Categorieën
  Archieven
  © GTSTCcourant

  Privacy- en cookiebeleid

  Rohan Gottschalk: ‘Ik vind het goed als een verhaallijn een beetje mag schuren met het publiek’

  1

  GTST besteedt de laatste tijd met regelmaat aandacht aan de vluchtelingenproblematiek. Deze verhaallijnen lijken echter steeds meer kijkers in het verkeerde keelgat te schieten. Rohan Gottschalk, creative producer van GTST, heeft in RTL Boulevard gereageerd over de ophef.

  De producent laat weten dat GTST vaker beladen thema’s in de serie verweeft. “Meerdijk staat in de realiteit en haar inwoners ook en krijgt dus te maken met thema’s waar iedereen mee te maken heeft. Automutilatie, euthanasie, homoseksualiteit, veel thema’s.”

  Gottschalk laat weten dat GTST zich niet inmengt met de politieke kwestie rond de vluchtelingenproblematiek. “Laat ik voorop stellen dat we niet pretenderen een politiek verhaal te vertellen. We vertellen het verhaal van onze karakters. In dit geval over Amir en Rover. Het leeft in de maatschappij en daarom is het ook logisch om het te vertellen.”

  Hij vervolgt: “Ik vind het goed als een verhaallijn in Goede Tijden een beetje mag schuren met het publiek. Het is niet erg dat er gediscussieerd over wordt. Het is ook niet erg dat er kritiek op is. Blijkbaar leeft het dan”

  Gottschalk hoopt niet dat kijkers afhaken door de verhaallijn rond de vluchtelingenproblematiek. “Ik hoop dat mensen ernaar kijken en dat ze erover napraten met elkaar en thuis.”

  Delen

  1 reactie

  Schrijf een reactie!

  1. Nee ik ben niet van plan om hierdoor niet meer te kijken alleen zou ik toch over het algemeen wat meer spanning erin willen hebben.
   Er zijn TE veel maanden waarin naar mijn mening te weinig gebeurt.