Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  RTL-baas: nog zeker tien jaar GTST

  17

  De toekomst van GTST zag er enkele maanden geleden allesbehalve rooskleurig uit. De kijkcijfers stortte in en fans van de soap waren ontevreden over de inhoud van de soap. RTL-baas Peter van der Vorst greep in. Net toen de soap inhoudelijk weer op de rit stond, kwam de coronacrisis om de hoek kijken.

  Ondanks dat de reclame-inkomsten bij RTL fors zijn gedaald door de coronacrisis, is Peter van der Vorst niet van plan om de soap te vervangen door een goedkoper alternatief. “Goede tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden. En dat lukt gewoon op dit moment”, vertelt hij in De Volkskrant.

  Wel is het aantal afleveringen teruggebracht van vijf naar vier per week. “Dat was een tijdelijke ingreep, om de serie uit te smeren tijdens de opnamestop, maar dat blijft zo”, aldus de programmabaas. “Veel kijkers met jonge kinderen vinden het fijn dat het amusement op vrijdag, The Voice, nu al om acht uur begint op RTL 4. Voor ons is het ook een goede manier om kosten te besparen. Reclame-inkomsten zijn fors gedaald, door corona.”

  Van der Vorst heeft vertrouwen in de toekomst van de langstlopende soap van Nederland. “We gaan door. Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarig bestaan vieren.”

  Delen

  17 reacties

  Schrijf een reactie!

  1. Opvallend: er is een soort van trailer voor het nieuwe seizoen gedraaid, waarin alle vaste castleden te zien zijn. We missen echter Bo Maerten (Amélie), maar Edwin Jonker (Richard) zit er wel in!

   • @Edd, klopt. Maar zoals Amelie er bij lag, op het laatst van de laatste aflevering van dit seizoen, vrees ik het ergste.
    Natuurlijk hoop ik van niet, vind het een leuke vrouw / personage, maar ze had eigenlijk al van Amir afscheid genomen cq relatie verbroken en wilde een andere baan zoeken in een veilinghuis buiten Meerdijk.
    Maar wie weet, dat doen we helaas pas eind augustus, begin september.

  2. zou best kunnen dat het voor Bing er ook op zit en wie weet dat Sjors terug keert om Bing mee te nemen. Zou echt een mooie einde worden voor Bing en Sjors:)

   • @Mirella, natuurlijk is het jammer, dat er geen 5 dagen gtst meer is. Maar met 4 dagen ben ik ook ? blij. Beter dan helemaal geen gtst meer.
    Gezien de huidige kijkcijfers, die wel stabiel zijn, maar geen miljoen(en) meer, had het ook anders kunnen aflopen. Gelukkig gelooft Peter van der Vorst (programma directeur rtl) nog volledig in Gtst.

  3. GTST verliest het op vrijdag van The Voice? Dat vind ik echt een naai actie, nog maar 4x per week! Dacht dat het tijdelijk zou zijn, zodat ze weer toe konden werken naar 8 weken voorsprong. Maar als ik dit zo lees, blijft het dus…

   • Ze hebben wel aangegeven dat ze op 220 afleveringen blijven volgend seizoen (dus de zomerstop wordt korter). Het aantal afleveringen blijft dus hetzelfde, maar dan verspreid over meer weken.

    • 220 afleveringen per jaar met maar 4 dagen in de week uitzenden kan niet. Dan zou je namelijk 55 weken moet uitzenden. Dus het worden wel degelijk minder afleveringen…. Tenzij ze na een tijdje weer terug na 5 afleveringen per week gaan.

     • Klopt, maar er zullen op belangrijke dagen (denk aan de officiele cliffhanger van dit seizoen, het 30-jarig bestaan, de 6000ste uitzending etc) wel dubbele afleveringen komen..

     • Ik vermoed zo maar dat @Ebru gelijk heeft.
      We moeten niet per jaar (weken) aan afleveringen denken, maar ’t aantal
      afleveringen per seizoen.

      Als ze de zomerstop verkorten dan halen ze de 220 afleveringen met 4 per week in één seizoen wel met een kortere zomerstop.

      Ze maakten elk seizoen 220 afleveringen, maar door 5 afleveringen per week uit te zenden, was de zomerstop wel langer.

      • Kaasstengel op

       220:52=4,2 kortom dan zou een seizoen met 220 afleveringen iets meer dan een jaar duren.

      • @Kaasstengel je rekensom klopt helemaal.
       Maar met een kortere zomerstop zou het toch kunnen lukken om binnen een jaar / seizoen te blijven.

       Weet je, we zullen het pas weten, hoe ze dit gaan doen, als de startdatum van het nieuwe komend seizoen bekend is, dan weten we meer.

       Ik ben al blij dat GTST weer opneemt / gaat opnemen en verder gaat met uitzenden.

      • Precies! Daar gaat het tenslotte om. In alle goede gezondheid natuurlijk

  4. Wat nou als Inge voor korte periode terug komt als Sjors om Bing voor zich te winnen en dat hij uiteindelijk mee gaat met Sjors en verder gaat met zijn grote liefde Sjors naar het buitenland. Kan Nina verder gaan met Daan.