RTL-baas: nog zeker tien jaar GTST

GTSTCourant - Rik de Jong

De toekomst van GTST zag er enkele maanden geleden allesbehalve rooskleurig uit. De kijkcijfers stortte in en fans van de soap waren ontevreden over de inhoud van de soap. RTL-baas Peter van der Vorst greep in. Net toen de soap inhoudelijk weer op de rit stond, kwam de coronacrisis om de hoek kijken.

Ondanks dat de reclame-inkomsten bij RTL fors zijn gedaald door de coronacrisis, is Peter van der Vorst niet van plan om de soap te vervangen door een goedkoper alternatief. “Goede tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden. En dat lukt gewoon op dit moment”, vertelt hij in De Volkskrant.

Wel is het aantal afleveringen teruggebracht van vijf naar vier per week. “Dat was een tijdelijke ingreep, om de serie uit te smeren tijdens de opnamestop, maar dat blijft zo”, aldus de programmabaas. “Veel kijkers met jonge kinderen vinden het fijn dat het amusement op vrijdag, The Voice, nu al om acht uur begint op RTL 4. Voor ons is het ook een goede manier om kosten te besparen. Reclame-inkomsten zijn fors gedaald, door corona.”

Van der Vorst heeft vertrouwen in de toekomst van de langstlopende soap van Nederland. “We gaan door. Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarig bestaan vieren.”

Total
0
Shares
17 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vorig artikel

Alles over de cliff!

Volgend artikel
GTSTCourant - Laura Selmhorst

Nieuw seizoen GTST start 31 augustus

Heb je dit al gelezen?