Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Janine bedreigt Indra: ‘Tijd om afspraken te maken’

  13

  De tijd dat Janine Elschot de mensen om haar heen met fluwelen handschoentjes aanpakte, ligt definitief achter ons. Ludo’s vrouw zet binnenkort een nieuwe stap in haar wraakplan om Richard van Nooten terug te pakken en ontpopt zich daarmee als een ware heks!

  Indra komt erachter dat Janine haar heeft gebruikt en wil logischerwijs niets meer met Elschot te maken hebben. Daar gaat Janine niet zomaar mee akkoord; ze eist dat Indra ervoor zorgt dat het huwelijksgeluk van Richard ‘meteen uit elkaar knalt’.

  Als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks moet Janine gedacht hebben. Ze schakelt Leon in om Indra verder onder druk te zetten. Hij intimideert Indra op straat en duwt haar vervolgens een auto in. Op de achterbank zit Janine die Indra op een koelbloedige wijze mededeelt dat het tijd is om afspraken te maken…

  Janine deinst nergens meer voor terug…

  Vorig jaar liet actrice Caroline de Bruijn al doorschermen dat het personage Janine Elschot een pittiger randje zou krijgen. “Janine is not amused at all. Dus die heeft een appeltje met hem (Richard, red.) te schillen”, vertelde ze in Goede Tijden, Zomer Tijden. “En ze gaat daar een heel scherp mesje voor gebruiken. Ik denk dat er een kant zichtbaar wordt van Janine die je niet zo vaak ziet.”

  Delen

  13 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Janine is ge-wel-dig op het moment! Nu Ludo verzwakt en in de war is door zijn trauma, laat zij zien waar de familie Sanders voorstaan. Zij neemt het heft in handen om haar geliefden te beschermen en te wreken, zoals Ludo dat normaal ook gedaan zou hebben. Graag meer van zulke verhaallijnen voor Janine de komende jaren/seizoenen!

   Ik denk wel dat deze aflevering het échte begin is van de (helaas alweer) naderende cliffhanger van het seizoen. Ik verwacht namelijk dat Indra de komende paar dagen tot weken precies doet wat Janine van haar wilt, maar dat ze uiteindelijk toch Richard tipt, omdat ze nog iets voor hem voelt. En met zoiets – kan er volledig naast zitten – in het verschiet, verwacht ik letterlijk knallende cliffhanger tussen Richard/Billy/Indra/Janine/Ludo dit jaar. Dit zijn enkele mogelijke scenario’s waaraan ik denk:

   Scenario 1. Janine en/of Ludo zorgt ervoor dat Richard één van de twee vrouwen (Indra of Billy) kan redden; de ander sterft (of iig dood wordt in scene gezet, mogelijk door Ludo/Janine OF Billy doet over een paar maanden ineens een Hafkampje; blijkt toch overleefd te hebben en keert terug voor wraak)

   Scenario 2. Richard kiest vlak voor de cliffhanger voor Indra i.p.v. Billy, en Billy komt erachter dat Janine het allemaal in werking heeft gesteld. Om wraak te nemen op Ludo en Janine kidnapt ze Nina (Marly die zwanger is en tijdelijk uit de serie moet). Hierdoor wordt Ludo eindelijk weer zichzelf en blijven Ludo en Janine alles op alles zetten om Nina terug te krijgen.

   Scenario 3. Lijkt op m’n 2de optie, maar hierin worden zowel Janine als Nina ontvoerd, waarna Ludo alles op alles zet om zijn geliefden terug te vinden.

  2. Ik heb het idee dat dit verhaal in de zomercliff tot ontploffing komt.
   Waarschijnlijk komt Ludo in 1 van de laatste afleveringen van het seizoen terug naar zichzelf, en moet hij Janine ergens (van) redden. Misschien met 1 slachtoffer (Janine, Richard, Billy of Indra), waar we de hele zomer op moeten wachten.

   • Ik heb gelezen dat de cliffhanger dit jaar op 8 juli is.
    Dat de ontknoping dan pas is, zou goed kunnen, maar vindt het wel erg lang, nog dik 2 maanden wachten.

   • Dan hoop ik op Indra, dan is Richard nog veel bozer, Billy inmiddels ook boos op Richard en op Ludo&Janine.. Ik hoop wel dat Richard en Billy erin blijven na deze verhaallijn. Anders wordt het weer zo saai.

    • yep Billy is beter dan Hafkamp en Richard is gewoon een ordinaire altijd vretende zalige kruimeldief (Super personage en super natuurlijk neergezet door Edwin).
     Maar als de verhaallijn met Billy over is dan heeft hij eigenlijk niets meer te zoeken in Meerdijk dus ik denk dat hij dan wel vertrekt (helaas)

  3. Haha geweldige ontwikkeling, Janine is op haar best in dit soort verhaallijnen! En ze heeft in bijna 30 jaar gtst genoeg credits opgebouwd om deze kant te kunnen laten zien. Caroline is idd ook een geweldige actrice!
   Tijdens goede tijden zomer tijden, wist ze dus blijkbaar al dat het verhaal deze kant op zou gaan.
   Ludo naast haar in dezelfde modus hoeft wat mij betreft niet eens, Janine is juist alleen handelend nog veel toffer!

  4. The New badguy op

   Gaaf! Maar hoop wel dat Ludo net zo hard mee gaat doen met het nemen van
   wraak! (En uiteindelijk zijn veilinghuis keihard terug pakt)

   • Dat hoop ik ook. Janine en Ludo die samen gaan voor “eind goed al goed”. 🥂 EN
    Billy en Richard hebben het nakijken.😁

   • Ik hoop ook dat Ludo straks mee gaat doen. Maar zijn ego kennende is hij straks ook nog beledigd als hij merkt dat Janine het beter aanpakt dan hij.

    • Haha 😁 zou zo maar kunnen, dat Ludo’s ego weer om de hoek komt kijken.
     Maar ze hebben toch (samen) maar één doel, Richard en Billy klein krijgen. Dus Ludo luister naar je vrouw.😁