Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  JoJo heeft diabetes

  6

  De hele zomer houden fans van GTST zich bezig met de vraag: Wat is er met JoJo aan de hand? In het vorige seizoen voelde het zusje van Bing zich niet lekker en verloor zelfs tijdens de zomercliffhanger haar bewustzijn. In het nieuwe seizoen van GTST wordt meer duidelijk over JoJo’s kwakkelende gezondheid: ze heeft diabetes.

  Diabetes, ook wel bekend als suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte. Bij diabetes zit er te veel (of te weinig) suiker in het bloed. Het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden.

  GTST is vanaf aanstaande maandag weer om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Vanaf morgen zijn de eerste vijf afleveringen van het nieuwe seizoen te bekijken op Videoland.

  Delen

  6 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Is diabetes echt iets waarvoor je moet schamen. Het lijkt mij persoonlijk handiger als mensen het wel weten, dan kunnen ze er rekening mee houden en je helpen als het nodig is.

   Kan GTST ook andere aandoening in het programma doen. Zoals autisme of een niet zo’n heel bekende aandoening. Als de aandoening niet zo bekend zou zijn, zou een personage er vast veel meer moeite mee hebben.

   • In het begin kunnen sommige mensen zich schamen als je diabetes krijgen maar na een aantal weken ga je het steeds meer mensen vertellen zodat ze weten wat ze moeten doen als het niet goed gaat.

  2. Ik hoop dat ze nu echt deze ziekte goed in beeld brengen. Met de verhaallijnen van Bianca (ALS) en Marieke (dementie) vond ik persoonlijk dat de verhaallijnen waren afgeraffeld en dat ze daar veel meer hebben kunnen uithalen

  3. 1 ding: bij diabetes heb je te veel suiker (hoge bloedwaarde) of te weinig (lage bloedwaarde) en niet alleen te veel suiker. Ik weet het omdat ik het zelf heb