Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Na Luuk neemt ook Linda afscheid van Meerdijk

  22

  Meerdijk moet het voorlopig stellen zonder de aanwezigheid van Linda Dekker (Babette van Veen) en Luuk Bos (Kees Boot). De twee hebben het fictieve soapdorp verlaten.

  Vorige week donderdag pakte Luuk zijn koffers, volgende week woensdag (nu te zien op Videoland) neemt ook Linda afscheid van Meerdijk.

  Knipperlichtrelatie Linda en Luuk

  Daarmee is er eindelijk een einde gekomen aan de liefdeslijn van Linda en Luuk in GTST. En dat is geen moment te vroeg, want kijkers waren de verhaallijn behoorlijk zat. Aan, uit, aan, uit: er was geen touw meer vast te knopen aan de ‘relatie’ van Linda en Luuk. Vorige week kwamen de twee tot de conclusie dat ze niet bij elkaar passen. Al snel vertrok Luuk met zijn zeilboot naar een onbekende bestemming en kwam Linda tot inzicht dat ze beter een tijdje kan gaan werken op Curaçao.

  Lees verder onder de video.

  Vermoedelijk gaat het om een tijdelijke exit. Eerder moesten acteurs Bas Muijs (Stefano) en Sophie Bouquet (Merel) de soap een aantal maanden verlaten. GTST schrijft sinds kort personages tijdelijk uit de serie om andere verhaallijnen meer aandacht te geven.

  Delen

  22 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Ik begon eigenlijk aan het idee te wennen dat Linda kriskras haar relatie tot de vorige ex zou aftasten. Die ziet niet heel ver nog in Bonaire dacht ik zo.
   Luuk en zij na drie maanden weer terug..
   Janine liep deze week de boot in en blijkbaar rook ze niks.
   Ik zag al voor me hoe Luuk uiteindelijk eens terug kwam en als een boer met kiespijn dat ding zou proberen te verkopen.
   Of wat er op de bevloering na nog van over is. Misschien heeft de rot zich tegen die tijd al verspreidt…
   Heel onsmakelijk en onrealistisch hoe Lin die smerrie zo aan haar lijf liet zitten. We zagen duidelijk dat het de soep was. Maar hoe dat zo overdreven dubbelzinnig geregisseerd en gespeeld is.. dat klopt gewoon niet. Hé.. alsof iemand in de regie dat heel graag zo wilde en niemand had het door…
   “Nou.. wellicht had Janine een dotneus.”
   Het was niet te zien.
   Dus dat offer voor het tonen van Linda’s veerkracht.
   Haar positief verraste soapvriendin in een niet verdiende en toch mislukte scene, die Janine dus de schijn van de dotneus geeft.
   In uitwerking en detail was dit gewoon walgelijk,
   Want zelfs al blijkt straks toch.. Linda en Luuk, weer lekker romantisch in de Mathilde met de scherpe geur van lelies.
   Nee toch? Die ziel van Mathilde vaart allang op Uranus. Dat dacht ja.
   Ik vind het heel onsmakelijk. Heel ergerlijk gewoon hoe deze verhaallijn zo fanatiek slecht is afgebouwd. Gewoon van geen niveau, in vergelijking met.. eigenlijk alle verdere verhaallijnen. Heel raar. Heel vervelend. Als vogelpoep op Laura’s laatste schilderij. Dat kan toch niet….

   • Ik denk dat het gewoon uit solidariteit is met Stefanp/mensen met een stoma.

    Maar de scene blijft stom, daar ben ik het mee eens.

  2. Geen moment te vroeg? Ik vond Linda en Luuk juist onwijs leuk, en naar mijn weten heel veel andere kijkers ook!

   • rene met kleine r op

    Ik vond die twee ook leuk , maar wie weet komen ze gewoon weer terug als hun musicalwerk er op zit.

  3. ik zou het echt tof vinden als familie fisher tevoorschijn komt in de scenes op curaçao ( Barbara, Charlie ( valentijn & nick met eindelijk een vader zoon band en uit de gevangenis ). maarja ik kan zoveel willen ahaha. Ook wonen Charlie en Barbara in de serie al op curaçao. maar ben bang dat we niet echt een oude bekende terug krijgen en dank ik waarschijnlijk Stanley ( vader bing ).

   Wat ik ook minder vind van gtst is dat de verhaallijnen een eeuwigheid duren. mag wel van mij wat vlotter. maar daarin waar ik wel echt een positieve vooruitgang in zie : is de film techniek.

   voor de mensen die gtst niet kunnen missen en de classics nog niet hebben gezien, het is echt een aanrader. trouwens dien even een verzoek in bij videoland-verzoekjes voor meer seizoenen en afleveringen. er komt nu maar 1 per dag online. alleen de eerste 13 seizoenen staan er op. duurt anders echt een eeuwigheid als je daar door heen bent.

   • Goed nieuws: de acteur die Nick speelt (Christophe Haddad) is na 8,5 jaar gestopt met zijn rol in de Vlaamse soap Thuis. Dus er is weer ruimte voor een terugkeer van Nick? Zou het ook leuk vinden Valentijn weer terug te zien!

   • Ik wil ook heel graag de afleveringen van 2016,17,18 weer zien, die waren echt mooi en leuk, jammer dat ze die van Videoland hebben gehaald. Ik kan ze namelijk nergens anders meer vinden:(

  4. Ik was hun niet zat . Kon altijd wel om ze lachen.
   Die relatie therapie echter, die ben ik wel zat . Kan veel korter . Veel te veel blablabla

   • Ik zie dat er weer meer sex in de serie zit Waarom, een goede positieve verhaallijn maakt de serie spannender en mooier.

    • rene met kleine r op

     Omdat sex nu eenmaal in het dagelijkse leven hoort , als niemand meer sex zou hebben als ze verliefd zijn zou het wel heeeeel ongeloofwaardig zijn.
     De sex van Luuk en Linda was een gimmick en ik vind een hele geslaagde want ik moest er wel om lachen en Steef en Marwan zijn verliefd op hun meisjes dus, tja……

  5. @Moud Dat is een rare reden want die musical start pas in september. Waarom zijn ze er dan nu al uit? De opnames lopen 3 maanden voor, dus in januari was hun laatste draaidag. Lijkt me niet dat dit iets met die musical te maken heeft.

   • U zegt het al zelf, de musical start pas in september of te wel te zien, maar er gaat ook nog iets aan vooraf, repetities bijvoorbeeld. Het betreft hier een vrij grote musical.

    Bovendien was in afgelopen jaar december al bekend dat Luuk een grote rol zou gaan spelen in deze musical.
    Daar de schrijvers hier rekening mee moesten houden (repetitie data voor Luuk en musical waren toen nog niet geheel duidelijk) hebben ze Luuk er wellicht eerder uitgeschreven, dan gebruikelijk.
    Voor Linda geldt dat ietsje minder omdat zij haar rol in musical deelt met een andere actrice.
    Linda zien we dan ook tzt nog in Curaçao / op tv.

  6. Erg jammer vindt dat Babette erg goed en hilarische momenten toevoegde aan gtst .
   Hoop dat ze snel weer terug komt..ze hoort in gtst

  7. Het allermooiste zou zijn als er na al die jaren eens duidelijk komt over het lot van Arnie. Mooie afronding voor soapcarrière voor Jette van der Meij en haakt aan bij Linda

   • Er is duidelijkheid over Arnie. In 2005 is zijn stoffelijk overschot gevonden en is Linda zelfs nog tijdelijk terug gekomen naar Meerdijk voor de afscheidsdienst. Daaruit volgde een hele slechte verhaallijn dat ze narcolepsie bleek te hebben en Morris haar in een afvalcontainer dumpte, omdat hij dacht dat ze dood was xD

    • Pff het is niet meer te volgen. Ik was ook alweet vergeten dat Arnie en Dennis verwisseld waren. Wist wel dat Dennis Laura’s zoon was maar wist niet dat ze verwisseld waren.

     • Maar waren er geen opnames op Curaçao? Weet niet hoeveel tijd tussen de opnames en het uitzenden van de afleveringen zijn…

      • Ja klopt, er zijn opnames gemaakt of worden gemaakt op Curaçao, met de castleden, Laura, Janine, Bing en Linda.
       Dus lang zal het niet duren voordat we Linda weer zullen zien. Maar helaas een exacte termijn van uitzending, is nog niet duidelijk.

       Overigens is ook bekend dat zowel Linda als Luuk een rol hebben in de musical 40-45. Zou dus ook een reden kunnen zijn voor hun tijdelijke vertrek en niet alleen om de reden dat men andere verhaallijnen een kans willen geven.