Ludo vermist is in plaats van echt duidelijk overleden. Als 3e reden gaat de strijd nog volledig escaleren, Richard haalt Billy er nog bij, dat gebeurt allemaal niet zonder Ludo. Binnen no time loopt onze badguy weer rond, yes!

  1. Juiste en toppie reactie.

   Ik denk ook dat ze zich enigszins vergist / vergaloppeert hebben om Ludo met baard al zo vroeg in de promo naar buiten te brengen. Nu blijkt het een visioen van Janine te zijn.
   Ik denk dat dit alleen is, om ons in onzekerheid te laten en de spanning over Ludo’s eventuele terugkeer weer bij de kijker terug te laten terugkeren.

  2. Denk dat men met het verdwijnen van Ludo een langzaam einde gaan maken van GTST, Ludo is namelijk niet de enige Sanders dieiets gaat overkomen.

 5. Ludo zou op een of andere manier wel leven. Het is een sterke man. Niet kapot te krijgen. Als ludo dood is dan is er verder geen GTST meer. Want Ludo is de hoofdpersonage.

  1. Als Ludo GTST verlaat, vertrekt Janine ook. Dat is bekend, hebben ze samen geruime tijd geleden al vertelt.
   In het jubileumjaar HÉT paar van GTST laten vertrekken, zou een ongelooflijk domme zet zijn.
   Ik geloof ook dat Ludo nog leeft en terugkeert.

  2. Die richard heeft ludo opgepikt met zijn boot denk ik. Als Ludo er uit gaat zal janine wel overlijden later en dan kan gtst wel ophouden

 6. Natuurlijk leeft Ludo nog Hij houd zich gewoon ergens schuil Leon heeft hem geholpen en speelt het spelletje gewoon mee met Ludo en houd Janine in de gaten!

 7. Ludo leeft nog en komt terug. Anders vertrekt Janine ook en dan kunnen ze net zo goed stoppen, want dan verliezen ze heel veel kijkers ben ik bang. Bovendien zegt Richard nog in bovenstaande promo dat de familie Sanders gaat bloeden.

  1. Helemaal mee eens het is niks zonder Ludo dan kijk ik niet meer! Anton en tuttebel Linda kunnen dat gat niet opvullen en de rest van de cast ook niet.

error: Kopiëren is niet toegestaan!