licht / donker

Nieuwe Revu: ‘Ludo Sanders verdween bijna uit Meerdijk’

GTSTCourant - Ludo Sanders

Weekblad Nieuwe Revu komt vandaag met een opmerkelijk artikel acteur Erik de Vogel. Erik, die al jaren de rol van Ludo Sanders vertolkt, zou in 2017 bijna uit GTST zijn geschreven door een conflict met hoofdschrijfster Pia Blanco.

Het begon volgens Nieuwe Revu allemaal met een liefdeslijn tussen de karakters Janine (Caroline de Bruijn) en Rik (Ferri Somogyi). Deze verhaallijn viel echter niet in de smaak bij Caroline’s geliefde, Erik. Hij maakte bezwaar bij Blanco en uitvoerend producent Rohan Gottschalk. De liefdeslijn werd echter doorgezet, waardoor er een hoogoplopend conflict tussen Blanco en De Vogel ontstond.

De ruzie tussen de hoofdschrijfster en de acteur resulteerde volgens het blad in een idiote climax van een verhaallijn die tegelijkertijd gaande was. Janine was in handen gevallen van seriemoordenaar Hein Lissenberg en dreigde aan een voortijdig einde te komen. In de oorspronkelijke scènes werd ze nog nét voor het moment suprême gered door Rik. De Vogel eiste dat zijn karakter daar ook een rol in kreeg en producent Gottschalk gaf toe. Het gevolg was dat Ludo Sanders op het laatste moment in die scènes werd geschreven.

Blanco zou volgens Nieuwe Revu na dit conflict helemaal klaar zijn met De Vogel. Ze zette een verhaallijn op waarin Ludo zoveel mogelijk werd vernederd: eerst zou hij Janine verliezen, daarna zijn geld en vervolgens zijn huis (verhaal Maddy Everest/Martine Hafkamp). Uiteindelijk zou hij berooid vertrekken naar onbestemde oorden. Na meer dan twintig jaar was het exit Ludo Sanders. Dat laatste zou Blanco volgens het blad er niet doorheen hebben gekregen. Uiteindelijk kwam Ludo wel diep in de ellende door Martine Hafkamp, maar bleef hij in Meerdijk.

Total
0
Shares

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heb je dit al gelezen?